Pisica bobtail japoneză: informații, caracteristici și fapte

Informații japoneze de bobtail, caracteristici și fapte

Bobtailul japonez poate fi recunoscut de ochii lor mari, oval, urechile largi și, desigur, un bobtail distinctiv. Este moale, strat matasos poate fi fie: scurtcircuit (lungime medie), fie lungime (lungime medie, care prelungește treptat pe corp spre coadă). Haina are o cantitate scăzută până la medie de vărsare. O pisică adultă este de dimensiuni medii cântărind în jurul 2.5 - 4 kg.

Caracteristici

Această rasă activă, afectuoasă iubește să interacționeze cu oamenii. Orice culoare sau model de haină este permisă, dar modelele Harlequin și Van (corpul alb cu culori numai pe cap și coadă) sunt cele mai populare. Caracteristicile lor distinctive includ:

  • Buzzle marin, rotund
  • Ochii ovale mari
  • Rabbit-ca coada de bob
  • Labele în formă de ovală
  • Picioarele posterioare subțiri - mai mult decât anterioarele
  • Lean Torso cu forță musculară bine dezvoltată
  • Strat moale, matasoasă
  • Voce moale cu o scară largă de tonuri

Bobtail japonez - trăsături

Foarte inteligent, această rasă prosperă asupra companiei. Jucăuș prin natură, ele sunt întotdeauna pline de energie și rău. Fi avertizat, ele pot fi foarte atrase de apă, astfel încât să fie extra vigilenți atunci când faceți un duș sau o baie pe care bobilele dvs. japoneze le poate decide să vă alăture! Ei iubesc, de asemenea, să urce, așa că asigurați-vă că au vorbit să se odihnească.

Natura lor afectivă le face un animal de familie bun, deși interacțiunea cu copiii trebuie să fie întotdeauna supravegheată pentru a evita orice nerespectare. Fiind o rasă orientată spre om, îi face mai ușor să se antreneze decât mulți alții și pot învăța să meargă cu un ham și plumb sau chiar să joace "Fetch" cu jucăriile lor. Ele sunt considerate o rasă de vorbă și adesea interacționează vocal cu oamenii. Gama tonală a chirpurilor lor a dus la faptul că sunt cunoscuți ca "cântând pisici".

Istoria bobtailului japonez

Împăratul Chinei se spune că a făcut un dar de pisici Bobtail către Împăratul Japoniei în secolul al VII-lea, introducând astfel rasa în Japonia. Ei au devenit animalul preferat al familiei imperiale de secole și apar în mod regulat în lucrările de artă tradiționale japoneze.

Potrivit folclorului, ei au salvat industria de mătase din Japonia prin vânătoarea și uciderea rozătoarelor care distrug viermele de mătase - și așa au devenit atât de apreciate în cultura japoneză. O altă poveste populară spune despre o coadă de pisică prinderea focului, deoarece a dormit de un incendiu. Pe măsură ce creatura a alergat prin sat, locuințele au luat foc și satul a fost distrus. Pentru a preveni din nou acest lucru, împăratul japonez a decretat că toate cozile pisicilor ar trebui să fie scurtate la un "Bob" și așa a început Bobtail.

În cele din urmă, există povestea lui Maneki-Neko, un bobtail feminin japonez care sa așezat în ușile magazinului și trecătorii făcuți în afaceri, fluturând o laba din față în bun venit. Odată ce în interiorul sătenilor ar fi schimbat și a înflorit afacerea. Pisica fluturoasă, Maneki-Neko, este considerată a aduce norocul și imaginea ei este văzută în multe magazine și restaurante.

Majoritatea crescătorilor bobtailului japonez sunt situate în Japonia, deși un crescător american, Elizabeth Fretret a importat trei pisici în SUA în 1968 și a început un program de reproducere.

Fapte rapide despre pisica bobtail japoneză

Bobtailul japonez este o pisică unică și, în mod natural, există câteva lucruri pe care le veți avea nevoie să le luați în considerare înainte de a cumpăra unul:

  • Un pisoi bine crescut, pedigree poate fi costisitor. Noua dvs. pisică poate face destul de dent în pungă sau portofel - mai ales atunci când se ia în considerare costul vaccinărilor, alimente de bună calitate și asigurare.
  • În funcție de factori precum reproducerea, nutriția și mediul, au o speranță de viață de aproximativ 9 - 15 ani.
  • Bobtailul japonez este o rasă curioasă, energică și sociabilă, care nu-i place să fie lăsată singură. Ei trebuie să joace, să interacționeze și să urce și, prin urmare, nu sunt potriviți pentru case care sunt adesea la locul de muncă sau se găsesc adesea prea ocupați pentru a-și da bobtail-urile o mică dragoste.

Cunoscut sub numele de pisica "cântând" datorită gamei sale largi de chirps, bobcat japonez este considerat un simbol al norocului cu ornamente și imagini pe ecran în restaurante și sate. Aspectul său îndrăzneț și-au asigurat reprezentarea în artă și cultură până în prezent de picturi tradiționale japoneze de silkscreen și imprimări de lemn la caracterul manga, Hello Kitty.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Venind acasă

Înainte de a vă aduce casa de companie, asigurați-vă că apa și mâncărurile de alimente, tava de gunoi, paturile și jucăriile sunt pregătite pentru sosirea lor. Asigurați-vă că capacul de toaletă este închis (bobtailurile japoneze iubesc apa!), ușile dulapului sunt închise (ei iubesc un joc de ascundere și căutări) și firele electrice sunt asigurate cu ușurință.

Ar fi, de asemenea, înțelept să eliminați orice ornamente scumpe în cazul în care animalul dvs. de companie decide să urce. Lăsați-i să exploreze în siguranță și să se prezinte membrilor noii lor familii în timpul lor și pisica voastră se va simți în curând fericit și sa stabilit.

Sănătate

Bobtailul japonez este, în general, o rasă sănătoasă și, până în prezent, nu au fost asociate anomalii spinării sau osoase cu gena recesivă responsabilă pentru cozile scurte. Ele pot fi predispuse la obezitate, Deci, asigurați-vă că au o mulțime de oportunități de a exercita și de a păstra CAT tratează la un minim.

Pisicile tind să fie proporțional mai mari decât alte rase la naștere și se dezvoltă mai repede. Litters sunt scăzute rata mortalității mici și a pisicilor.

Bobtail-pisică japoneză situată pe podea

Hrănire

Pisica ta va intra într-un mediu nou nou, umplut cu mirosuri diferite și sunete, ceea ce le poate determina să se simtă puțin anxios. Din fericire, vă puteți ajuta noul dvs. bobidil japonez afară, păstrând aceeași rutină de hrănire, așa cum au fost, anterior. Această simplă schimbare îi poate ajuta să se relaxeze și să devină mai încrezători, în timp ce evită simultan orice tulburări de burtă care sunt predispuse să se întâmple atunci când alimentele sunt schimbate fără notificare.

Dacă aveți nevoie să schimbați brandul sau tipul de alimente sau trebuie să modificați programul de alimentare în orice moment, ar trebui să încercați să faceți treptat modificările, în timp, pentru a minimiza orice tulburări. Începeți prin adăugarea noii alimente la un raport de 1: 4, înainte de a se schimba la 2: 2 și apoi 3: 4 înainte de a schimba complet alimentele. Dacă întâlniți orice probleme folosind această rutină, ar trebui să reveniți la rutina originală și să contactați medicul veterinar.

Nutriția bună este esențială pentru sănătatea și bunăstarea animalului dvs. de companie, astfel încât întotdeauna să vizați să oferiți alimente de bună calitate. Dacă aveți vreo preocupare cu privire la hrănire, contactați medicul veterinar care vă poate oferi informații mai precise, personalizate pentru pisica dvs.

De asemenea, trebuie să fiți conștienți de faptul că bobtailurile pot obține puțin lacomi și pot avea o tendință de a supraviețui. Pentru a evita repercusiunile negative ale acestui lucru, ar trebui să fiți atenți la porțiuni și să monitorizați greutatea și sănătatea generală.

Apă

Asigurați-vă că este întotdeauna disponibilă o cantitate de apă curată și proaspătă. Hidratarea este esențială pentru a vă menține animalul sănătos și ajutați digestia. Bobtailul japonez este adesea atras de apă pentru joc și probabil va dori să bea de la un robinet de alergare. Dacă acesta este cazul cu animalul dvs. de companie, o fântână de băut ar putea fi o opțiune. Fântâni sunt o alegere excelentă, deoarece combină piesa cu hidratare - perfectă pentru bobtail japonez jucăuș!

Ați putea dori, de asemenea: Fântâna de apă de pisică

Confort

Pentru a vă menține pisica fericită și vă simțiți în siguranță, asigurați-vă că există o pătură confortabilă sau Pat de pisică Într-un loc sigur, cald pentru ei să se coste, mai ales în timpul lunilor mai reci. Deși sunt răutăcioase și iubesc să se joace cu prietenii lor umani, animalul dvs. de companie va avea nevoie, de asemenea, de un loc liniștit pentru a dormi și odihna.

Baie

Este posibil să nu fie necesar să vă scăldați animalul de companie și, deoarece haina de rasă este rezistentă la apă, a Șampon de pisici poate să nu fie deosebit de eficientă. Verificați cu crescătorul sau VET.

Ingrijire dentara

Încercați să periați dinții zilnic sau cel puțin săptămânal, pentru a ajuta la prevenirea bolii gingiilor și a cariilor dentare. Nu trebuie să utilizați niciodată pastă de dinți destinată oamenilor, deoarece substanțele chimice în formula nu sunt bune pentru animalele de companie - ele nu sunt prea dornice pe gust. Desigur, dacă acest lucru devine parte dintr-o rutină zilnică de la a fi un pisoi, procesul este mult mai ușor, iar pisica ta poate chiar să o considere ca joc.

Verifică Peruta de dinți de pisică și Pastă de dinți de pisică.

Igiena urechii

Programați o verificare săptămânală între pisica și dvs. Acest lucru vă va permite să verificați orice problemă, cum ar fi acarieni de urechi, și le permite să fie prinși timpurii și tratați repede. Urechile au nevoie de curățare regulată pentru a evita infecțiile urechilor și pentru a elimina orice depozite cese.

Dacă găsiți orice murdărie prezentă, acest lucru ar trebui să fie șters cu ușurință folosind o cârpă moale, umedă și o combinație de oțet de apă caldă și jumătate de cidru. Dacă găsiți că murdăria este puțin mai încăpățânată, contactați medicul veterinar pentru o verificare.

În legătură cu o postare: Pisici de curățare a urechii

Îngrijirea ochilor

Ochii trebuie verificați și orice descărcare sau murdărie șterse din colțurile interioare ale ochiului spre partea exterioară prin utilizarea unei cârpe moi și umede. Asigurați întotdeauna că utilizați o cârpă separată pentru fiecare ochi, deoarece acest lucru va ajuta la evitarea răspândirii infecției.

Îngrijirea

Haina bobtailului japonez este rezistentă la apă și necesită doar periajul la fiecare câteva zile pentru a îndepărta orice păr mort. Fi întotdeauna blând atunci când manipulați coada pom-pom, deoarece poate fi mai rigid și mai puțin flexibil decât un regulat coada de coadă de pisici și ați putea provoca accidental disconfort la animalul dvs. de companie.

Tava de gunoi

Păstrați tava de gunoi curată - Această rasă este foarte specială și nu va folosi o tavă care are nici un indiciu de mizerie sau umezeală în ea. Există, de asemenea, șansa de a folosi un loc neortodox ca toaletă, care poate fi mai mult decât un pic inconvenient, astfel încât întotdeauna încercați să vă asigurați că tava de gunoi este curată.

Este important să luați în considerare tipul de gunoi de pisică pe care îl utilizați în tavă. Litterul de lemn se va descompune și poate fi un pic mai mic, dar este complet absorbant și, prin urmare, mai atrăgătoare pentru unele rase de pisică. Între timp, A Praf de pisică fără praf ajută la reducerea riscului de respirație a problemelor în animalul dvs. de companie. Cu toate acestea, considerația principală ar trebui să fie întotdeauna dacă pisica dvs. pare sau nu să aprecieze o formă peste cealaltă.

Joacă și socializare

Ascundeți și căutați, aduceți și chiar cursuri de agilitate, sunt doar câteva dintre jocurile Această rasă distractivă-iubitoare se bucură de. Interacțiunea umană este foarte importantă pentru bobilele japoneze și vor fi fericiți pe umăr, în stil parrot și să vă împărtășească ziua. Cu puțină răbdare, ele pot fi adesea coaxate să meargă cu tine pe un a Cat ham și plumbul.

Ele sunt întotdeauna până la răutate să se deschidă ușile și să se ascundă în dulapuri sau să se strecoare de pe farfurie. Ele pot deveni destul de discutate și vor fi chirp la omul lor de a comunica. Această rasă poate deveni singură și plictisită și este cea mai fericită dacă există o companie în casă fie că este animală sau umană.

Temperament

Rasa japoneză Bobtail se va descurca, de obicei, bine cu alte pisici sau chiar câinele ocazionali. Cu toate acestea, acest lucru va veni întotdeauna la personalitățile implicate și dacă alte animale sunt fericite să întâlnească alte pisici. Există întotdeauna un risc de conflict de personalitate inițială, pentru a începe, încercați să utilizați o întâlnire atentă și monitorizată îndeaproape. În acest fel, puteți intra rapid, dacă unul dintre animale devine anxios sau agresiv.

Bobtailul japonez iubește compania altor animale de companie, dar tinde să devină liderul pachetului, chiar dacă ar trebui să existe o ciocnire inițială de personalitate, animalele de companie găsesc de obicei propriul lor ordine și să învețe să tolereze reciproc în timp.

Un cuvânt de precauție: Animalele de companie mai mici vor fi în pericol, deoarece toate pisicile au un instinct de vânătoare innard. Pentru a evita probabil că păstrați întotdeauna animalele de companie mai mici, în special rozătoarele, departe.

Copii

Copiii fac adesea mișcări bruște sau sunete puternice care pot supăra un animal de companie, dar având un animal de companie le permite, de asemenea, să învețe îngrijire și responsabilitate. Supraveghează întotdeauna interacțiunea copilului și a pisicilor care predau copiilor cum să respecte spațiul personal al animalului și trebuie să fie lăsată singur.

Este o idee bună să oferiți o zonă pentru pisica dvs., care este pur pentru propria lor singurătate, oferindu-le un loc unde trebuie să scape. Nu uitați să vă învățați copiii cu privire la respectarea acestui spațiu personal și să vă asigurați că nu vă urmăresc niciodată felina prietenoasă în propria lor zonă.

În concluzie

Bobcat japonez este o pisică răutăcioasă, afectuoasă și jucăușă care iubește compania. Ei tind să se descurce bine cu oamenii, alte pisici și chiar câini. Întotdeauna liderul pachetului, ei vor domni peste alte animale de companie și vor prelua controlul asupra gospodăriei. Inteligent și curios Ei sunt divertisții naturali ai lumii feline.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Pisici de curățare a urechii
Peruta de dinți de pisică
Pieptene pentru pisici
Mănuși de îngrijire a pisicilor
Pastă de dinți de pisică
Capace de unghii pentru pisici
Clippers cai de unghii
Pensulă pentru pisici
Șampone CAT

Surse:

  1. Pisicile japoneze Bobtail - Petmd
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica bobtail japoneză: informații, caracteristici și fapte