Aducând acasă o pisică de adăpost

Voluntar de sex feminin care atârnă o pisică în adăpost de animale

Deci v-ați hotărât Deschideți-vă casa la o pisică de adăpost. Felicitări! Vă ajutați să prindeți problema suprapopulării pisicilor și ați salvat, eventual, viața acestei pisici.

Va fi util să știți ce să vă așteptați când îl aduceți acasă. Vor fi o serie de lucruri de vizionat, atât fizice, cât și comportamentale. Pisica care părea afectivă în timp ce într-o cușcă poate deveni brusc timidă, retrasă sau chiar agresivă. Pre-planificare atentă va ajuta la evitarea multor probleme inerente.

Pisica dvs. de adăpost poate avea probleme medicale

Din cauza condițiilor aglomerate ale multor adăposturi de animale, dacă este aproape inevitabilă ca pisica dvs. recent adoptată să aibă una sau mai multe probleme medicale. Este important ca el să-l difuzați înainte de a-l aduce în casa dvs., mai ales dacă există și alte pisici în casa dvs. Cel mai bun plan este de a Setați întâlnirea Cu medicul veterinar pentru ziua în care vă veți ridica pisica. El sau ea vă poate cere să aduceți un eșantion fecal și va dori să vadă orice înregistrare medicală pe care o poate oferi adăpostul. Dacă acesta este al tău Prima pisică și nu aveți un medic veterinar, oficialii adăpostului pot face probabil o recomandare. Iată câteva dintre lucrurile pe care Vet-ul dvs. le va verifica:

  • Paraziți
    Fleas, căpușe și viermii sunt frecvente în adăposturile aglomerate. Pecingine, A zoonotic boala poate fi de asemenea găsită. Dacă un test fecal dezvăluie viermi (cel mai adesea viermi rotunzi sau viermi), vi se va da medicamente pentru a scăpa de pisica viermilor, împreună cu sfaturile privind tratarea puricilor cu o cadă și / sau un produs de control de purici topic.
  • Testul pentru bolile care pun în pericol viața
    Multe pisici de adăpost au trăit dur pe străzi și au fost expuse FIV (Virusul imunodeficienței felinei) sau FELV (virusul leucemiei feline). Nu veți dori să aduceți aceste boli acasă la alte pisici, astfel încât testarea acestora este de o prioritate ridicată. Dacă pisica testează negativ, ar trebui să discutați să-l vaccinați împotriva acestor boli. Multe vor depinde de istoria cunoscută a pisicii. Dacă ar fi fost Numai în interior pisica, el nu are nevoie de vaccinuri.
  • Verificați alte boli transmisibile
    Un procent mai mare de pisici în adăposturi poartă bagajele URI (Infecții respiratorii superioare). Cele mai frecvente sunt: Feline panleukopenia virus (Feline Distemper), Calicivirusul felinar și rinotraheita (virusul herpesului felinei) Simptomele includ ochi, strănut și o temperatură ridicată. De departe, cele mai grave dintre acestea este panleukopenia, în special pentru pisoii tineri. Dacă pisica dvs. testează pozitiv pentru oricare dintre aceste condiții, medicul veterinar va discuta opțiunile de tratament. Dacă va primi o factură curată de sănătate, va primi vaccinări pentru aceste trei boli - acestea sunt numite "Vaccinuri de bază,"Și sunt recomandate pentru toate pisicile, cu excepția celor foarte vechi sau foarte bolnavi.
  • Efectuați un examen fizic
    În timp ce verificați condițiile menționate mai sus, medicul veterinar va efectua o examinare fizică completă a noii dvs. pisici, inclusiv palparea abdomenului său și verificarea bulgării și a loviturilor.El va da apoi vaccinărilor indicate. Dacă pisica nu a fost sterilă, o întâlnire va fi făcută în acest moment pentru o spay sau neutru.

Adu-ți adăpostul acasă acasă

Noua dvs. pisică a avut deja o zi dificilă și probabil că va fi subliniată de momentul în care îl aduceți acasă. El este cel mai probabil folosit pentru mediul închis al unei cuști de adăpost, așa că ar fi mai bine să-l păstreze confundat într-o mică cameră sigură pentru primele zile, mai ales dacă există și alte pisici în casă.

Lăsați pisica să stabilească regulile la început. Nu fi surprins dacă pisica se ascunde sub pat timp de câteva zile. Atâta timp cât are mâncare, apă, o cutie de gunoi, un loc de a dormi și o jucărie sau două, el va fi bine. Șansele sunt atunci când nu sunteți în cameră, el va ieși să mănânce, să folosească cutia de gunoi sau să exploreze.

Creșteți treptat timpul împreună. Discutați cu pisica dvs. când vă aflați în Cameră sigură. Poate doriți să stați pe un scaun și să citiți o carte. El va veni în jurul valorii de când se simte în siguranță în siguranță cu tine, dar nu-l grăbiți. Numărați-vă victoriile în creșteri mici: Prima dată când vă îndepărtează de sub pat - prima dată când joacă cu o jucărie cu tine - prima dată când ia un tratament pe care îl oferiți. Când în cele din urmă sare în sus și se stabilește în poala ta, vei ști că acum ta pisică și nu mai este o pisică de adăpost.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aducând acasă o pisică de adăpost