Devon rex: profilul rasei de pisici

Persoana petting Devon Rex Pisica sub bărbie

Devon Rex vă va atrage atenția cu ochii largi și urechile triunghiulare, dar vă va fura inima cu anticul său jucăuș și natura sociabilă. În afară de caracteristicile lor faciale izbitoare, aceste feline petite au o haină subțire, ondulată, care vine într-o gamă largă de culori și modele. Primindu-se de la o mutație naturală la începutul anilor 1960, aceste pisici au fost descrise ca în afara acestei lumi atât pentru aspectul și anticul lor.

Privire de ansamblu de rasă

Lungime: 18 inci lungime

Greutate: 6 până la 9 kilograme

Palton: Strat scurt și ondulat cu o textura fină

Culoarea stratului: Gamă largă de culori, inclusiv soiuri solide, tabby și umbrite

Culoarea ochilor: Variază foarte mult de la chihlimbar, aqua, albastru, cupru, verde, aur, hazel, cu ochii ciudați

Speranța de viață: 9 până la 15 ani

Caracteristicile lui Devon Rex

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria lui Devon Rex

Este acceptat pe scară largă că această rasă de pisică are originile sale în regiunea Devonshire din Anglia în 1960. O pisică feminină internă cu părul scurt împerecheat cu o pisică rătăcită, cu o curvă ciudată la haina lui. Litterul rezultat a produs un pisoi acoperit cu Curly, care a fost imediat observat pentru blana sa unică și numită Kirlee.

Crezând că pisica a împărtășit o genă comună de haina cu coadă de pisici, Kirlee a fost crescută pentru pisicile de sex feminin de la Cornish Rex într-un efort de a produce pisoii care împărtășesc aceleași calități de haină ale rasei de rex cornish. Cu toate acestea, așternutul au produs doar pisici cu straturi drepte. Mai târziu a fost descoperit că o altă mutație a genei este responsabilă pentru haina unică ondulată și urechile triunghiulare scăzute, făcând-o pe Devon Rex o rasă pe toată propria sa.

Un program de creștere mai reușit a fost dezvoltat pentru a păstra mutația naturală transportată de Kirlee. În 1968, prima pisică Devon Rex a fost importată în Statele Unite și până în 1979, rasa a primit recunoașterea oficială de la Asociația Fancierilor CAT.

Devon Rex a făcut chiar și un impact asupra culturii pop. Zvonul are că regizorul Steven Spielberg a fost inspirat să creeze din aceste personaje mondiale de film ca e.T. și Yoda bazată pe animalul său personal, o pisică Devon Rex.

Astăzi, Devon Rex este disponibil de la crescători de reputație din întreaga țară. Cu toate acestea, rasa este încă suficient de neobișnuită pentru a transforma capetele și este o alegere unică pentru un membru al familiei feline.

Devon Rex Care

Fiți pregătiți să dați o pisică o dragoste. Devon Rex este o pisică sociabilă care este cea mai fericită în compania oamenilor sau a altor animale. În timp ce nu la fel de vocal ca niște rase, aceste pisici vor fi văzute și auzite cu o personalitate activă și un comportament vocal pentru a vă atrage atenția - și poate un tratament.

Personalitățile lor de ieșire le fac să facă pubept la Trucuri de învățare, Dar natura lor oarecum rambuncită poate face greu să-și canalizeze energia. Răbdarea și persistența sunt obligați, dar plățile sunt o pisică bine pregătită capabilă să efectueze trucuri de divertisment. Încerca Curs de antrenament de clicker pentru a vă învăța pisica voastră să vină, să stea, să se agită și mai mult. Această formare poate întări legătura dintre dvs. și pisica dvs., oferind în același timp stimularea mentală atât de necesară pentru această rasă inteligentă.

Oferiți o mulțime de jucării și cărți adecvate și posturi de alpinism pentru pisica dvs. să se bucure. Această rasă este cunoscută în special pentru căutând pete în timpul jocului de joc sau pentru timpul de odihnă, deci luați în considerare acest lucru atunci când vă pregătiți casa pentru un Rex Devon.

Cu o haină subțire, aproape goală, acești pisici apreciază că se întinde cu tine sau cu un alt prieten felin. Sunt deosebit de sociali cu alte animale, așa că atunci când introducerea corespunzătoare și socializat, nu este o surpriză să le vedem confortabil cu alte animale de companie de uz casnic, inclusiv câini. Indiferent dacă aveți alte animale de companie sau nu, asigurați-vă că oferiți un pat moale în cazul în care Devon Rex poate găsi un loc confortabil pentru a rămâne cald.

Devon Rex necesită o îngrijire minimă asistată de om. Deoarece haina de rasă are doar fire de păr de pază, care sunt predispuse la rupere, este mai bine să evitați să vă spălați deloc pisica. În schimb, puteți șterge ușor blana pisicii cu o cârpă umedă pe săptămână. Îngrijirea excesivă de către dvs. - sau pisica dvs. poate duce la patch-uri chel.

Cu toate acestea, nu credeți că aceste pisici sunt prea fragile. În schimb, veți găsi că un Rex sănătos Devon are un corp slab, muscular cu picioare atletice lungi. Coat scurt și caracteristicile proeminente fac ca gâtul și pieptul să pară oaspeții, dar această pisică este un jumper puternic și vă va ține pe degetele de la picioare.

Un lucru pentru a păstra un ochi este o acumulare de ceară de ureche. Este posibil să aveți nevoie să curățați în mod regulat în urechile pisicii dvs. pentru a vă asigura că acumularea de ceară nu este afectată sau începe să pornească murdăria și bacteriile.

Probleme comune de sănătate

În timp ce această rasă nu este cunoscută pentru afecțiuni excesive de sănătate, există mai multe condiții pe care trebuie să le aveți în alertă pentru. Devon Rex uneori suferă de luxul patellar (genunchi alunecat) și displazie de șold.

Alte condiții genetice includ, de asemenea, miopatia Devon Rex. Aceasta este o afecțiune moștenită care produce de obicei simptome între 3 săptămâni și 6 luni de vârstă. Aceasta implică slăbiciune musculară, care afectează adesea mușchii capului și gâtului. Un test genetic a fost dezvoltat pentru a identifica dacă o pisică poartă defectul genetic responsabil pentru boală.

Datorită blănurilor scurte de rasă și a stratului subțire, Devon Rex este mai ușor afectat de extreme din vreme. Aveți grijă să minimalizați expunerea pisicii dvs. la lumina directă a soarelui pentru a evita arsurile solare. Aceste pisici trebuie, de asemenea, să fie protejate de temperaturi scăzute. Din aceste motive, pisicile Devon Rex se dezvoltă cel mai bine când sunt păstrate ca animale de companie interioare.

Dieta și nutriția

Mulți proprietari ai unui Rex Devon vă vor spune că aceste pisici sunt entuziaști de alimente. Nu lăsați mâncarea umană să devină capsule dietei felinei tale. În schimb, asigurați-vă că alimentați a Calitate de calitate alimentară Pentru gestionarea eficientă a greutății și a sănătății continue.

Este foarte important să nu vă suprasolicitați pisica. Devon Rex este cunoscut pentru a merge la lungimi mari pentru a glisa un sandwich de la tejghea sau hound vă pentru o mușcătură de cină, similar cu comportamentul de cerșit expus de mulți câini. Evitați să acordați eforturile persistente ale pisicii și să oferim numai tratamente în mod moderat.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide să adăugați un REX DEVON REX în familia dvs. de blană, asigurați-vă că ați cercetat bine rasa. Crescătorii de reputație vă pot oferi o perspectivă excelentă în cazul în care această pisică este cea corectă pentru dvs.

S-ar putea să fiți interesați să învățați mai multe despre aceste rase de pisică similare:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Devon rex: profilul rasei de pisici