Selkirk rex: profilul rasei de pisici

Selkirk Rex Cat

Stratul distinctiv al lui Selkirk Rex îl face să iasă în evidență între toate celelalte rase de pisică. Selkirk Rex este una din cele patru rase de pisici acoperite cu Curly (celelalte sunt Renxul Cornish, Devon Rex și Laperm). Aspectul tusulat al stratului glorios al lui Selkirk Rex, cuplat cu atitudinea de lascărească a rasei, aduce un nou sens la fraza "părul curat, nu-i pasă."

Selkirk Rex poate avea păr scurt sau păr lung. Ambele lungimi de acoperire se afișează buclele, dar curlingul este mai dramatic în Rexes Selkirk Longhait. Chiar și mușchii lui Selkirk sunt curți. Haina este moale și plușă, cu o senzație de lux. Într-o gunoi de pisoi de Rex Selkirk, unii vor avea păr curat și unii vor avea păr drept. Pisicile Selkirk Rex Straight Selkirk fac animale de companie minunate, deși nu le veți vedea concurente în inelul de spectacol. Această rasă este construită solid, cu mușchi substanțial și dezosare.

Selkirk Rex este dulce, afectuos și foarte moale. Selkirks sunt pisici extrem de tolerante și prietenoase și se întâlnesc cu toată lumea, inclusiv alte animale de companie și copii blânde.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 16 kilograme

Lungime: 9 până la 11 inci

Palton: Poate fi scurt sau lung plus și îndoit

Culoarea stratului: Orice culoare

Culoarea ochilor: Orice culoare

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile pisicii Selkirk

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
InteligențăMediu
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Selkirk Rex

În lumea pisicilor, multe rase noi sunt rezultatul unei mutații genetice aleatorii și a unei persoane care vede o raritate specială într-o gunoi de pisoi și acționează pentru ao păstra. Acesta este cazul în dezvoltarea Selkirk Rex. La sfârșitul anilor 1980, un crescător persan numit Jeri Newman Living Montana a descoperit o pisică neobișnuită de rasă mixtă, născută la o pisică ferată. Acest pisoi, care avea o haină ondulată și mușchi curți, era singurul din așternut pentru a afișa o astfel de haină. Newman a urcat pe această anomalie genetică și a adoptat pisoiul, numindu-i Depesto. Mai târziu a crescut Depesto la un bărbat persan negru (Fotofinish of Deekay). Trei dintre cei șase pisoi rezultați au avut straturi ondulate, iar Newman le-a folosit pentru a crea o nouă rasă, Selkirk Rex.

Selkirk Rex este o rasă relativ nouă. Pentru a construi diversitatea genetică, pot fi permise încă o diversitate genetică până în 2025 în conformitate cu standardul de asociere ale crescătorilor CAT, care afirmă că sunt permise următoarele intrări: "persană pentru pisoi născuți înainte de 1 ianuarie 2020 - Speechair britanic sau exotic pentru pisoii născuți înainte de luna ianuarie 1, 2025. Pisicile Selkirk Rex născute la sau după 1 ianuarie 2025 trebuie să aibă doar părinți Selkirk Rex."

Selkirk rex pisică îngrijire

Selkirk pisica necesită îngrijire unică. Se obișnuiește cu zilele de păr nebun, pentru că este aspectul pe care îl faceți! Vestea bună este stratul curbat al lui Selkirk Rex nu a vărsat prea mult. Asta pentru că orice părul liber tind să rămână prinși în haina, mai degrabă decât să renunțe la hainele și mobilierul. Cu toate acestea, deoarece părul vărsat rămâne în haină, un Selkirk Rex poate deveni mat în cazul în care haina nu este îngrijită în mod regulat.

Supraîncărcarea stratului este descurajată deoarece tinde să slăbească buclele. În schimb, pieptănarea cu un pieptene cu vârf largă va ajuta la prevenirea covorașilor în timp ce mențineți buclele de haină. În plus față de pieptene, băile regulate pot ajuta, de asemenea, să evite covorașul. Coat de la Selkirk Rex arată cel mai bine când este spălat cu șampoane ușoare care nu cântăresc haina în jos. Adresați-vă crescătorului sau unui groomer profesionist pentru o recomandare de șampon. Evitați utilizarea balsamurilor sau a spray-urilor de condiționare, care pot slăbi buclele. După o baie, prosopul uscat pentru a îndepărta cea mai mare parte a apei, apoi lăsați stratul să se usuce la aer. Uscătoarele de păr pot duce la frizz sau o strat plat, mai degrabă decât bucle clare. Îndepărtați unghiile scurte și inspectați urechile săptămânale. Dacă urechile arată murdar, ștergeți-le cu o minge de bumbac sau o pătrată de tifon și un curățător de urechi pentru animale de companie.

Probleme comune de sănătate

La fel ca multe pisici pură, Selkirk Rex este predispus la anumite condiții genetice ereditare. Unele boli congenitale care ar putea fi văzute în Selkirk Rex includ:

Boala de rinichi polichistică este condiția în care chisturile asupra rinichilor care sunt prezente la naștere cauzează probleme cu funcția renală și, eventual, insuficiență renală. PKD este obișnuită în pisicile persane și pisicile exotice, iar HCM este obișnuit în pisicile persane și britanic. Hip displazia este comună în persani. Toate aceste rase fac parte din fundalul lui Selkirk Rex. Un test genetic este disponibil pentru PKD, iar proiecțiile pot fi efectuate pentru a determina dacă o pisică este probabilă să fie liberă de la HCM și displazie de șold. Reputația Selkirk Rex crescători de crescători pentru adulți înainte de a le reproduce pentru a evita trecerea acestor condiții și pentru a păstra sănătatea rasei ca întreg.

Dieta și nutriția

Datorită cadrului mai mare al lui Selkirk Rex, este deosebit de important să nu depășiți. Starea Lean ajută la prevenirea anumitor probleme de sănătate cum ar fi diabetul și artrita, precum și boala de inima și displazia șoldului, care sunt cunoscuți că afectează rasa. Adresați-vă medicului veterinar sau amelioratorului dvs. despre cele mai bune alimente și sumele pentru a vă alimenta Selkirk Rex și pentru a vă alimenta mesele Selkirk Rex măsurat de două până la trei ori pe zi, utilizând o ceașcă sau o scară de măsurare pentru a asigura porțiuni adecvate. Hrănirea liberă (lăsând alimentația toată ziua) poate duce la supraalimentare, care poate contribui la creșterea în greutate.

Există o diferență între părul pisicii și părul pisicii?
PROS
  • Coat de păr unic și distractiv

  • Personalitate moale

  • Nu aruncă mult 

Contra
  • Necesită îngrijire regulată

  • Nu face bine dacă este lăsat singur foarte mult

  • Rar - poate fi greu de găsit

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică Selkirk Rex

Dacă doriți să aduceți acasă un Kitten Selkirk Rex, luați în considerare participarea la un spectacol de pisici, unde puteți întâlni crescătorii de pisici locali. Pisicile arată că sunt o mulțime de distracție și un mod minunat de a învăța despre toate diferitele rase de pisică. Pentru a găsi o spectacol de pisică în zona dvs., faceți o căutare pe Internet pentru "Pisic Show lângă mine" sau vizitați Catshows.Ne. Deși rare, unele selkirk rex sau selkirk rex amestec, de obicei adulți, ar putea ajunge ocazional în salvare. Verificați cu grupurile locale de salvare specifice CAT sau chiar adăposturile locale.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă vă place Pisica Selkirk Rex, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase de pisică:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de pisici Pentru a vă ajuta să găsiți pisica perfectă pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Selkirk rex: profilul rasei de pisici