Tonkinese: profil de rasă de pisică

Tonkinese pisici

Iubesc siamezul și birmania, dar poate avea doar o pisică? Sunteți în noroc - Cat Tonkinese este cea mai bună din ambele lumi. Smart, dulce și social, Tonkinese este un vis al iubitului pisicii. Tonkinese este crescută prin traversarea Siamezei și a birmanezului, producând o pisică frumoasă cu culori mai moi, diluate și o personalitate uimitoare unică.

Tonkinese este unică în sensul că nu are caracteristici extreme, fizic sau altfel. Rasa a fost creată pentru a se potrivi dorințelor proprietarilor de pisici Siamese și Birmanese care au vrut o cruce distinctă a celor două rase.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: Între șase și 12 kilograme

Lungime: Diferă în mare măsură

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Tonkinese vine într-o varietate de combine de culori. Culorile de bază sunt platină, șampanie, albastru și modelele naturale sunt solide, nurcă și punct.

Culoarea ochilor: Albastru, aqua sau galben-verde

Speranța de viață: 12 până la 16 ani

Caracteristicile pisicii Tonkinese

Nivelul de afecțiuneFoarte inalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu-înalt
InteligențăMediu-înalt
Tendința de a vocalizaMediu-înalt
VărsareÎnalt

Istoria pisicii tonkinezei

Tonkinese a venit, deoarece fanaticii Siamese și Birmenese au dorit o pisică cu aceleași trăsături, dar la un nivel moderat. Tonkinese este activă și jucăușă, dar nu are nevoie de stimulare suplimentară pentru a fi fericită. Îi place să vorbească și să-i chirp uneori, dar nu este la fel de vocală ca mama ei siameză. Chiar și statura ei este o combinație perfectă - birmenul scurt și stocky contribuie la vrac, dar Lanky Siamese îi dă o înălțime și agilitate.

Tonkinese a sosit mai întâi în SUA în anii 1930. Aceeași pisică de sex feminin care a fondat rasa birmanezului în SUA, Wong Mau, a contribuit la rasa tonkinez - unele linii de tonkineze pot fi urmărite astăzi la Wong Mau astăzi.

Tonkinese pisică îngrijire

Tonkinese este o briză pentru a avea grijă. Cu un strat scurt care necesită o întreținere minimă, îngrijirea este o necesitate rară. Redare regulată este tot ce are nevoie în ceea ce privește exercițiul, iar jucăriile ocazionale de puzzle nu ar merge amiss.

Spre deosebire de multe pisici, tonkinese este extrem de socială și iubește atenția omului. Dacă căutați un Kitty care poate fi fericit acasă singur în timp ce lucrați ore lungi, Tonkinese nu este potrivit pentru dvs. Vrea să fie cu voi cât mai mult posibil și este un mare partener.

Deoarece tonkinese este predispusă la gingivită, ar trebui să începeți să vă spălați dinții când este un pisoi, așa că se obișnuiește cu ea în timp. De asemenea, puteți privi aditivii de apă pentru a-i menține albușul peral curat și sănătos.

Moderată ca întotdeauna, Tonkinese este o pisică cu o personalitate echilibrată. Ea este inteligentă și activă, dar ea nu scapă de pe pereți sau nu se angajează în multă răutate. Vorbește când vorbește, dar nu-i vocalizează fiecare mișcare. Ea iubește să joace, dar este întotdeauna în jos în poala ta pentru o șaptezeci de șapte.

Singura trăsătură a tonkinezului care nu este moderată este nivelul ei de afecțiune. Tonkinese iubește oamenii și este binecunoscută ca o pisică extrem de iubitoare. Familiile cu copii mici care au nevoie de o pisică tolerantă, jucăușă pentru a-și termina casa s-ar înțelege perfect cu tonkinese.

Dacă nu aveți alte animale de companie în casă, luați în considerare oa doua pisică - Tonkinese îi place să aibă un coleg de joacă și un însoțitor când omul ei este departe. Dacă aveți alte animale de companie în casă, vă puteți aștepta la Tonkinese făcând imediat prietenii de animale.

Probleme comune de sănătate

Deși tonkinese este, în general, sănătoasă, ea este uneori mai predispusă la boala dentară și boala de tractul urinar inferior al felinei (Flutd).

Flutd cauzează disconfortul sau durerea pisicilor atunci când urinează. Este comună în pisicile supraponderale, dar unele rase, cum ar fi Tonkinese, sunt afectate de ea mai des. Semnează că tonkinese poate fi flutd includ:

  • Tensionare de urinare
  • Urinare frecventa
  • Vocalizarea în timp ce urinarea
  • Urinând în afara casetei de gunoi

Alte boli pe care tonkinezul le poate avea un risc mai mare pentru a include boala intestinală inflamatorie (IBD) și depozitele de proteine ​​excesive în organele lor. IBD este o afecțiune că pisicile împărtășesc cu oamenii - cauzează disconfort gastrointestinal, greață, diaree și vărsături.

Depunerile de proteine ​​excesive afectează, de obicei, ficatul din Tonkinese Pisici - datorită unei defecțiuni în liniile Siameze, fluxul de sânge le permite prea multă proteină amiloidă într-un organ. Semnele și simptomele includ letargie, lipsa apetitului, vărsăturile, ochii îngălbenim și / sau pielea (icter) și umflarea membrelor.

Vizitele regulate VET și o dietă adecvată sunt esențiale pentru menținerea sănătății oricărei pisici, deci asigurați-vă că Tonkinese devine examene anuale și rămâne la curent cu fotografii.

Dieta și nutriția

La fel ca multe pisici astăzi, tonkinese este în pericol obezitate și ar trebui să fie hrănit o dietă echilibrată corespunzătoare. De asemenea, ar trebui să luați în minte alți factori de risc atunci când decideți asupra alimentelor potrivite pentru tonkinese.

Există o serie de alimente care se concentrează pe îngrijirea dentară, echilibrarea pH-ului urinei pentru a ajuta Preveniți pietrele vezicii urinare și flutd, și alimente de gestionare a greutății. Adresați-vă medicului veterinar pentru recomandări pentru cele mai bune alimente pentru pisica dvs.

Arătând pisica ta Tonkinese

Deși tonkinese vine în 12 modele de culori de acoperire, numai nick-urile pot fi prezentate în competiții.

Minks ar trebui să aibă ochi de aqua, dar în caz contrar standardele sunt extrem de nespecifice. Potrivit site-ului CFA, un judecător a descris o dată standardul de rasă Tonkinese ca fiind prea lung sau prea scurt, nu prea greu sau prea subțire, "și a spus că ar trebui să" fie nimic extrem despre pisică."

În total, judecătorii caută o pisică cu asemănări vagi cu pisicile Siamese și Birmanese, dar aspectul ei ar trebui să aibă caracteristici echilibrate din ambele rase.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Interesați de învățarea altor pisici pură? Dacă vă place Tonkinese, verificați aceste rase:

În caz contrar, verificați toate acestea CAT rasa profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tonkinese: profil de rasă de pisică