Orice simț al mirosului pisicii este utilizat pentru toate aspectele de supraviețuire

Pisica albă mirosind un buchet de flori

Știați că un simț al mirosului este de 14 ori mai puternic decât un om? Asta pentru că capacitatea totală a organului nazal a pisicii este relativ mai mare decât cea a unui om. S-ar putea spune că nasul pisicii este cel mai important organ.

Pisicile depind de simțul mirosului pentru supraviețuirea lor. O pisică folosește mirosul pentru a mirosi alimente, colegi și dușmani și pentru a identifica limitele teritoriilor pe care le-au marcat anterior. Lumea unei pisici este compusă din lumea mirosurilor și mirosurilor.

Sniffing pentru alimente

Imediat după naștere, pisoiul orb va folosi simțul mirosului pentru a-și localiza mama și pentru a închide pe o tată. De atunci, un simț al mirosului pisicii va duce întotdeauna la mâncare, dar uneori în locuri improbabile. O pisică va căuta înalte și joase, în ramuri de înaltă copaci, precum și dulapurile dvs. de bucătărie, pentru următoarea montură.

Deoarece gustul este atât de strâns asociat cu mirosul, orice pisică cu un activ infecție respiratorie superioara sau chiar pisica îmbătrânită, cu un sentiment redus de miros, poate merge "off" mâncarea lor. Puteți ajuta o pisică ca aceasta, încălzindu-se ușor alimentele sale pentru a crește și a spori mirosul și pentru a restabili un apetit.

Localizarea unui partener

Pisicile feminine În căldură (în Ciclul ESTRUS) Executați un feromon sexual puternic care poate fi mirosit sau "parfumat" de un bărbat chiar și la o distanță de o distanță de mile. Dacă ați fost vreodată distrați de un cor de tomcați din afara casei dvs., în timp ce pisica feminină nefericătoare încearcă fiecare mijloc de evadare, veți aprecia acest fenomen. Pisicile de sex feminin pot avea, de asemenea, un partener preferat prin mirosul bărbatului Marcaje teritoriale.

Stabilirea liniilor teritoriale

Pisicile de sex masculin marchează teritoriul lor cu urină sau cu feromoni din glande în fața și picioarele lor. Ei vor călători frecvent la limitele lor teritoriale, sniffing la marcajele lor și reaplicându-se când mirosul diminuează. Alte pisici masculi vor mirosi marcajele și vor respecta teritoriul, fie încearcă să o ia prin introducerea marcajelor lor de miros peste originea originalului.

Avertizarea dușmanilor și a pericolului

Ați observat vreodată o pisică care intră în aer liber cu capul de alertă, mușchi, și nările larg deschise? Pisica din această poziție ridică răul potențial și, de asemenea, colectarea de informații despre recentele trecători. Dacă o altă pisică sa aventurat recent, sau dacă a existat pește în camionul de livrare, nasul va spune povestea cu ajutorul unui puternic organ acutoriu olfactiv.

Organul lui Jacobson și răspunsul Flehman

Pisicile (împreună cu șerpi și, de asemenea, câteva alte mamifere) au un organ magnific numit Vomeronasal Organ, Cel mai adesea cunoscut sub numele de organul lui Jacobson. Este situat în gură, chiar în spatele dinților din față și se conectează la cavitatea nazală. Deschiderea gurii permite ușor organul lui Jacobson al unei pisici să deschidă conductele care se leagă în cavitatea nazală.

Apariția pisicii care aduce aer în organul lui Jacobson a fost uneori asemănătoare cu un "zâmbet" ușor deschis "acest lucru este numit Răspunsul Flehman. Organul Jacobson pare să joace un rol important în sensul mirosului în toate pisicile sălbatice și domestice, indiferent de dimensiunea sau specia lor.

Feline nas din nas

Pielea nasului de pisică poate fi fie negru, fie roz, în funcție de genetică și de colorarea de bază a pisicii. Piele din piele are o suprafață dură, dar este țesutul viu care este susceptibil la boală. Ca și în cazul tuturor mamiferelor, pisicile albe sau de culoare deschise sunt predispuse la un cancer scuamos din această parte a nasului și a urechilor.

Acest cancer este deosebit de frecvent atunci când pisica este frecvent expusă la soare pe perioade lungi de timp. Dacă pisica dvs. primește o arsură frecventă în această zonă, există elemente de protecție solară aprobate veterinar, compuse pentru a fi utilizate pe un nas delicat și ureche delicate de pisică.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Orice simț al mirosului pisicii este utilizat pentru toate aspectele de supraviețuire