Khao manee cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

Khao Manee Cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

Antic, unic și fascinant, Khao Manee este una dintre cele mai frumoase pisici pe care le puteți spera vreodată de a deține. Afectuos denumită "Diamond Eye Cat" datorită ochilor lor mari, expresivi, pisica Khao Manee este o rasă elegantă care lovește o coardă cu toți cei care se ocupă de ei.

Dacă vă gândiți să aduceți acasă niște pisoi Khao Manee, merită întotdeauna o mică cercetare pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru casa dvs. În acest articol, vom discuta toate lucrurile Khao Manee și vă oferim ghidul complet pentru această rasă frumoasă.

Khao Manee Cat cu ochiul albastru

Istoria khao manee

Khao Manee își țin originea în Thailanda - o zonă renumită și pentru ei siamez, KORAT și Burse Burmese. Deși nu este prea multe despre originea lor, salvați de la câteva poezii în anii 1300 despre această pisică iubitoare, ceea ce știm este că ochii lor ciudați le-au făcut una dintre cele mai căutate rase la vremea următoare. Se spune că pisicile cu ochi unici au adus noroc celor care i-au deținut și, astfel, popularitatea lor însărase în acest moment.

Nu a fost până în anii 1900 când aceste pisici au fost introduse pentru prima dată în SUA. Aici, crescătorii au descoperit curând că natura lor iubitoare și aspectul distinctiv le-au făcut extrem de populare. Ca atare, pisoii Khao Manee sunt în cerere constantă și pot fi vânduți la un preț destul de mare, pentru a se potrivi cu raritatea lor.

Fapte rapide despre pisica khao manee

  • Pisicile Khao Manee vor avea întotdeauna un ochi albastru, cu celălalt variind de la galben strălucitor la verde vibrant.
  • Natura lor iubitoare și deformantul jucăuș fac pisicile Khao Manee una dintre cele mai bune alegeri pentru cei cu familii.
  • Ele pot crește până la 12 inci înălțime.
  • Durata medie de viață a lui Khao Manee este de până la 12 ani.
  • Spre deosebire de multe alte rase, Khao Manee are foarte puține subsoluri și, prin urmare, sunt mai potrivite pentru climatul mai cald.
  • Pisica Khao Manee este, de asemenea, cunoscută sub numele de Gem alb, Khao Plort și Eye Diamond

Khao Manee Cat stând pe stradă

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Sănătate

Pisica Khao Manee este foarte rară în afara Thailandei și nu este disponibilă o mare informație pentru această rasă în ceea ce privește preocupările legate de sănătate. Vestea bună este că creșterea lor naturală înseamnă că preocupările legate de sănătate sunt rare, deoarece pisicile Khao Manee sunt adesea produse prin supra-reproducere de părinți, ceea ce duce la descendenți mai sănătoși.

Cele mai frecvente trăsături de sănătate găsite în aceste pisici, în prezent, este o probabilitate sporită de surditate și cozile înclinate. Ambele sunt puțin probabile să apară, iar Khao Mane este o rasă adaptabilă care se va baza adesea pe alte simțuri, dacă este necesar.

Hrănire

Cat de ochi Diamond este un mare fan al rutinei, deci cel mai important aspect al hrănirii - atunci când vine vorba de această rasă - este de a rămâne cu un timp solid în care se pot aștepta la mâncarea lor. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți a fi puțin agitabile cu mâncarea lor, așa că lucrați cu ei pentru a găsi o marcă și un gust pe care îl vor bucura.

Amintiți-vă că aceasta este o rasă activă, astfel încât o mulțime de substanțe nutritive de bună calitate vor fi necesare pentru a le menține la vârf de bunăstare fizică și mentală. O mulțime de proteine ​​le vor ajuta să țină pasul cu nivelurile lor de energie, în timp ce acizii grași esențiali pot asigura că acele creier luminos rămân active.

Îngrijire

Principalul lucru de luat în considerare cu pisica Khao Manee este inteligența lor. Aceste pisici vor avea nevoie de o mulțime de stimulare pentru a-și păstra mințile ocupate sau pot deveni grumpy și stresate prin plictiseală. O modalitate excelentă de a le împiedica, este să investească în multe Jucarii de pisici care îi încurajează să-și folosească mintea.

Care a spus, o opțiune mai bună - dacă aveți timp - este să cheltuiți o mulțime de timp de pregătire pisica ta. Indiferent dacă învățăm jocul de preluare sau învățându-le trucuri, aceste pisici se pot prinde repede. Deci, asigurați-vă că utilizați aceste abilități și veți găsi în curând că pisica dvs. este mai mult decât fericită să se adapteze la viața de interior, dacă este necesar.

Îngrijirea

Aceasta este o rasă care este foarte ușoară asupra îngrijirii, datorită hainei lor mai scurte și închise. În timp ce urechile oricărei pisici vor trebui să fie verificate în mod regulat, indiferent de rasă, există foarte puțin necesare pentru proprietari. Dacă, totuși, vă decideți să vă păstrați stratul de pisică strălucitor, apoi o perie rapidă cu piele de chamois (aproximativ o dată pe săptămână) își poate păstra haina în căutarea sănătății.

În legătură cu o postare: Pensulă pentru pisici

Khao Manee Cat mint

Temperament

Khao Mane este o rasă cunoscută pentru a forma legături extrem de puternice cu familia lor. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vor saluta cu fericire pe nimeni care umblă prin ușă, deoarece sunt o rasă foarte socială care este întotdeauna dispusă să se întâlnească cu cineva nou. Această trăsătură este dublată atunci când considerați natura lor curioasă - așa cum sunt adesea primii care înregistrează venirea și galeria cartierului în jurul lor.

Mai bine, Cat Khao Manee este, de asemenea, o rasă foarte vocală și va folosi adesea o gamă largă de sunete diferite pentru a-și indica starea lor de spirit. Odată ce vă cunoașteți noul animal de companie, veți fi surprins cât de repede puteți spune ceea ce doresc sau au nevoie, pe baza acestor. Aceasta este, în parte, datorită naturii lor inteligente și acest lucru - împreună cu dragostea lor de preluare - le face mai mult un câine în corpul pisicilor!

Fiți conștienți, totuși, că inteligența lor poate însemna, de asemenea, că aceasta este o rasă care este predispusă la momentele de plictiseală. Ei necesită o mulțime de stimulare mentală și pot prospera ca pisici în aer liber - atâta timp cât este în siguranță pentru ei să rătăcească. Dacă nu, asigurați-vă că păstrați o mulțime de jucării și gadget-uri interesante pentru a-și păstra mintea ocupată sau puteți găsi că ele pot deveni destul de distructive și în dificultate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Khao manee cat: informații de rasă, caracteristici și fapte