Cum să vă îngrijiți pisica surdă

Semnalizarea mâinilor la o pisică

Nu există niciun motiv pentru dvs Cat de surzi nu ar trebui să aibă o viață fericită și distractivă. Unele animale de companie se nasc surd sau sunt predispuse genetic la surditate. De exemplu, pisicile albe cu ochi albaștri se pot naște cu o condiție care duce la surditate. În alte momente, boala sau rănirile pot duce la pierderea auzului. Cu câteva locuri de cazare, pisicile surde nu ar trebui să aibă probleme în majoritatea gospodăriilor.

Înainte de a începe

Este important să înțelegeți audierea pisicilor atunci când trăiți cu o pisică surdă. Pisicile normale aud mult mai bine decât noi și animalele de companie tinere aud, în general, mai bune decât animalele de vârstă mijlocie și mai mari. Pisicile mai mult sau mai puțin auziți aceleași sunete scăzute ca om, dar sunt mult mai bune la frecvențe mai mari. La volume tipice, pisicile pot auzi până la aproximativ 79 kHz. Oamenii pot auzi doar valuri de sunet de până la 20 kHz. Pisica ta poate auzi sunete într-un 10.5-octave, o perioadă mai largă de frecvențe decât aproape orice alt mamifer. Care vă permite pisicii să audă cu ușurință sunete extrem de ridicate, cum ar fi scânteile rozătoarelor.

Cu vârsta, structurile delicate ale urechii interne încep să-și piardă sensibilitatea la vibrații. Această pierdere normală a auzului legate de vârstă, numită Presbycusis, se dezvoltă în fiecare animal de companie care trăiește destul de mult, la fel cum o face în îmbătrânirea oamenilor. Pierderea auzului poate fi accelerată prin deteriorarea zgomotului puternic. Infecțiile cronice ale urechii și alte boli sau răniri pot duce, de asemenea, la pierderea auzului.

Pisicile nu ne pot spune că sunt greu de auzit și ei compensează bine, acordând mai multă atenție cu celelalte simțuri. Ar putea Mărește cu voce tare (pentru că nu se pot auzi), urmăriți proprietarii și alte animale mai îndeaproape și cugeți comportamentul lor pentru a ști că cineva este la ușă, de exemplu. Animalele surde pot acorda, de asemenea, o atenție mai strânsă față de vibrațiile și curenții de aer. Briza făcută de o ușă deschisă poate să-i ducă acasă de la serviciu. Chiar și atunci când nu au auzit deschizatorul poate, "ceasul" intern al pisicii va anunța suppertime. Toate acestea înseamnă că nu puteți observa pierderea auzului în pisica dvs. până când este destul de profundă.

De ce ai nevoie

Dacă suspectați pierderea auzului, vorbiți cu medicul veterinar. Medicul poate determina dacă o problemă medicală este de vina și recomandă un tratament adecvat. Pentru a face unele teste de surditate la domiciliu, adunați niște articole de uz casnic, cum ar fi:

  • Hârtie
  • Cheile
  • Folie de aluminiu
  • Cutie de carton

Faceți niște zgomote în afara liniei de vedere a pisicii, cum ar fi ruperea hârtiei, tastele jingling, folia de criză sau atingând o cutie de carton. Utilizați diferite sunete pentru a testa frecvențe ridicate și joase. Dacă pisica dvs. ignoră unele sau toate zgomotele, este probabil o pierdere de auz. Un centru veterinar de specialitate poate confirma cu un răspuns auditiv auditiv (BAER).

Comunicare

Este încă posibilă comunicarea cu un animal de companie surd. Utilizați semnale vizuale sau tactile, mai degrabă decât vocea dvs. Pisicile învață cu ușurință să răspundă la semnale de mână, fasciculul unui indicator laser sau o lumină care se aprinde și se oprește să vină la cină. Surd animale de companie mai ușor. Întotdeauna abordați-vă animalul de companie așa că vă vede că vii și stompați piciorul sau dați-i un alt avertisment înainte de a-l mângâia pentru a evita să fie accidental înțepenit sau zgâriat când îl surprindeți.

Concentrați-vă pe vibrații

Un fluier de câine "care folosește valuri sonore de înaltă frecvență poate fi în continuare detectabil la animalul de avertizare cu deficiențe de auz, chiar și atunci când nu mai poate auzi vocea ta. Vibrațiile de frecvență scăzută pot fi simțite, chiar și atunci când animalul dvs. de companie nu poate auzi. Un guler vibrator este, de asemenea, o modalitate excelentă de a atrage atenția pisicii. Utilizați acest lucru ca un semnal pentru a vă apela animalul de companie și ca dispozitiv de antrenament.

Un "locator de animale de companie" poate fi de ajutor atunci când pisica ta nu te poate auzi și nu o poți găsi. Atașați un pandantiv gulerului pisicii care emite un ton ușor când transmițătorul este activat. Un produs "Căutare cheie" ar trebui să funcționeze bine în acest scop.

Păstrați-i în interior

Există prea multe amenințări în aer liber pentru pisicile surde. Ei nu pot auzi câini de lătrat, horning coarne auto sau oameni care strigă: "Urmăriți-vă!"Oferiți pisicii dvs. cu o zonă de relaxare confortabilă lângă o fereastră unde se pot uita afară și văd tot ce se întâmplă.

Pisicile surde sunt încă animalute fericite. Unele pierderi de auz sunt o parte normală a procesului de îmbătrânire atât pentru pisici, cât și pentru oameni. Efectuarea de cazare simplă pentru un animal de companie cu deficiențe de auz nu este dificilă. În plus, este ceea ce facem pentru toți prietenii și familia noastră, iar pisicile noastre nu fac excepție.

Prevenirea

În funcție de cauza surzeniei, este posibil să nu fie prevenită. Unele pierderi auditive din cauza îmbătrânirii sunt naturale și nu pot fi oprite. Tratați infecțiile bacteriene, acarienii urechii sau alte probleme de sănătate rapid și cu ajutorul medicului dvs. veterinar. Stânga netratată, unele dintre aceste condiții de sănătate pot duce la pierderea permanentă a auzului.

8 moduri de a vă ajuta pisica orb au o viață sigură și fericită
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tavernier, Chloé și colab. Feline vocală de comunicareJurnalul de Științe Veterinare, vol 21, nu. 1, 2020. Societatea coreeană a științei veterinare, DOI: 10.4142 / JVS.2020.21.E18

  2. Surzenie la pisiciVetwest spitale de animale, 2020

  3. Îngrijirea pentru o pisică surdă. Burnsville Parkway Hospital, 2020

  4. SurditateColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă îngrijiți pisica surdă