Ce să faci dacă ai găsit o pisică pierdută

Pisica albă fără guler ședinței pe bancă afară

Este natural să vrei să te ajuți dacă tu Găsiți o pisică pierdută. Dar cum vă puteți ajuta și cum știți dacă este o pisică ferată sau animalul cuiva? Alegerea pașilor drept în acest scenariu este cheia, deoarece nu doriți să ajungeți la presupunând că o pisică pierdută sau rătăcită este ferată. Nici nu doriți să luați o pisică ferată în casa dvs. sau într-un adăpost, deoarece o pisică care nu era socializată în Kitten-Hood este puțin probabil să se adapteze vreodată la viață cu oamenii. Este important decât să determinați ceea ce lucrați cu astfel încât să vă aflați cel mai bun plan de acțiune.

Pisica ferată, pisica stricată sau pisica pierdută?

Prima dvs. sarcină va fi să vă dați seama dacă pisica pe care ați găsit-o este o pisică rătăcită sau pierdută sau dacă este ferată.

A pisica salbatica este A pisica domestica care nu are un îngrijitor uman. Pisicile sălbatice nu au avut niciun contact sau puțin cu oamenii și, în timp ce ar putea fi tentant să "salveze" unul, ele sunt destul de suficiente la supraviețuirea pe cont propriu.

A pisică fără stăpân este o pisică domestică care a avut un îngrijitor, dar a plecat sau și-a pierdut casa. Strays au avut contact uman înainte, deși ca acele reducători de contact pot deveni ferate. Stradiile sunt, în general, puțin mai multe încredere în oameni, iar majoritatea pot învăța să aibă încredere din nou.

A Pisica pierdută este un animal de companie care a scăpat. De obicei, proprietarii unei pisici pierdute vor fi active în căutarea, astfel încât să vedeți semne postate. Puteți vedea, de asemenea, un guler și o etichetă pe pisică, dar lipsa unui guler nu înseamnă că pisica nu este pierdută.

Nu este întotdeauna ușor să spui diferența dintre aceste tipuri de pisici imediat, dar grupul de advocacy feline Alley Cat aliații are câteva sfaturi pentru a imagina dacă o pisică este ferată sau vagă. Dacă pisica nu este ferată, puteți trece apoi la pașii din secțiunea următoare.

Semnează o pisică este ferată

  • Nu vă va apropia și nu se îndepărtează și / sau se ascunde când vă deplasați spre el.
  • Evită contactul cu ochii cu dvs.
  • Nu mă încadrează sau altfel vocalizează față de dvs.
  • Se pare curat. (Pisicile sălbatice nu privesc adesea fără adăpost, deoarece, spre deosebire de pisicile rătăcite și pierdute, sunt ademenite să aibă grijă de ei înșiși.)

Dacă găsiți o pisică pe care credeți că este ferată, probabil merită să ajungeți la grupul dvs. local de salvare a pisicilor. Multe practici de capcană-neutru-întoarcere (TNR), o inițiativă care implică capturarea pisicilor ferate, spargerea sau neuterizarea acestora și returnându-le la habitatele lor în aer liber.

A găsit un pisoi sălbatic? Dacă sunt destul de tineri, pisoi sălbatici pot fi socializate și sa transformat în animale de companie minunate, așa că merită să luați pisoiul și să o păstrați, fie să o aduceți la un adăpost pentru îngrijire și adopție.

Ce trebuie să faceți dacă ați găsit o pisică rătăcită sau pierdută

Spre deosebire de pisicile sălbatice, pisicile slabe și pierdute pot și ar trebui salvate. Iată ce ar trebui să faceți.

Pasul 1: Obțineți pisica undeva în siguranță. Apucați niște alimente în siguranță pentru pisici și vedeți dacă pisica va veni la dvs. cu ușurință. Dacă o face, luați-o ușor și aduceți-o înăuntru. Pisicile rătăcite și pierdute trebuie păstrate separate de orice alte animale de companie pe care le aveți, așa că puneți-l undeva ca o baie sau un dormitor de rezervă în care nu va avea contact cu alte animale. Puneți niște alimente și apă proaspătă acolo și umpleți o tigaie de copt de aluminiu goală cu așternut. Dacă aveți nevoie să prindeți pisica, încercați să puneți niște alimente într-un transportator și să țineți un ochi apropiat.

Pasul 2: Verificați dacă există o pisică lipsă în zona dvs. Apelați-vă grupurile locale de salvare și îngrijirea animalelor și controlul și verificați site-urile ca Tabby Tracker și mi-au pierdut pisicile pentru a vedea dacă o pisică pierdută a fost raportată în zona dvs. Dacă da, este posibil să reuniți pisica cu îngrijitorul său destul de ușor. În caz contrar, aduceți pisica într-un adăpost sau la un birou medicul veterinar pentru a fi scanat pentru un microcip. Informațiile atașate la microcipuri sunt stocate în bazele de date naționale cu informații de contact ale proprietarilor.

Pasul 3: Puneți un anunț "găsit". Încă mai puteți avea de-a face cu o pisică pierdută, chiar dacă eforturile de mai sus sunt fără rezultate. Aceleași site-uri web care vă permit să căutați dacă o pisică a fost raportată lipsește, de asemenea, vă permite să raportați când ați găsit unul. Puneți un anunț "Găsit Cat" pe cât mai multe site-uri relevante, inclusiv paginile comunitare locale pe social media. Dacă nu puteți păstra pisica în casa dvs. în acest timp, aduceți-o la îngrijirea și controlul animalelor. Întrebați cât timp poate rămâne pisica înainte de a fi preluată și verificați în mod regulat pentru actualizări. Dacă pisica nu a fost luată în timpul desemnat, alegeți-l înapoi și aduceți-l într-un adăpost.

Pasul patru: Găsiți pisica o casă nouă, dacă este necesar. Dacă ați urmat toți pașii și nu ați avut norocul reunind pisica cu îngrijitorul său, atunci va avea nevoie de o nouă casă nouă. Puteți să vă adoptați pisica dvs. sau puteți apela în jurul valorii de salvarea din apropiere și puteți vedea dacă cineva o poate lua în. Feriți-vă de a folosi Craigslist sau alte site-uri sociale pentru a găsi pisica o casă - este întotdeauna mai bine să lași această sarcină unui adăpost.

Decizia dacă ar trebui să păstrați pisica după ce ați epuizat toate celelalte opțiuni este evident personal și depinde de situația dvs., dar merită întotdeauna luată în considerare. Dacă ați legat cu pisica, li se permite să aveți pisici în casa dvs. și să aveți dorința, ar putea fi nevoită să fie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faci dacă ai găsit o pisică pierdută