De ce pisicile își aduc proprietarii "cadouri" ale animalelor moarte?

Pisici și animale moarte

Deși a fost de 10.000 de ani, deoarece pisicile erau domestice, instinctul lor de vânătoare rămâne puternic. Asta este o veste bună pentru oamenii care dețin pisici ca o formă de control al dăunătorilor, dar nu la fel de plăcut atunci când blana voastră Inddle tovarăș găsește o șopârlă undeva în casă și o aduce la poalele patului tău. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce pisicile părăsesc "cadouri" pentru proprietarii lor sub formă de animale moarte, cretați-o până la instinctul lor de a vâna pradă și pentru a-și hrăni pe cei dragi.

Gândul din spatele "darului"

Pisicile sunt născute să vâneze. Chiar dacă pisicile domestice știu că nu au nevoie să-și prindă propria hrană pentru a supraviețui, nu pot rezista nevoii și de multe ori se bucură de vânătoarea și de urmărire. Unele pisici care prinde pradă vor aduce proprietarilor lor animalele moarte - sau, probabil, chiar mai neplăcute, uneori cele care sunt încă în viață - pentru a-și arăta captura prejudecată pentru un consum mai târziu, ca un ajutor didactic sau ca un cadou.

În plus, pisicile sunt animale de ambalare și adesea doresc să-și împărtășească recompensele cu familia. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile de sex feminin care, în mod normal, îi vor învăța pe tinerii lor cum să vâneze și să mănânce. Aceasta înseamnă că atunci când o pisică vă aduce un animal pe care l-au prins, fie că sunt vii sau morți, vă consideră o parte a familiei lor. Instinctele lor le spun că este ceea ce trebuie să facă pentru a supraviețui și că trebuie să treacă aceste abilități importante, de salvare pe familia lor.

Acest comportament de pradă nu are nimic de-a face cu a fi foame. Mai degrabă, "prada" fiind prinsă de pisicile interioare, de multe ori, nu este comisă deloc, ci mai degrabă șoareci de jucărie, bile și gunoi au simțit că au "vânat."Aceste elemente pot fi, de asemenea, prezentate ca daruri, chiar dacă acestea sunt anteble.

Redirecționarea driverii de pradă cu jucării

Accidența naturală de pradă într-o pisică nu poate fi suprimată, dar poate fi redirecționată joc mai degrabă decât vânătoare. Mai degrabă decât să consolideze unitatea de pradă jucând, activitatea satisface o dorință a pisicii de a vâna. Orice jucărie care necesită pisica ta să urmărească și să prindă un obiect stimulează mental unitatea de pradă naturală, inclusiv wands de pene, pointeri laser, jucării în mișcare și alte elemente pe care pisica ta pur și simplu nu o poate rezista la încercarea de a prinde să prindă.

O pisică are nevoie de stimulare mentală, mai ales dacă este o pisică care pare să aibă o forță puternică de pradă. Dacă nu are nimic de vânat, urmăriți și prindeți, atunci va găsi ceva pentru a-și îndeplini unitatea de pradă. S-ar putea să pună în picioare pe picioare pe măsură ce umblați sau urcați pe perdelele pentru a prinde pradă imaginară.

Angajați pisicile în timpul plăcii în fiecare zi pentru a redirecționa comportamentele lor naturale de vânătoare. Acest lucru nu numai că reduce problemele comportamentale pentru pisicile care sunt predispuse la aducând șoareci sau șopârle la ușă, dar oferă și exerciții pentru pisică. Pisicile interioare sunt adesea supraponderali și pot folosi un mic ajutor în vărsarea lirelor prin mișcare.

Deși multe pisici sunt mulțumiți de urmărirea unui indicator laser, unii trebuie să simuleze "uciderea" prada lor. Dacă pisica dvs. pare a fi frustrată sau încearcă continuu să distrugă obiectele pe care le găsește pe pământ, cum ar fi un pantof singuratic, oferă pisicii cu pradă că poate "ucide", cum ar fi un animal mic umplut.

Sprijinirea faunei sălbatice în aer liber

Pisicile în aer liber care vânează și ucidlifele native sunt atât de bune încât sunt considerate specii invazive și în detrimentul populațiilor native de păsări. Alertă sălbatică a unui atac de pisică iminent prin atașarea clopotelor pe un guler separat al unei pisici în aer liber.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile își aduc proprietarii "cadouri" ale animalelor moarte?