Havana brown cat: informații de rasă, caracteristici și fapte

Havana Cat

A trăi cu o felină Havana Brown este atât o încântare, cât și un privilegiu. Pentru unul, pisica iubește compania umană, precum și interacțiunea; În al doilea rând, se numără printre cele mai puțin frecvente rase de feline la nivel mondial. În plus, Kitty este în mod egal un partener perfect pentru copii, câini și alte pisici. Această pisică colorată de ciocolată, cu ochii mei-verzi de măsline, este afectuos, inteligent și are o personalitate răutăcioasă, pe care o afișează ocazional - o rasă perfectă pentru cunoscătorul felinar adevărat, potrivit credinței populare, odată ce ți-ai împărtășit casa cu un Havana Brown, nici o altă rasă nu va face. Continuați să citiți pentru mai multe informații despre rasa, caracteristicile și faptele Havana Brown.

Istoria pisicii lui Havana Brown

Istoria rasei Havana Brown este oarecum înfundată. Potrivit diverșilor istorici de pisici, această rasă de ciocolată maro a avut loc accidental, în timp ce alții susțin convingerea că a fost rezultatul creșterii deliberate. În orice caz, Kittenul inițial de ciocolată numit Elmtower Bronze Idol sa născut în Anglia în 1952 - acest lucru a devenit primul dintre pisoii lui Havana Brown. În anul următor, s-au născut patru bărbați Brown Havana; Astfel, au devenit temelia acestor pisici de ciocolată maro numite rasa lui Havana Brown.

Rasa a fost numită pentru acea culoare brună bogată a trabucului Havana, care a provocat o anumită confuzie la acea etapă inițială, deoarece numele făcut oamenii cred că pisica provine din Cuba, mai degrabă decât în ​​Anglia. Ei au considerat de fapt schimbarea numelui la castanul de castan la un moment dat, dar numele original a fost ulterior susținut.

Consultați articolul nostru: Pisicile cunosc numele lor?

Brown Havana Siamese Cat

Fapte rapide despre pisica de ciocolată maro

  • Pisica vine într-o culoare distinctă de culoare brună de ciocolată, care se extinde la mușchii ei, făcându-l singura felină cu un standard de rasă de ortografie din culoarea whisker (o culoare maro complimentând haina pisicii).
  • În mijlocul tuturor acelei bogățe de tutun-brun este o pereche de ochi verzi vii în formă de oval. O altă trăsătură distinctivă a felinei este capul cu o formă neobișnuită - mai lungă decât este largă, sportând urechile mari înclinate în față.
  • Pisica este dotată cu un corp și un corp ferm, scăldat în blană netedă, scurtă.
  • Pisicile lui Havana Brown și adulții mai tineri pot afișa sugestii mici de modele tabby, care ar dispărea în mod natural cu maturitate.
  • Aproape toate părțile corpului lui Kitty sunt realizate în tampoanele maronii maro-roșii acoperă labele, în timp ce pielea nasului este în egală măsură în culoarea brună, cu o culoare roșie.
  • Femelele cântăresc de la 8 lbs și mai jos, în timp ce bărbații sunt mai grei de la 8 lbs până la 12 lbs.
  • Speranța de viață pentru pisica lui Havana Brown este de 8 până la 13 ani.
  • Este o rasă rară și pe cale de dispariție, cu mai puțin de 1000 de feline din întreaga lume.
  • Sporting scurt până la stratul de lungime medie, Kitty are un corp neted și lucios. Culoarea brună bogată a hainei sale are o subtilitate de mahon, care este destul de unică pentru rasă.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Sănătate

Atât pisicile de rasă mixtă, cât și cele pedigree sunt de așteptat să prezinte diferite tipuri de probleme de sănătate, iar Feline Havana Brown nu este o excepție. Cu toate acestea, pisica este, în general, sănătoasă, dar pisoiurile sunt susceptibile la infecțiile respiratorii superioare.

Hrănire

Părinții pisicilor trebuie să controleze nutriția prietenului lor pentru a evita problemele supraponderale. Forma subțire și a braânului lui Havana Brown ar trebui să rămână în această condiție pentru o viață sănătoasă. Deci, asigurați-vă că indiferent de ce vă hrăniți pisica este produsă cu carne reală față de carne de la un produs secundar.

Mai mult, apa potabilă proaspătă este o necesitate pentru prevenirea felinei deshidratare, GI, și probleme urinare. Apa este și mai importantă atunci când Furbaby se află pe o dietă alimentară uscată; Astfel, castronul de apă trebuie reumplut în mod regulat.

Îngrijire

Igiena de baie este importantă pentru fiecare membru al populației feline; prin urmare, Cutia de gunoi trebuie curățată Când este necesar - acest lucru va încuraja pisica să-și facă întotdeauna afacerea înăuntru. Țineți pisica departe de bolile care fac rundele prin restricționarea mișcării sale în interiorul casei. Acest lucru va salva în mod egal de la astfel de lucruri ca atacuri, accidente și furt.

Havana Cat de dormit

Îngrijirea

Datorită hainei sale scurte, Brown Havana are cerințe minime de îngrijire. A baie poate să nu fie necesar, dar o rulare rapidă a periei săptămânal va păstra blănurile în formă perfectă și puteți obține o strălucire frumoasă, folosind un capac pentru a lustrui-o.

Păstrați boala parodontală departe de îngrijirea dentară zilnică; Deși săptămânal periajul va fi suficientă în absența igienei zilnice. Mai mult, Cuiele pisicilor pot fi tăiate lunar, sau la fel ca atunci când, urechile și ochii ar trebui să beneficieze în mod egal de curățarea regulată. În plus, descărcarea din ochii lor trebuie șters cu o cârpă umedă curată, în timp ce urechile pot fi curățate cu muguri de bumbac umezite.

Temperament

Felina lui Havana Brown este foarte jucăușă. Chiar și în absența familiei sale umane, pisica este mulțumită să stea și să se joace cu jucăriile sale preferate. Felina este un pic de un singuratic, dar joacă cu adoptatorul când pot să liber de timp; Cu toate acestea, aceasta tinde să aibă o persoană preferată și se atașează persoanei pentru viață. Odată ce ați ajuns să cunoașteți pisica, poate fi destul de dependentă și gata să urmeze oamenii din jurul casei.

Din cauza strămoșilor sa siameze, Havana Brown poate fi destul de vorbăreț, precum și exigenți, dar cu o personalitate subtilă și o voce mai moale. Pisica este inteligentă și iubește provocările adresate de puzzle și jucării de teaser. Când pisica afectuoasă se face cu jocul de joc, va fi mulțumită să se afle în picioare în poala ta.

În raport cu alte rase scurte, Havana Brown este considerat a fi moderat activ și poate chiar să găzduiască alte pisici într-un joc de etichetă; Mai mult, pisica iubește, de asemenea, să ia un pui de somn o dată într-o vreme. Iar odată ce este gata să doarmă, se duce în mod natural la companionul său preferat, care servește și ca partener de dormit.

Fără îndoială, această rasă de pisică este curioasă prin natura, ajungând întotdeauna cu o laba pentru a investiga curiozitatea prin atingerea și sentimentul. Este la fel de sensibil, întotdeauna atingerea familiei umane într-un mod blând, cum ar fi de fapt extinderea unei labe de amitate și prietenie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Havana brown cat: informații de rasă, caracteristici și fapte