Tonkinese cat: informații, caracteristici și fapte de rasă

Tonkinese Cat: Informații, caracteristici și fapte de rasă

Îndrăzneț, dar afectuos, o pisică tonkineză este adăugarea perfectă pentru familia ta. Recunoscut datorită ochilor lor înfricoșători, în formă de migdale, temperamentul minunar al rasei și natura sociabilă au dus la devenind printre cele mai populare rase din America. Pisicile Tonkinese sunt cunoscute în jurul lumii pentru frumusețea lor; Tonkineza ta tipică este o pisică brună, cu puncte mai întunecate în jurul blănurilor lor și piercing ochii de culoare acvamarină, care sunt celebru pentru topirea inimilor entuziaștilor pisicilor. Dacă sunteți interesat să primiți un tonk în viața voastră sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre rasa companionului dvs. feline, citiți-vă pentru a descoperi originea lor diversă, concepțiile greșite privind rasa și cum să participați cel mai bine la nevoile lor.

Tonkinese pisică domestică, adulți

Istoria pisicii tonkinezei

Pentru a înțelege pe deplin istoria bogată a pisicii nobile Tonkinese, trebuie să vi se spună mai întâi povestea lui Wong Mau; o pisică care a găsit faima datorită stratului de nuc de nuc. Inițial, sa crezut că rasa Tonkinese a ajuns să existe ca rezultat al programelor de reproducere care combină Birmania și Siamese rases împreună în anii 1960. Două programe independente de reproducere au fost puse în mișcare: un program din Canadian condus de Margaret Conroy și celălalt cu sediul în New Jersey condus de Jane Barletta. Programele de reproducere au produs gunoi frumoase de pisici maro închise, cu marcaje de sigilate pe urechile, picioarele, cozile și fața lor.

Dacă acesta ar fi fost sfârșitul originii rasei, istoria lor ar fi destul de explicativă. Cu toate acestea, povestea continuă. Sosind pe mare ca dar pentru dr. Joseph Thompson de către un marinar În anii 1930, care știa de interesul său mare față de pisici, medicul imediat a avut un interes în haina colorată de nuc din Wong Mau și puncte mai întunecate pe față. În consecință, dr. Thompson a efectuat o analiză genetică a hainei lui Wong Mau cu ajutorul altor oameni de știință stimulați. Rezultatele analizei au confirmat că Wong Mau a fost, de fapt, un hibrid Birmyse-Siamese - cu alte cuvinte, un tonkinez natural. Un alt eveniment notabil din istorie care indică reproducerea naturală a pisicilor Tonkinese a fost în 1880, deoarece rasa a fost înregistrată pentru prima dată ca "o varietate de ciocolată a Cat Royal Siamese". Prin urmare, afirmația că tonkinese este rezultatul creșterii Siamese și Birmenese nu este atât de clar.

În ultimele decenii, rasa a fost recunoscută oficial de organizațiile majore pedigree, inclusiv Federația Independentă de Cat, Clubul de rasă Tonkinese și Federația Cat Fanciers. În zilele noastre, Cat Tonkinese este recunoscută în mod corect de toate organizațiile influente pentru pisicile minunate pe care le sunt.

Fapte rapide despre pisica Tonkinese

Deși se zvonește foarte mult să fie, pisicile Tonkinese nu sunt non-alergene: Deși mulți suferinzi de alergie remarcă faptul că felinele acestei rase sunt ușor de tolera datorită părului lor scurt și a vărsării scăzute, acest lucru nu oprește producția de pisici Tonkinese a proteinei "Fel D 1". Responsabil pentru marea majoritate a alergenilor de pisici, proteina "Fel D 1" este produsă în saliva pisicilor și se află pe părul și pielea de pisică când se sfătuiesc. Odată ce o alergie suferă pisica după îngrijire, este un joc peste. Temei, particulele proteice "Fel D1" sunt atât de minuscule încât sunt capabile să stea suspendate în aer, așteptând să fie inhalate de suferinzi de alergie săraci. Datorită flotabilității perturbante a acestor particule de proteine, pisicile non-alergene sunt pur și simplu un mit. Cu toate acestea, pisicile tonkineze pot fi parțial considerate ca a Hipoalergenic rasă. În timp ce se mândresc în mod substanțial mai puțin în comparație cu rasele cu părul lung, un tonkinez produce substanțial mai puțin "dander" decât pisicile cu părul lung, ameliorează suferinzi alergii din simptomele lor.

Sunt pisici scumpe: Puteți achiziționa o pisică tonkinese între 600 și 1000 de dolari. Prețul lor depinde de pedigree și de culoarea lor. Prețul abrupt de cumpărare a unui tonkineză se datorează în mare măsură frumuseții lor, dar și ca urmare a minunatele lor temperament și personalități colorate.

Tonkinese punct culori întunecate pe măsură ce vârî cu vârsta: Haina este orice tonkineză tânără este de mare fascinație la crescători, cum se va dezvolta haina lor este adesea un mister. Contrastul de culoare dintre punctele și corpul tânărului de tonkineză este produs de interacțiunile enzimatice și pigmentare afectate de temperatura corpului. De fapt, există douăsprezece modele diferite de acoperire. În timp ce tânărul tău Tonkinese se întunecă cu vârsta, va deveni mai clară ce tip de model se potrivesc.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Sănătate

Creșterea selectivă a contribuit în mare măsură la pisicile tonkineze care trăiesc o medie de doisprezece până la șaisprezece ani. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor raselor de pisică, pisicile Tonkinese sunt mai predispuse să dezvolte anumite condiții de sănătate decât altele, detaliate mai jos:

Boala de tractul urinar inferior inferior (Flutd): Rasa Tonkinese, coroborat cu frații și surorile sale Siamese și Birmenese, este predispusă să sufere de la Flutd - un termen cuprinzător care se referă la o serie de condiții de sănătate într-o Tractul urinar al lui Feline. Unele dintre aceste condiții de sănătate includ pietre sau cristale care se formează în urină. Dacă observați tonk-ul dvs. ghemuit pentru perioade prelungite de timp, luptându-se să urineze, sau plângând în durere, ia-le la un veterinar pentru a putea primi tratamentul potrivit.

Tonkinese CatBoala inflamatorie intestinală (IBD): După cum oamenii suferă de această boală debilitantă vor ști, IBD este greu pentru pisicile Tonkinese să gestioneze fără tratamentul medical potrivit. Spasmele excesive de crampe și musculare sunt doar câteva dintre simptomele neplăcute. Din fericire, pe măsură ce pisicile Tonkinese nu se tem să se exprime vocal, va exista o diferență vizibilă a nivelului volumului lor dacă suferă de IBD. Alte semne că tonul dvs. poate fi suferind de IBD este dacă se află în sus și linge în mod constant blana pe burtă într-o încercare de a ușura durerea.

Gingivită: Ca pisicile Siameze, pisicile Tonkinese sunt predispuse la gingivită - inflamația țesutului gingiilor ca rezultat al filmelor de placă sau bacterii. Dacă este lăsată netratată, starea poate duce la țesutul și osul din jurul gingiilor devenind afectate, mai târziu rezultând pierderea dinților.

Hrănire

Pe măsură ce pisicile Tonkinese sunt minunate vocale, ei nu vor fi timizi când vă informați că este dintime. Sistemele digestive ale pisicilor Performați când hrăniți mai multe mese mici pe parcursul zilei (aproximativ două sau trei mese). Răspândirea meselor lor în zi nu va fi mai bună decât digestia tonazului tău: sperăm că vor înceta să plângă cât de foame au devenit și ei! Toate pisicile posedă rata metabolică și compoziția corporală a carnivorelor, astfel încât dieta lor ar trebui să fie ridicată în probiotice, prebiotice și surse de proteine ​​pe bază de animale. În ceea ce privește cele din urmă, se zvonește pisicile Tonkinese să meargă absolut nuci pentru alimente care conțin fie pui proaspăt sau pește. Din fericire, există o mulțime de soiuri sănătoase de Kibble care să răspundă la aceste povestiri.

Îngrijire

Având în vedere că pisicile Tonkinese sunt susceptibile la boli parodontale precum gingivita, este esențial ca proprietarii să-și perie dinții o săptămână ca o metodă de prevenire. Tonk dvs. mai Urați acest proces de îngrijire inițial; Cu toate acestea, folosind o armare pozitivă ca un instrument pe mai multe sesiuni, ei vor începe să o accepte. Un articol incredibil de util, creat de Asociația Americană a Practicanților Feline, conține instrucțiuni pas cu pas cu privire la modul de a face dinte să perceapă o experiență pozitivă atât pentru dvs. cât și pentru Tonkinese.

Postări asemănatoare: Pastă de dinți de pisică și Periuță de dinți de pisică

Îngrijirea

Unul dintre avantajele majore de a deține o tonkineză în comparație cu alte rase cu părul lung este lipsa de curățare a firelor de păr vărsat peste casa ta. Blana lor scurtă este ușor de întreținut, iar rasa necesită doar periajul fiecăruia, astfel încât proprietarul lor poate verifica pentru bulgări, purici și iritarea pielii.

Temperament

Tonkinese tipic este echivalentul felinar al prietenului tău de chat care are opinii despre tot. Indiferent dacă tonul dvs. se simte obosit, anxios sau jucăuș, nu vă faceți griji; Cu siguranță nu te vor ține în întuneric! True Iubitorii Tonkinese consideră că tonurile lor vor fi "vorbind" ca fiind de primăvară a caracteristicilor lor preferate ale felinei lor de blană.

Dacă aveți copii la domiciliu, tonk-ul dvs. îl va adora absolut: o pisică medie a acestei rase se va înțelege mai ales bine cu copii blânzi care au fost învățați să nu-i împingă din zona lor de confort. Un motiv pentru care credem că pisicile Tonkinese adoră cu copii în jurul casei se datorează potențialului lor de a deveni singuratic. În acest sens, ar trebui să vă tratați tonkinese, deoarece dețineți un câine: lăsându-i în pace pentru perioade lungi de timp pot conduce pisicile acestei rase la distragere a atenției. Pe o venă similară, dacă sunteți adesea în afara casei care lucrează și nu aveți tendința de a petrece mult timp în casa dvs., alegerea unei rase care se bucură de faptul că este mai independentă este recomandată.

Dragostea companiei Tonkinese Cat de companie este motivul pentru care experții de rasă recomandă să dețină două tonuri simultan. Așa cum sunt o rasă foarte inteligentă și sociabilă, pisoii Tonkineze ar trebui să fie cumpărați de preferință în două, astfel încât să se țină reciproc distractiv atunci când sunteți prea ocupați să satisfaceți nevoile lor.

În ansamblu, aceste pisici minunate sunt mâncărime care vor fi implicate în viața de familie și sunt o sursă constantă de distracție și iubire. Nu le-am putut recomanda mai multe!

Surse:

  1. Meredith Hooker Williams, 5 motive Un tonkinese ar putea fi rasa potrivita pisica pentru tine, Vetstreet
  2. Tonkinese, Petmd
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tonkinese cat: informații, caracteristici și fapte de rasă