Face ca pisicile de sex feminin?

Pisicile pulverizează urina pentru a comunica cu alte pisici. Când o pisică spray, își ridică coada dreaptă și împușcă un curent de urină, uneori destul de o distanță, în general pe suprafețe verticale.

Marcajul de urină este modul în care pisicile își revendică teritoriul sau trimit avertismente altor pisici să se retragă. Pulverizarea permite, de asemenea, alte pisici să știe dacă o pisică este disponibilă pentru împerechere. Atât pisicile de sex masculin, cât și cele de sex feminin pot pulveriza, deși pulverizarea urinei este mai frecventă la pisicile de sex masculin, în special pisicile masculine necinstite.

De ce pisicile își marchează teritoriul?

Pisicile folosesc mirosul de a "vorbi" la alte pisici. Pisicile pot învăța multe despre alte pisici, mirosindu-și urina. Deși urina este picantă și, în general, trimite un mesaj clar, pisicile și-au răspândit mirosul în alte moduri.

Ori de câte ori pisica ta își frecă obrazul împotriva unui obiect pe care îl părăsește în urma feromonilor ei pentru alte pisici "."Scratching este un alt comportament de marcare pisici folosesc pentru a comunica cu alte pisici. Pisicile au glande de parfum în labele lor. Când o zgârietură de pisică, ea pleacă în spatele feromonilor, precum și semne de gheare.

În plus față de pulverizare, pisicile pot, de asemenea, urina-marca prin ghemuire. Când o pisică începe să pipi în afara cutiei de gunoi, o modalitate de a spune dacă o pisică este de fapt pulverizarea este locația urinei.

Când pisicile pulverizează urina, este de obicei pe o suprafață verticală ca un perete, brațul unei canapele sau când în afară, un copac. Dacă vedeți un flux de urină care picură pe perete, este cel mai probabil pulverizarea. Dacă găsiți o băltoacă pe podea sau pe pat sau pe alte suprafețe orizontale, înseamnă că pisica era ghemuită când a plecat.

Când pisicile Squat, poate fi dificil de spus dacă o pisică pulverizează urina din motive comportamentale sau doar având accidente în afara casetei de gunoi (urinare necorespunzătoare sau eliminare inadecvată).

De ce spray pisicile?

Pisicile care nu sunt spuse sau sterilate sunt mai susceptibile de a pulveriza. Pisicile masculine neutilizate și pisicile feminine nerespectate pentru a lăsa pisicile de sex opus știu că sunt gata și capabile să împerecheze.

Pisicile de sex masculin sunt mai cunoscute pentru pulverizarea urinei pentru a marca teritoriul lor, dar unele pisici de sex feminin, de asemenea, spray pentru a pretinde teritoriul. Deși pisicile care spray pentru motive comportamentale sau sexuale sunt mai susceptibile de a face acest lucru dacă aveți alte pisici în casă sau dacă pisicile rătăcitoare se rătăcesc în jurul curții dvs., unele pisici spray chiar și atunci când nu există alte pisici în jur.

Orice pisică, bărbat sau femeie, ar putea pulveriza dacă sunt stresați sau supărați, fie datorită altor animale de companie din gospodărie, deplasarea, noii membri ai familiei umane sau orice alt motiv. Boala, durerea și evitarea cutiei de gunoi poate provoca, de asemenea, o pisică pentru a pulveriza.

Motive comune Spray-ul pisicilor includ:

  • Marcarea teritoriului
  • Comportamentul de împerechere
  • Luptând printre pisicile de uz casnic
  • Noi animale de companie sau oameni în casă
  • Dispozitiv de evitare a cutiei de gunoi
  • Maladie
  • Durere
  • Stres
Marcarea pisicilor

În plus față de pulverizare, pisicile își marchează teritoriul prin frecare glandele de miros împotriva obiectelor, lăsând feromoni în spatele.

Cum de a preveni pulverizarea?

Este extrem de important să se consulte cu un medic veterinar de câte ori o pisică se întâmplă în afara cutiei de gunoi. Comportamentul de eliminare inadecvat (urinare sau defectare în afara cutiei de gunoi - inclusiv urina de pulverizare) înseamnă adesea că pisica este bolnavă sau trăiește durere.

Dacă o pisică începe brusc să pulverizeze sau să aibă alte accidente în casă sau să pulverizeze de mult timp, o vizită la medicul veterinar este pentru a exclude o problemă medicală. Medicul veterinar va efectua un examen fizic complet și ar putea recomanda o analiză de urină și / sau de sânge pentru a se asigura că pisica nu suferă de o infecție a tractului urinar sau de orice altă afecțiune care ar putea provoca pulverizarea.

Dacă pisica dvs. primește o sală de sănătate curată din veterinar, puteți presupune că pulverizarea este comportamentală.

Iată câteva pași pe care le puteți lua pentru a preveni pulverizarea, enumerate în ordinea importanței:

Spay sau neutru pisica ta

Spaying sau neutering pisica ta este una dintre cele mai bune modalități de a opri pulverizarea. Deși nu toate pisicile vor înceta să pulverizeze după ce sunt fixe, poate ajuta foarte mult în multe cazuri.

Pisicile mai vechi care au fost pulverizate pentru o lungă perioadă de timp sunt mai susceptibile de a menține pulverizarea după ce au fost spionate sau neaterate, dar multe pisici se vor opri sau vor reduce semnificativ comportamentul.

Curățați bine urina de pisică veche cu un curățitor enzimatic

Pisicile se vor întoarce la scena crimei dacă pot mirosi chiar și cea mai mică urmă de urină. Curățați cu atenție toate locurile pe care pisica dvs. a fost pulverizată utilizând un dispozitiv de curățare a animalelor de enzime în mod specific formulat pentru a neutraliza mirosul de urină.

Revizuiți configurarea casetei de gunoi

Pisicile pot fi foarte specifice despre locul în care merg la baie, inclusiv curățenia casetei, plasarea, tipul de gunoi și alte considerente. Asigurați-vă că aveți cel puțin o cutie de gunoi pe pisică în casa dvs., plus un extra.

Aceasta înseamnă că o familie cu o pisică ar trebui să aibă două cutii de gunoi, iar o familie cu două pisici ar trebui să aibă trei cutii. Plasați casetele în locații convenabile, astfel încât pisica dvs. nu trebuie să se rostogolească prea departe pentru a găsi o cutie. Utilizați un gunoi de pisică neschisat, moale, aglomerat și curățați caseta cel puțin o dată pe zi (de două ori pe zi este mai bună!).

În gospodăriile cu mai multe pisici, reduceți în luptă între pisici

Dacă pisicile dvs. nu se înțeleg, faceți ceea ce puteți pentru a încuraja pacea și faceți ca pisica să se simtă în siguranță. Hrăniți pisicile separat în camere diferite, astfel încât acestea nu trebuie să se lupte peste același castron. Asigurați-vă că pisicile dvs. au locuri de siguranță pentru a se retrage dacă vor să scape de o altă pisică, cum ar fi un copac de pisici, cort de pisici sau chiar o cameră liniștită.

Încurajați o coexistență pașnică oferind tratamente speciale (separat) atunci când pisicile se află în aceeași cameră. Dacă pisicile dvs. continuă să lupte, consultați un behavior veterinar certificat de consiliu (medicul veterinar poate oferi o recomandare).

Utilizați un produs de feromoni cum ar fi Feliway

Spray-urile de feromoni, gulerele și difuzoarele eliberează feromoni care sunt destinate să calmeze pisicile, făcându-le să se simtă mai puțin stresați. Feromonele pot fi utile pentru pisicile care se pulverizează pentru motive comportamentale.

Pulverizarea pisicilor

Când o pisică spray, își ține coada dreaptă, uneori quiving.

Mai mult ajutor pentru pulverizarea pisicilor

Pulverizarea pisicilor este una dintre cele mai frustrante și provocatoare comportamente pentru a depăși. Dacă încercările dvs. de a aborda pulverizarea pisicilor nu funcționează, aveți câteva alte opțiuni. În primul rând, discutați cu medicul veterinar despre această problemă.

Veterinarii vor prescrie uneori anumite medicamente de anxietate, care, în unele cazuri, pot ajuta la reducerea sau eliminarea pulverizării. De asemenea, puteți consulta un comportament al animalului.

Bevioriștii de animale sunt special instruiți pentru a identifica și trata cele mai dificile probleme de comportament animale, inclusiv comportamentul de pulverizare a urinei în pisici. Unii behaviori ai animalelor sunt, de asemenea, veterinari (au un titlu DVM sau VMD după numele lor) și pot prescrie medicamente și pot trata alte probleme medicale în pisica ta. Pentru a găsi un comportament de animal, adresați-vă medicului veterinar pentru o sesizare sau verificați directorul online al societății comportamentului animalelor aici.

întrebări frecvente

Fără spray de pisici de sex feminin spayed?

Orice pisică poate pulveriza, inclusiv pisici masculine sau pisici de sex feminin, și femele spulberate sau bărbați neterați. Cu toate acestea, pulverizarea este mai frecventă la pisicile de sex masculin, în special bărbați intacte (neutilizate). 

Pisicile de sex feminin spray atunci când sunt în căldură?

Nu este neobișnuit ca pisicile feminine nerespectate să se pulverizeze când este în căldură. Pulverizarea este o modalitate de a lăsa pisicile de sex masculin să știe că ea este în jur și disponibilă pentru împerechere. Spaying pisica ta este cea mai bună modalitate de a opri comportamentele de împerechere ca pulverizarea. 

Ce vârstă face o pisică de sex feminin să strângă pulverizarea?

Mai puțin frecvente în pisoi, pulverizarea urină este mai des văzută la pisicile adulte. Deoarece pulverizarea este adesea legată de comportamentele de împerechere, pisicile de sex feminin pot începe să pulverizeze oricând după ce au ajuns la maturitate sexuală, care este de aproximativ 6 luni de vârstă. În mod similar, pisicile masculine pot începe să pulverizeze în jurul timpului cu vârsta de 6 luni. Din acest motiv, medicii veterinari recomandă ca toate pisicile să fie spulberate sau neaterate înainte de a deveni 6 luni. 

Pisicile feminine marchează teritoriul lor?

Deși este mai frecvent ca pisicile de sex masculin necunoscute să-și marcheze teritoriul, pisicile de sex feminin pot, de asemenea, să pulverizeze pentru a-și marca teritoriul, mai ales dacă o pisică nouă se alătură gospodăriei sau dacă o pisică în aer liber începe să viziteze curtea. În plus, pisicile masculine sau de sex feminin pot pulveriza din alte motive decât marcarea teritoriului, incluzând boala, durerea, stresul sau evitarea cutiei de gunoi. 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Face ca pisicile de sex feminin?