Top 5 motive unii oameni nu-i plac pisicile

Pisica intre proprietar

Pentru cei care iau în considerare pisicile ca membri ai familiei, este aproape de neconceput ca unii oameni să nu-i placă pisicile sau pot chiar să le urăsc. Dar chiar dacă nu putem înțelege de ce unii oameni nu-i place trăsăturile pe care majoritatea pisicilor le împărtășesc, există încă câteva motive logice pentru evitarea pisicilor.

01 din 05

Alergii de pisici

Este de înțeles de ce oamenii cu alergii la pisici refuză să fie oriunde în apropierea lor. Ei nu pot "ura" pisicile per se, dar ei pot ura în mod justificat calea Pisica de pisică declanșează simptomele lor de alergie ușoară până la severă.

Părul de pisici și alte păr de animale de companie nu este de fapt vinovat - declanșatoarele care reacționează sunt proteine ​​de protecție a stratului secretate de pielea pisicii. Persoanele cu alergii de pisică pot fi, de asemenea, reacționând la molecule de proteine ​​care sunt secretate în saliva sau urina pisicii.

Din păcate, există o credință larg răspândită că alergia de pisici tulpini pur și simplu din plutind "praful fizic și părul."Publicul larg nu are conștientizarea cauzei reale: o reacție care este chimică în natură, capabilă să inducă reacții foarte puternice. Alergia de pisică poate fi atât de severă încât provoacă o reacție anafilactică la fel ca alergiile care pun în pericol viața la nuci și alte alimente. Poate provoca închiderea căilor respiratorii, necesitând asistență medicală de urgență.

Simptomele unei alergii de pisică pot include:

  • Umflate, mâncărime și ochi apoase, nas și gât
  • Tuse spastică și strănut
  • Reacție astmatică
  • Stupi sau erupții cutanate
  • Debutul simptomelor poate varia oriunde de la un minut la câteva ore după expunere.
  • 02 din 05

    Având în vedere șansa, majoritatea pisicilor vor opta pentru a defeca în afara în sol bogat și adânc în grădină, chiar dacă solul este în curtea vecinului. Pisicile din afara locuinței își vor lăsa excrementele descoperite ca marcare teritorială pentru a transmite informații altor pisici din zonă. Gospodăriile din apropiere nu vor fi cruțate ca pisici nu înțeleg liniile de proprietate sau alte granițe de curte.

    Pisicile vor pulveriza, de asemenea, urina pe pereții exteriori și ușile altor locuințe din vecinătate pentru a-și marca teritoriile exterioare, mai ales dacă pisicile sunt cunoscute că locuiesc înăuntru. Acest lucru provoacă două probleme separate atunci când pisicile interioare observă fie pisica afară printr-o fereastră, fie miros mirosul acru al sprayului de urină:

  • Agresiune redirecționată: Când o pisică de casă vede un străin în curtea sa, poate acționa reflexiv agresiv spre cea mai apropiată pisică disponibilă, poate unul dintre colegii săi nevinovați.
  • Pulverizare teritorială: De același jeton, dacă o pisică ciudată este destul de îndrăznețată pentru a pulveriza exteriorul unei uși, pisica care trăiește acolo va marca instinctiv interiorul aceleiași uși.
  • 03 din 05

    Uciderea păsărilor

    Pisicile sunt obligați carnivorele sunt prădătorii. Dacă pisica este numai în interior, în roaming, dar deținută sau ferată și rătăcită, păsări și șoarecii sunt o pradă preferată a pisicii.

    Grupurile naționale, cum ar fi aliații de pisici alei și salvarea CAT ale Alley, au stabilit protocoale pentru a sprijini coloniile de pisici ferate în îngrijirea gestionată. Pisicile sunt prinse, sterilizate sau spuse și apoi eliberate în colonii lor.

    O parte vitală a îngrijirii gestionate pentru pisicile ferate hrănește pisicile, care împiedică nevoia lor de a ucide păsările sălbatice pentru alimente. Alley Cat de salvare merge un pas mai departe în a renunța la pisoi și parțial adulți tineri în centrul lor de adopție.

    Dar proprietarii de pisici își pot face și partea. Păsările sălbatice și păsările sălbatice colorate, aduc atât bucurie audibilă și vizuală la viața proprietarilor de pisici, iar mulți vor merge la orice lungime pentru a le proteja de pisicile lor. Gândiți-vă la adăugarea de păsări și a materialului de cuibărit la împrejurimile dvs. exterioare, oferind în același timp mai multe activități pentru ca pisicile să se angajeze în altele decât cele sălbatice. Pisicile se bucură de vizionarea alimentatorilor de păsări prin fereastră.

  • 04 din 05

    Pisicile sunt capabile și dispuse să comunice atâtîi place și nu-i place. Adesea comunică destul de vocal și, uneori, chiar fizic, cu un Swat Swat de gheare întinse atunci când prea mult mângâierii le depășesc.

    Agresiv zgârierea și comportamentele de mușcătură sunt învățate foarte devreme într-o viață a pisicii în timpul pisicilor. Pisicile care sunt învățate că mâinile omului sunt playtoys vor mușca adesea mâinile proprietarilor atunci când devin adulți.

    Poate că oamenii care nu displace pisicile au avut o experiență proastă cu o pisică tânără atunci când erau copii mici - un adult ar trebui să fie întotdeauna prezent pentru a învăța atât copilul cât și pisoiul despre limitele sigure ale jocului. Multe familii tinere chiar renunță la prima lor pisică din cauza acestei zgârieturi greșit înțelese sau comportament muscular.

    Când vă învață pisicile că zgârierea și comportamentele de mușcătură nu sunt permise, acesta poate servi doar ca un exemplu pentru vizitatorii voștri care sunt pisici poate sa să fie re-învățat cum să nu zgâriați și să mușcați la orice vârstă.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Relații dificile cu oamenii

    Unii oameni nu displace pisicile pentru că sunt nesfârșiți și aloof când vine vorba de relații cu colegii lor umani. Dacă cineva face o pisică incomodă sau înspăimântată, o pisică va fi sigur că o face cunoscută cu un șuierat sau un SWAT.

    În comparație cu câinii subordonați și distractivi, pisicile pot părea neapreciative. În natură, totuși, pisicile și câinii au evoluat stilul de viață foarte diferiți. Câinii au evoluat să trăiască în pachete de familie, deoarece munca în echipă a fost necesară pentru a vâna o pradă mare. Pisicile sălbatice mănâncă pradă mai mică și au evoluat pentru a fi vânători și pescari singuri. Și totuși este acea aceeași natură independentă a pisicilor care le fac foarte adaptabili față de mediile noastre de schimbare și schimbarea rutinelor zilnice.

    Atâta timp cât sunt pisicile Socializat la oameni ca pisoi, pisicile pot forma legături strânse cu oamenii lor. Dar când o pisică independentă auto-direcționată acționează într-o manieră de stand-ciudată, este cel mai adesea datorită unei noi persoane care intră în gospodărie.

    Chiar și pisica timidă este observată și evaluează siguranța relativă a noilor veniți. Având în vedere timpul de învățat, o pisică va veni de obicei în jur pentru a le accepta ca prieten și îngrijitor de încredere.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top 5 motive unii oameni nu-i plac pisicile