Egiptean mau cat: informații, caracteristici și fapte de rasă

Egiptean Mau Cat: Informații, caracteristici și fapte de rasă

Istoria maurei egiptene

În timp ce nu știm originea exactă a pisicii egiptene MAU, există unii care cred că se întorc în timpul faraonilor. S-ar putea să știți deja că egiptenii obișnuiau să se închine Felines, așa că, probabil, Mau era una dintre pisicile care a fost venerată în statutul lui Dumnezeu. Rasa a început pentru prima dată să dezvolte recunoașterea în Europa în 20 de ania secol. Cel mai faimos, prințesa rusă Nathalie Troubetskoy, care a fost exilată la Roma înainte de cel de-al doilea război mondial, a fost dată una, pe care ea le-a numit Baba. Mai târziu, ea a emigrat-o în SUA, aducând trei rase cu ea.

Mausul egiptean au fost recunoscuți oficial de asociația de crescători ai pisicilor în 1968. Importul rasei a continuat în anii 1980 și 1990. Astăzi, este o rasă recunoscută de majoritatea asociațiilor CAT.

Animale la domiciliu. Egyptian Mau Cat

Fapte rapide despre Mau egiptean

Poate că cea mai distinctă caracteristică a MAU egiptean este haina densă cu pete caracteristice. Ei vin în culori de argint, bronz și fum.

Maurul egiptean este o pisică de dimensiuni medii care tinde să cântărească între 6 și 14 lbs.

În timp ce este posibil să nu credeți că se uită la un MAU, poate funcționa de fapt la viteze de până la 30 de mile pe oră datorită picioarelor sale posterioare lungi!

Una dintre cele mai distincte caracteristici ale rasei sunt ochii, mari și ușor înclinate, sunt izbitoare în culoarea lor verde.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a aduce un mau egiptean în viața voastră. Am separat câteva categorii pentru a face ca informațiile să fie mai ușor digerabile.

  • Sănătate

Mausul egiptean sunt în general Pisicile sănătoase, Dar dacă adoptați pisica dvs., ar trebui să întrebați amelioratorul pentru orice probleme de sănătate pentru a fi conștienți de. Simplul act de monitorizare a sănătății și consultării pisicilor dvs. dacă există ceva ce vă îngrijorați că puteți merge mult spre menținerea lor cât mai sănătoasă cât mai lungă posibil.

  • Hrănire

Nu există cerințe nutriționale specifice rasei atunci când vine vorba de Mau egiptean. Alegeți o mâncare de bună calitate, care este potrivită pentru vârsta pisicii dvs. Ia în considerare orice alergii pe care pisicile tale le suferă de. De exemplu, mulți proprietari merg pentru o formulă fără cereale, deoarece felinele sunt frecvent alergice la unele boabe. Căutați carne reală ca ingredient primar, deoarece pisicile sunt obligate carnivorele care au nevoie de carne din surse de animale. Dacă vă hrăniți numai pisicii dvs. o dietă alimentară uscată, trebuie să faceți un efort deosebit pentru a lăsa apă dulce. Băutându-se dintr-un castron nu vine întotdeauna în mod natural pisicilor care sunt obișnuiți să obțină umiditatea pe care o cer de la prada lor în sălbăticie. Indiferent cât de veche este pisica dvs., trebuie să le monitorizați întotdeauna îndeaproape pentru creșterea în greutate ca obezitate este una dintre cele mai periculoase condiții pentru ca o pisică să intre în care să poată încheia în mod semnificativ durata de viață. Bolile precum diabetul zaharat sunt frecvente ca urmare a creșterii semnificative în greutate.

În legătură cu o postare: Alimente pentru pisici pentru pierderea în greutate

  • Îngrijire

Egiptean Maus sunt pisici aventuroase care se bucură de a fi capabili să urce în sus. Un copac de pisici sau a fereastră pisică sunt câteva modalități bune de a satisface această dorință. Asigurați-vă că aveți o mulțime de Jucarii de pisici Pentru a vă menține pisicile distracții. Maus sunt destul de Feline inteligente Cine poate fi chiar învățat să se bucure de jocuri de preluare cu proprietarii lor. Ei sunt cunoscuți ca fiind vânători adepți, deci orice jucării pe care le pot prinde vor fi apreciate. În același timp, aceasta înseamnă că trebuie să fii deosebit de atent cu animalele de companie mai mici din pisica ta, precum și orice animale din comunitatea locală dacă vă permiteți felinei dvs. să meargă în aer liber.

Decizia de a vă menține pisica în interior sau să le permiteți să fie una care se odihnește în mod direct pe propriile umeri. Dacă alegeți să vă permiteți pisica, trebuie să vă asigurați că zona este sigură și numărul de pericole potențiale sunt minimizate. De asemenea, trebuie să apreciați unele dintre riscurile implicate în lumea exterioară. Acestea includ boli răspândite de alte feline, atacuri de la alte animale și pericolul de a fi lovit de o mașină. Pe de altă parte, pisicile în aer liber au mai multe oportunități de exerciții și stimulente mintale generale, pe care mulți proprietari cred că au depășit riscurile. Dacă aveți un mediu împrejmuit, pisica dvs. va aprecia posibilitatea de a-și întinde picioarele într-un mediu sigur.

  • Îngrijirea

Îngrijirea MAU-ului egiptean nu ar trebui să ia o cantitate mare de timp și efort. Dacă vă îmbraciți pisica pe o bază săptămânală, acest lucru ar trebui să fie bine. Este posibil să trebuiască să finalizați această sarcină puțin mai des în timpul vărsării sezonului pentru a vă menține casa liberă de păr de companie liberă. Bătarea este rar necesară și este adesea mai multe probleme decât merită cu pisicile. Dar Periajul dinților pisicii este un obicei bun de a intra și este unul pe care mulți proprietari au trecut cu vederea. Periajul zilnic este cel mai bun, dar o face pe o bază săptămânală este mai bună decât nimic și una dintre cele mai bune căi de a evita viitoarea boală parodontală. Clipping unghiile pisicii tale este, de asemenea, un obicei bun de a intra, dar ar trebui să le oferiți, de asemenea, o postare de zgâriere în cazul în care pot lucra instinctele lor naturale.

În legătură cu o postare: Clippers cai de unghii

O altă sarcină frecvent trecută este verificarea și curățarea urechilor - un loc de muncă pe care o pisică nu se poate face singuri. Verificați-le pe o săptămână săptămânală și utilizați o minge de bumbac sau o cârpă moale umedă pentru a le curăța după cum este necesar. Există, de asemenea, soluții speciale de curățare a urechii și șervețele pe care le puteți cumpăra dacă este necesar. Ar trebui să faceți un efort deosebit Păstrați cutia de gunoi a pisicii dvs. frumos și curat Dacă sunt ținute în interior. Pisicile sunt creaturi curate și fastidioase. Dacă ei cred că caseta nu este suficient de curată pentru nevoile lor, ei pot să înceapă să meargă la baie în altă parte - și acest lucru nu este plăcut pentru cineva implicat!

  • Temperament

Am vorbit mai devreme despre inteligența MAU egiptean și acest lucru înseamnă că trebuie să lucrați deosebit de greu pentru a vă menține pisica distrasă, ceea ce înseamnă să vă bucurați de sesiunile zilnice de joc împreună și să aveți o mulțime de jucării diferite. Maus sunt, de asemenea, foarte Pisicile prietenoase care sunt cunoscuți pentru loialitatea și devotamentul față de membrii familiei. Aceasta înseamnă că puteți observa pisica dvs. acționând într-un mod timid sau rezervat spre străini sau vizitatori la gospodăria dvs. În același timp, puteți observa că pisica dvs. nu-i place să fie ridicată deoarece sunt mai independenți decât alte feline. Deci, este posibil să trebuiască să așteptați ca pisica voastră să vină la dvs. mai degrabă decât în ​​altă direcție.

Pisica egipteană se relaxează pe o canapea

Spre deosebire de alte rase de pisici, rasele de pisica egiptean sunt creaturi destul de vocale si poseda o miau moale distincta. Poți chiar să observi pisica tăi căștile într-o expresie a fericirii lor! Dacă aveți o gospodărie în care străinii vin peste mult timp, puteți constata că pisica dvs. se scurge pentru a se ascunde.

Activ și prietenos în natura lor, acest lucru le face o alegere populară pentru familiile cu copii. Ei pot chiar să-i învețe Joacă jocuri de pisici cum ar fi Fetch, care este o distracție fantastică pentru toți cei implicați! Cu toate acestea, trebuie să vă învățați copiii să vă trateze pisica cu respect cât mai curând posibil. Aceste pisici sunt, în general, creaturi fără teamă care pot chiar să-și facă prieteni cu câinii pe care îi ai în casa ta. Dacă intenționați să introduceți animalele de companie împreună, trebuie să faceți acest lucru într-un mod lent și controlat pentru a evita orice pericol potențial care apare.

Nivelurile lor ridicate de energie înseamnă că vor aprecia ceva ca un copac de pisici sau un buletin de care pot urca. Spre deosebire de multe alte feline, unele maus chiar se bucură de joc în apă! Dacă aveți apă în casa dvs. ca o fântână, nu fiți surprinși dacă pisica dvs. are ispita de a-și înoli laba în interior!

Una dintre cele mai delicioase caracteristici ale rasei egiptene Mau pisică este că sunt prietenoși și echilibrați în natura lor, ceea ce înseamnă că nu trec prin schimbări de dispoziție uriașe.

Gândurile finale

Există o mulțime de calități pozitive care fac pisoiul egiptean sau pisica un animal excelent. Ele sunt loiale față de familiile lor, au cerințe limitate de îngrijire și sunt atât de drăguți drăguți! Cu toate acestea, există câteva coborâșuri în instinctele lor puternice de vânătoare și teama generală de străini. Dacă sunteți în căutarea de a aduce acasă un MAU Purebred, verificați întotdeauna acreditările crescătorului pentru a vă asigura că sunteți mulțumiți de ei. Adresați-vă întrebări care doresc și vă asigurați că sunteți mulțumiți de răspunsurile înainte de a preda orice bani. Cu toate acestea, puteți decide că doriți să adoptați de la o organizație de salvare în schimb, dar ar trebui să știți că această rasă este rareori găsită pentru adoptare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Egiptean mau cat: informații, caracteristici și fapte de rasă