Birmense cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

Birmense Cat: Informații de rasă, caracteristici și fapte

Mijloacele de dimensiuni, dar cu o personalitate super-dimensiune, pisica birmanezistă este o felină de transformare a capului care va aduce o rază de soare în casa ta. Prietenos, iubitor și doar puțin răutăcios, această rasă inteligentă este, de asemenea, destul de activă, făcându-l o alegere bună pentru o pisică de familie. Inițial din Birmania, rasa a fost folosită ca tutori și are o atitudine socială pe care pur și simplu nu o poți ignora.

Cu stratul său de mătase scurtă și cu ochii galbeni, pisica birmaneză este, de asemenea, o privitoare, deși poate fi destul de solicitantă atunci când vine vorba de atenție și nu-i place să rămână pe cont propriu. Luăm o privire în profunzime în această rasă uimitoare pentru a descoperi de ce birmanezii ar putea face bine animalul perfect felinar.

Istoria pisicii Birmanese

Cu aspect similar la Siamese Cat, Nu există nici o asemănare a eleganței și frumuseții pisicii din Birmane. Și în timp ce Birmania de astăzi este influențată de rasa Siameze, este important să privim originile sale pentru a înțelege cu adevărat această pisică încântătoare.

După cum sugerează numele său, pisica birmaneză a provenit din Birmania, cunoscută acum ca Myanmar, în Asia de Sud-Est. Strămoșul său era cunoscut sub numele de "Cat de Copper", care se credea că a fost crescut de către preoți să fie un templu și o pisică palatului. Înainte de 1930, și o pisică numită Wong Mau, care a fost o încrucișată de un tip birmanez și acum considerată a fi matriarhul rasei moderne Burmese, a fost dobândită de un doctor american, Joseph C. Thompson și transportat în state. Brown de culoare închisă, Wong Mau a fost inițial crezut a fi o siameză, dar dr. Thompson nu a fost de acord că a crezut-o cu o pisică de sair siameză pentru a vedea ce ar fi descendenții ei. În timp ce unii dintre pisoii ei au fost culoarea mai ușoară a unei siameze cu rasă pură, alții au fost mult mai întunecați, astfel încât a urmat un program selectiv de reproducere cu pisicile hibride mai întunecate, producând ceea ce este astăzi cunoscut sub numele de rasa de pisică birmaneză. Wong Mau trebuia, de asemenea, să devină matriarhul pentru o rasă ulterioară, Tonkinese.

Rasa birmanezului a fost inițial înregistrată la Asociația de crescători ai pisicilor în 1936, dar înregistrarea a fost oprită, deoarece unii crescători au folosit încă pisici Siameze. Înregistrarea pisică Birmenese a fost reluată în cele din urmă în 1953, stabilind scena pentru popularitatea crescândă a rasei pe care o avem astăzi.

Fapte rapide despre pisica birmanezilor

Cu aspectul său superb, personalitatea distractivă și natura curioasă, pisica birmaneză poate face un partener minunat, indiferent dacă trăiești pe cont propriu sau să ai o familie ocupată. Dar ei seamănă atenția și pot fi pe partea exigentă. Sapăm puțin mai adânc pentru a descoperi câteva fapte mai rapide despre acest kit de strunjire a capului:

  • Burmeza descrisă adesea ca o "cărămidă înfășurată în mătase"! Ridica o pisică birmaneză și că dimensiunea medie este înșelătoare ca sub blana moale este un corp solid, muscular care este mai greu decât pare.
  • Deși Pisica Original Birmesse era o culoare maro solidă întunecată (cunoscută și sub numele de Sable), alte culori sunt acum recunoscute de Asociația Fancierilor Cat, astfel încât să puteți obține și o șampanie, Platinum și Blue Birmesse Cat. De asemenea, pot veni în unele Tortoiseshell Variații.
  • Ochii birmanezii sunt cu adevărat distinctivi, venind în mici variații ale unui galben bogat de aur, care este culoarea preferată pentru crescători. Ochii birmanezi sunt, de asemenea, foarte sensibili la lumina intensă.
  • Pisicile din Birmane sunt alpiniști și jumperi incredibili, astfel încât ei vor avea întotdeauna nevoie de un copac de pisică sau de un bibel pentru a-și remedia!
  • Chiar și ca un adult crescut, o pisică birmaneză va păstra unele dintre tendințele sale de pisoi, mai ales atunci când vine vorba de timpul de joc. Ei se dezvoltă, de asemenea, pe mângâierea și iubirea de a-și freca burumele.
  • Pisicile Birmene sunt loiale - de fapt, rasa a fost Nick - a numit pisica de câine pentru ca obiceiul lor să vă urmeze ca un câine de catelus și de plăcerea lor pentru a juca un joc de preluare.
  • Deși Birmense este un foarte vocal, ei nu au o miau convențională, ci mai degrabă un sunet de raspy gutural pentru a-ți atrage atenția. Cu toate acestea, o birmensă mulțumită, cu un sunet moale foarte drăguț, care este aproape recunoscut ca o miană.

Jucăuș gri Birmanese pisoi este așezat pe un pulover alb acasă

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Speranța de viață a unei pisici birmanezi este tipică pentru o rasă pură și o medie între nouă și 13 ani. Dar ei au tendința de a "vârsta grațios" și vor arăta adesea și se vor comporta ca o pisică mult mai tânără, chiar și în anii lor de argint. Dacă intenționați să aduceți o birună în casa dvs., vă puteți aștepta să plătiți undeva între $ 600- $ 1.000. Acest preț poate fi mai mare în funcție de culoarea, cu Blue Burmese costă la fel de mult ca 2.000 de dolari.

Iată celelalte esențiale pe care trebuie să le cunoașteți despre aducerea unei pisici birmanese în casa dvs.:

Sănătate

Datorită dimensiunii și nivelurilor de activitate, pisica birmaneză este destul de robustă, dar poate fi predispusă la câteva condiții de sănătate, astfel încât să aflați mai multe despre părinți dacă cumpărați un nou pisoi. Iată principalele probleme de sănătate pe care trebuie să le cunoașteți:

Probleme oculare: Rasa poate suferi de anumite probleme ale ochilor, incluzând lipemia umorului apos, care prezintă ca un aspect lăptos pe ochi în timpul pisoiului care, de obicei, rezolvă pe cont propriu. De asemenea, pot dezvolta dermoidul cornean, unde pielea și părul pot fi prezente pe suprafața corneei, care au nevoie de intervenție chirurgicală pentru ao corecta.

Sindromul de durere orofacial: Aceasta este o condiție neobișnuită care este cauzată de mișcări exagerate de mestecare și lins, ceea ce duce la durerea facială tulburătoare. Problemele dentare subiacente pot declanșa starea, astfel încât este esențial să vedeți un veterinar pentru a vă scoate pisica.

Boala vestibulară periferică congenitală: Această condiție este văzută în pisoi și indicată prin înclinare a capului, echilibrul slab, mersul necoordonat și mișcările rapide ale ochilor, cu unele kituri, de asemenea, surd.

Polymyopatie hipocalimică: Nivelurile scăzute de potasiu la unii pisoi pot duce la slăbiciune musculară, dificultăți de mers pe jos și tremură de cap. Poate fi tratată cu suplimente de potasiu.

Pisicile birmanești sunt, de asemenea, susceptibile la alte condiții, inclusiv osteoartrita cotului, inima mărită și diabetul zaharat.

Hrănire

Cu construirea musculară și stilul de viață energetic, pisica dvs. birmaneză are nevoie de o dietă cu o proteină de calitate ca ingredient numărul unu, precum și o nutriție echilibrată pentru a se asigura că primesc toate vitaminele și mineralele esențiale de care au nevoie. Dar, pe măsură ce se află pe partea Stocky, trebuie să fiți conștienți de controlul porțiului pentru a evita obezitate, mai ales dacă sunt o pisică interioară.

Rasa birmanezului este, de asemenea, cunoscută a fi Eaters pretențios, Deci, du-te pentru gust, cu alimente cu conserve umede, care este atât Flavorom, cât și ușor de mancat și digest, de obicei cea mai bună opțiune pentru pisica ta. Și au nevoie de acces constant la apă proaspătă și curată să-și mențină nivelurile de hidratare.

Îngrijire

All-in-all, pisica birmanez este destul de usor de a avea grijă, deși există câteva reguli pe care trebuie să le urmați. Birmania dvs. poate fi un pic de pisică particulară, mai ales atunci când vine vorba de curățenie și igienă, astfel încât o căsuță de gunoi schimbată și curată în mod regulat este esențială. De asemenea, va trebui să aveți nevoie de regularitate periați dinții - Deci, asta este cel puțin o dată pe săptămână - pentru a preveni boala gingiilor. Verificați și urechile și urechile în mod regulat și ștergeți ușor cu o minge de bumbac moale umed pentru a îndepărta murdăria și resturile.

Și când vine vorba de a lăsa birmanezi sau afară, deși sunt pisici robuste, este recomandabil să vă păstrați rasa birmanezului, pentru a vă asigura că este sigur și fericit. Natura lor super-prietenoasă le face o țintă ușoară cu străinii și ca o rasă pură, poate cădea victimă a furtului de pisici.

Îngrijirea

Vestea bună despre birmaneză este că ei nu necesită îngrijire excesivă, deoarece sunt capabili să aibă grijă de stratul lor moale și scurt. Și acest lucru se datorează faptului că blana lor nu este cu adevărat predispusă la covor și are nevoie foarte puțin de curățare sau de scăldat, deoarece este în mod natural ulei.

La o parte, kitul tău poate beneficia de o sesiune săptămânală de îngrijire, nu în ultimul rând pentru că îi dă timpul de calitate cu umanul său, el va fi poftă. Și îngrijirea regulată, blândă, cu o perie moale înfricoșătoare, își pot spori blănurile și sănătatea pielii prin stimularea circulației sângelui și ajutând la distribuirea uniformă a uleiurilor naturale. Este posibil să aveți nevoie de până la îngrijirea pe scurt, în timp ce animalul dvs. se pregătește să-și vărsească haina de iarnă.

Temperament

Primul lucru pe care îl veți observa despre o pisică birmaneză este cât de prietenoasă și afectuoasă sunt, și astfel faceți însoțitori minunați în jurul casei. Ele sunt, de asemenea, bune cu copiii pe măsură ce le place să joace și sunt suficient de robuste pentru a lua un pic cam dur și tump. Și cu siguranță are câteva trucuri de petrecere în mânecă, nu în ultimul rând, dragostea lui de preluare, pe care o va juca ca și cum ar fi din Stocul Labrador! De asemenea, el învață rapid și iubește totuși noi jocuri, el se va aștepta să fie tratat cu bunătate și respect, chiar și de la cei mici. El este, de asemenea, îi place să fie în control și se va stabili cu alte animale de companie, inclusiv câinii atâta timp cât sunt dispuși să-și respecte opinia.

Datorită inteligenței lor, birmenesul poate fi puțin răutăcios și poate funcționa cum să scape, având jumătate din șansă. Și cum îi iubește compania și atenția (este vorba despre el, la urma urmei, poate uneori să fie exigentă și vă va informa ceea ce vrea foarte clar. Pe scurt, dacă vă place o pisică activă, care nu este timidă și vrea să vă atrage atenția cea mai mare parte a timpului, birmania este o pisică minunată de a avea în jur. Dar dacă ați prefera o viață mai liniștită și nu aveți energia pentru a ține pasul cu această distracție, precedentă și jucăușă, atunci pisica birmaneză nu este probabil pentru tine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Birmense cat: informații de rasă, caracteristici și fapte