Diferențele dintre pisicile masculine și femele

Diferențele dintre pisicile masculine și femele

Mamiferele tind să aibă două sexe, xx și xy, pe care ne-am referit în mod obișnuit la fel de femeie și de sex masculin. Biologic, suntem conștienți de diferențele generale dintre cei cu aceste cromozomi la om, dar știți diferențele atunci când vine vorba de pisica voastră? Și există alte combinații de cromozomi care pot exista? Indiferent dacă aveți pisoi de care aveți nevoie pentru a determina sexul, adoptați o vagă sau vă gândiți la ce sex ar potrivi mai bine casa dvs., este important să înțelegeți diferențele dintre femelele și pisicile de sex masculin.

Pisicile și sexul dvs

În general, pisica dvs. este cel mai probabil să aibă fie cromozomi xx, fie xy. Cu toate acestea, există și alte combinații foarte rare care pot exista. De exemplu, bărbat CALICO CATS și bărbat pisicile de țestoasă poate exista numai prin himerism sau prin intermediul cromozomilor xxi. Aceste condiții, care sunt prezentate mai jos, sunt rare, ceea ce înseamnă că puteți face o presupunere destul de educată că, dacă aveți o pisică calico sau țestoasă, sunt probabil femei.

Chimerismul apare atunci când o pisică are două seturi de ADN datorită formării a două zigote separate în uter, care altfel ar fi produs un alt frate. Acest lucru permite ca celulele diferite să aibă cromozomi x și, deoarece cromozomul X determină de asemenea culoarea, blana lor va schimba culoarea în funcție de care este prezent cromozomul X în acea celulă.

Chimerismul nu face ca pisica ta să fie sterilă, dar ei nu vor trece pe modelul de haină. În schimb, ei vor trece doar pe una din culorile lor la descendenții lor de sex feminin, printr-unul dintre cromozomii lor x și nu vor trece de nici o culoare pentru descendenții lor de sex masculin, care doar moșteneau un cromozom Y de la părinții lor.

Xxy cromozomi, pe de altă parte, influențează culoarea datorită a două cromozomi X în fiecare celulă. Unele celule se aprind o singură culoare, în timp ce altele se aprind pe o culoare diferită. Pisicile cu cromozomi xxi sunt denumiți bărbați Klinefelter, dar sunt în general sterile, deci nu pot produce descendenți să treacă pe genele lor.

Această condiție este foarte rară, desigur și este mult mai probabil ca pisica ta să aibă cromozomi XX sau XY. Dacă aveți un bărbat Calico sau Tortoiseshell și vă întrebați dacă sunt un bărbat Klinefelter, puteți vizita întotdeauna veterinarul dvs. care va răspunde la orice întrebări pe care le puteți avea, cel mai adesea prin eșantioane de sânge și urină care vor dezvălui nivelurile hormonale anormale care sunt adesea asociate cu sindromul Klinefelter.

Există și alte probleme de dezvoltare sexuală care pot apărea, dar, pentru pisica medie cu cromozomi XX și XY, există modalități de a putea distinge sexul pisicii dvs. fără Vizitarea veterinarului. Dacă sunteți deloc sigur, ar trebui să vizitați un veterinar pentru a obține opinia lor. Ei vor putea să clarifice dacă pisica ta este un băiat sau o fată, care va avea o serie de implicații. Este important să știți sexul pisicii sau pisicilor, de preferință înainte de a le lua, pentru că:

  • Este util să știți ce ar trebui să fie greutatea lor sănătoasă, care diferă între bărbați și femei
  • Pisicile interioare ale unor sexe opuse care împărtășesc un mediu sunt susceptibile de a produce descendenți dacă nu sunt spuse sau sterilizate
  • Pisicile în aer liber de sex feminin pot, în mod neașteptat, să rămână gravidă
  • Bărbații pot deveni agresiv unul cu altul
  • Temperamentul lor și modul în care se încadrează în gospodăria dvs. pot fi afectați de sexul lor

Două pisici albe

Diferențele în aparență

Din păcate, sexul unei pisici este mai greu de determinat decât un câine. Pisicile de sex masculin nu au genitalia vizibilă, iar ambele sexe vor avea sfarcuri. Pisica ta poate avea o mare varietate de caracteristici, cum ar fi culoarea stratului, lungimea blană, dimensiunea și fața. Aceasta înseamnă că poate fi foarte dificil să se spună diferența dintre genuri pe baza acestor atribute. De exemplu, nu puteți spune sex bazat pe diferența dintre fețele pisicilor masculine și feminine, deoarece există o mare varietate de fețe de pisici bazate pe rase.

O altă metodă comună, dar vagă, de a spune diferența dintre un bărbat și o pisică de sex feminin este dimensiunea și greutatea. În general, pisicile de sex masculin vor fi mai mari decât pisicile de sex feminin, dar puteți obține pisici de sex masculin natural și pisici de sex feminin foarte mari. Ca regulă generală, toate pisicile sunt de aproximativ 6 până la 12 kilograme și 8 până la 10 inci înălțime, astfel încât o pisică complet de 9 kilograme, care este de 9 inci înălțime, va fi foarte dificil de determinat. Această metodă nu este, de asemenea, potrivită pentru pisici, deoarece se bazează pe dimensiunile medii ale adulților. Pisicile arată chiar mai asemănătoare cu celelalte decât pisicile adulte de multe ori.

În cele din urmă, VET dvs. este într-o poziție mult mai bună pentru a evalua sexul pisicii tale. Cu toate acestea, există o metodă pe care o puteți încerca să fie destul de corectă și utilă și implică ridicarea coada lor.

  • Nu forțați, capcana sau restrângeți o pisică sau pisoi în dezvăluirea capătului din spate. Trebuie să câștigi mai întâi încrederea sau să ceri ajutorul unei persoane pe care pisica are încredere.
  • Ridicați pisica și ridicați ușor coada. Dacă nu vor să-și ridice coada, puteți încerca să-și zgârie înapoi spatele, deoarece acest lucru îi încurajează adesea să-și ridice coada.
  • Când coada este în sus, ar trebui să vă puteți vedea organele genitale și anusul. Forma acestora ar trebui să vă ajute să vă dați seama dacă sunt bărbați sau femei.
  • O pisică de sex feminin va avea o fantă lungă sub anus care ar face ca întreaga zonă să arate ca un punct de exclamare cu susul în jos. Acesta este vagina și ar trebui să fie de aproximativ o jumătate de centimetru de la anus.
  • Un capăt din spate al pisicii masculine va arăta mai mult ca două puncte care sunt mai îndepărtate decât un centimetru. Forma este mai comparabilă cu un colon.

Am un pisoi de sex masculin sau feminin?

Spunând sexul unui pisoi este chiar mai greu decât spunerea sexului unei pisici. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt atât de mici și de multe ori încep cu aceeași dimensiune. Nu veți putea spune ce sexul lor este până când au vârsta de cel puțin 6 săptămâni. Amintiți-vă, nu puteți presupune că o lipsă de genitalia masculină este un semn că pisoiul sunt toți bărbați, deoarece majoritatea pisicilor de sex masculin nu au genitale vizibile.

Odată ce pisoii tăi au ajuns la aproximativ 8 săptămâni, diferența dintre pisicile masculine și feminine este destul de asemănătoare cu diferența dintre pisicile adulte de sex masculin și feminin. Puteți utiliza apoi metoda descrisă mai sus pentru a încerca și a determina sexul acestora. Dacă nu sunteți sigur, deoarece capătul lor din spate poate fi în continuare foarte mic, așteptați o săptămână sau două și verificați din nou. Puteți să întrebați întotdeauna un veterinar în timpul unei verificări pentru a-și da opinia profesională.

Diferențele în comportament

Acum știi cum să discerne sexul pisicii sau pisicilor, este important să discutăm de ce este atât de important să înțelegeți această diferență. Am menționat deja multe dintre motivele pentru care este util să cunoașteți sexul pisicii dvs. și ați observat că majoritatea dintre ei au de-a face cu înțelegerea comportamentului pisicii dvs.

Sexul unei pisici are un impact mare asupra comportamentului lor, dar dacă acestea sunt spuse sau sterilizate, este, de asemenea, un mare factor de luat în considerare. Diferențele cheie de comportament între bărbat și femele care nu au fost spulbed sau pisici neuterate includ:

  • Femelele ne-spayed vor intra în căldură, ceea ce va atrage pisici masculine și vor avea ca rezultat pisici dacă intră în contact cu un bărbat. În timpul căldurii, aceasta înseamnă o mulțime de vocalizări zgomotoase, care pot fi disruptive, rularea pe podea și în special căutări de atenție intruzive. Odată ce sunt însărcinate, ele pot deveni foarte agresive și protectoare. Ei vor fi, de asemenea, agresivi față de alte pisici de sex feminin pe care le percep ca rivalii.
  • Bărbații netered sunt mai probabil să acționeze neliniștit, doresc să meargă în aer liber, să fie foarte activi, să-și marcheze teritoriul cu urină și va fi semnificativ mai agresiv, atât față de alți bărbați și oameni. Ei vor pune, de asemenea, mai mult efort în învățarea artiștilor de evacuare dacă simt că o femeie în căldură este în apropiere.

Beneficiile spargerii sau neutilizarea pisicilor este adesea dezbătută între proprietarii de pisici. Se susține adesea că pisicile se comportă mai bine cu aceste cerințe naturale în control, dar, până acum, doar beneficiile neuteringului unei pisici masculine au fost dovedite pe deplin științific ca o pisică masculină care a fost spionată este din punct de vedere statistic mai puțin probabil să fie agresiv și urina de pulverizare. Dar, este înțeles pe scară largă anecdotal de către majoritatea proprietarilor de pisici, că sterilarea și spionajul pot avea un efect asupra anumitor comportamente.

Nu puteți presupune că spargerea sau neuterizarea unei pisici va schimba dramatic personalitatea lor, totuși. Există mulți factori care influențează personalitatea pisicii dvs. În timp ce există multe motive pentru a sparge sau a neuita o pisică, nu știți toate speranțele pe utilizarea acestuia ca o metodă de a schimba cine este pisica ta. Unele pisici vor fi întotdeauna agresive, unele pisici de sex feminin vor fi întotdeauna tare și vor vorbi, iar unii bărbați vor continua să aibă dorința de a pulveriza urina. Formarea este cel mai bun răspuns la cele mai multe probleme de comportament nedorit, indiferent de cauză. Cu toate acestea, este întotdeauna util să înțelegem cauza pentru a face formarea cât mai eficientă posibil.

Deși știința nu a demonstrat definitiv că spargerea sau neuterizarea oricărei pisici va influența comportamentul, personalitatea sau temperamentul său, este încă în valoare de luarea în considerare a procedurii, deoarece există multe alte beneficii pentru spaying sau sterilizare. Acestea includ:

  • Evitând așternuturile nedorite ale pisicilor
  • Îmbunătățirea calității vieții unei pisici de sex feminin ca femele spionate trăiesc vieți mai lungi
  • Îmbunătățirea calității vieții unei pisici masculine ca bărbați neuterat, evită de obicei cancerul testicular

În legătură cu o postare: Cel mai bun gunoi de pisică și Cele mai bune cutii de gunoi de pisici

Pisici drăguțe

Este mai bine să ai o pisică masculină sau de sex feminin?

Este greu de spus ceea ce este mai bine pentru circumstanțele dvs., dar nu există cu siguranță un gen care este mai bun decât celălalt. Nu este o idee bună să vă bazați pe adoptarea de pisici pe sex, deoarece personalitățile pot varia atât de mult, așa cum am prezentat deja. Adoptarea unei pisici sau un pisoi este un angajament serios și vă sfătuim să vizitați mai multe ori centrul local și să cunoașteți fiecare pisică individuală pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu dvs. Sexul poate ajunge să fie un factor, dar ține mintea deschisă pentru a lega cu orice pisică.

Cu toate acestea, puteți avea unele considerații practice de a face atunci când adoptați o nouă pisică sau pisoi. De exemplu:

  • Dacă sunteți în căutarea de a-ți reproduce pisicile, vă veți avea, evident, un anumit sex pentru a vă partener cu pisica existentă și poate necesita, de asemenea, o anumită rasă și culoare, în funcție de obiectivele dvs.
  • Dacă doriți să adoptați două pisici care sunt mai susceptibile de a se înțelege, veți dori să evitați doi bărbați adulți netered. Rețineți că pisicile care sunt adunate împreună, indiferent de sex, sunt întotdeauna mai multe șanse să se înțeleagă mai târziu în viață.
  • Dacă doriți să evitați vocalizările excesive, probabil pentru că lucrați de acasă și aveți nevoie de pace și liniște, atunci poate doriți să evitați o pisică de sex feminin ne-spayed.

În cele din urmă, sexul și sexul este un factor pe care doriți să-l luați în considerare atunci când adoptați un pisoi sau o pisică, mai ales dacă știți că nu doriți să le spionați sau să le neutruiți, dar este doar un factor care ar putea determina personalitatea, alături de:

  • Temperamentul lor individual
  • Rasa lor
  • Formarea lor anterioară
  • Mediul lor
  • Sănătatea lor
  • Indiferent dacă au fost spionate sau sterile

Cea mai bună modalitate de a asigura o personalitate care se potrivește cu gospodăria dvs. particulară este să analizeze personalitățile și temperamentele de rasă, precum și sexul, apoi obțineți un pisoi că sunteți dispus să puneți efortul în formare și îngrijire. Apoi puteți lua în considerare, de asemenea, spaying sau neutering, în funcție de circumstanțele și nevoile dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diferențele dintre pisicile masculine și femele