Laperm: profil de rasă de pisică

O închidere a unei pisici laperm

De asemenea, cunoscut sub numele de Dalles Laperm, Laperm este o rasă mai nouă cu o istorie relativ scurtă. De fapt, primul gunoi cunoscut Laperm sa născut în 1982.

Poate cel mai bine cunoscut pentru aspectul său distinctiv, lapermul are părul strâns curbat în jurul gâtului gâtului, urechile și coada și o coadă pufoasă, în formă de perie de sticlă. Deoarece Lapermul este rezultatul unei mutații genetice (mai târziu mai târziu), Laperms poate veni în fiecare culoare și strat, dar sunt cel mai adesea ghimbir, tabinet, sau Tortoiseshell.

Laperms poate fi extrem de afectuos cu membrii apropiați de familie și pot prospera într-o gospodărie cu sau fără copii sau alte animale de companie. Deoarece Lapermul a provenit de la pisici de hambar, sunt pisici foarte active cu exerciții mai mari și de a juca nevoile - și ei iubesc mai ales un joc bun de Chase. În ciuda nivelurilor de activitate superioare, Laperms sunt bucuroși să se hrănească pe canapea după o sesiune de joc bun.

În afară de nevoile lor de exerciții ridicate, Laperms sunt întreținerea relativ scăzută. Este rar ca un laperm să vocalizeze - au niveluri foarte scăzute de vărsare - și sunt ușor de mirele, făcând laperm o alegere bună pentru Proprietarii de pisici pentru prima dată.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: Între 6 și 12 kilograme

Lungime: Între 12 și 18 inci

Palton: Foarte moale și oarecum lung, cu bucle sau valuri strânse

Culoarea stratului: Fiecare culoare și modelul stratului - cele mai frecvente culori sunt ghimbir, tabby și broasca țestoasă

Culoarea ochilor: O mare varietate de culori, inclusiv cupru, aur, galben, aqua, albastru sau verde

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile lapermului

Nivelul de afecțiuneMediu la mare
PrietenieMediu la mare
Copil prietenosMediu la mare
Prietenos cu animalele de companieMediu la mare
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Lapermului

Deși Laperm are o istorie relativ scurtă, povestea de origine este fascinantă. În 1982, într-o livadă de cireșe în Dalles, Oregon, proprietarii unei pisici maro-tabby, numite Speedy au observat o trăsătură interesantă într-una din cele șase pisoi: ea a fost complet chel, spre deosebire de frații ei moi, maro. În plus, era de dimensiuni mici, dar avea un corp lung.

După aproximativ opt săptămâni, pisoiul a început să crească părul moale, ondulat pe tot corpul ei. O alegere clară, a fost numită Curly. După ce curat se maturiseră - și proprietarii s-au cunoscut personalitatea ei dulce, docilă - ea a avut un gunoi de cinci pisoi tabby. Acești pisoi, de asemenea, s-au născut complet chel, dar au dezvoltat straturi moi, buclat cu o durată după naștere.

În următorul deceniu, proprietarii, Linda și Richard Koehl, nu au controlat creșterea lui Curly sau nu au urmărit niciunul dintre așternuturile produse - astfel încât numărul de pisici cu părul curat crescut a crescut rapid.

În 1992, Linda a intrat într-una din pisicile ei cu părul curat într-un spectacol de crescători de pisici din Portland, Oregon. Spectacolul a cerut un nume de reproducere pentru înregistrare, astfel încât LINDA a înregistrat laperm - deoarece hainele pisicilor arata ca au un val permanent. După spectacol, Linda a început un program de reproducere monitorizat pentru a urmări mai bine dezvoltarea pisicilor Laperm și pentru a obține recunoașterea celor mai mari asociații CAT din lume.

Astăzi, pisica Laperm este recunoscută de Asociația Americii Cat Fancier, Asociația Cat Forcier și Asociația Internațională a CAT.

Laperm Care

Deși lapermul are o haină oarecum lungă, curată, nevoile de îngrijire sunt destul de scăzute. Atâta timp cât vă periați haina de trei ori pe săptămână, este puțin probabil să dezvolte covorașe sau încurcări. Dacă stratul dvs. de laperm este foarte lung, vă puteți aștepta să o combinați mai frecvent.

Laperms nu aruncați prea mult și puteți reduce vărsarea în continuare prin perierea regulată. Pe offansa, ea dezvoltă un covor sau o încurcătură, îmbină ușor cu o perie slicker sau o pieptene de oglindă.

Dacă buclele dvs. de laferm au nevoie de un impuls, o înfundată haina cu apă dintr-o sticlă de pulverizare și scrunchează ușor buclele cu mâinile.

În orice pisică, igiena dentara este extrem de importantă - și poate ajuta la prevenirea dezvoltării bolii parodontale. Periajul zilnic este întotdeauna ideal, dar dacă vă puteți peria dinții lui Laperm o dată pe săptămână, poate oferi o protecție.

Asigurați-vă că Verificați periodic urechile lui Laperm, Folosind o cârpă moale, de bumbac pentru a îndepărta ușor murdăria sau resturile. Dacă urechile pisicii tale sunt excesiv de murdare, roșii, inflamate sau mirosuri amuzante, ia-i imediat verificate de medicul veterinar imediat. Acestea pot fi semne de rănire sau infecție.

Deoarece Laperm coboară din pisicile de hambar foarte active, au nevoi de exerciții mai mari. Menținându-ți pisica Jucarii de pisici îl va ține exercitat și angajat. Laperms iubesc să urmărească, deci jocurile ca adunarea pot fi deosebit de distractive pentru pisica ta.

Probleme comune de sănătate

Deși Laperm este, în general, sănătos, nu există nicio garanție că nu va dezvolta anumite condiții de sănătate în timpul vieții sale. Deoarece Laperm are o piscină genetică mai mare, pisica dvs. poate fi mai puțin susceptibilă în anumite condiții genetice.

Dacă sunteți preocupat de sănătatea lui Laperm, discutați cu medicul veterinar despre modalități de a vă ajuta să trăiți o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Dieta și nutriția

Dieta dvs. Laperm va depinde în mare măsură de nivelul său de sex, vârstă și de activitate, dar, în general, pisica dvs. ar trebui să mănânce de înaltă calitate, controlate de porțiuni, Produse alimentare uscate de pisică. Hrana pentru pisici umede poate face un tratament bun - sau o alternativa daca stati din alimente uscate - dar este important sa remarcati ca pisicile ale caror diete constau în mare parte din alimente umede pot necesita mai multa ingrijire dentara. Alimentele uscate pot ajuta la menținerea dinților și a gingiilor și scoateți placa de pe suprafața dinților.

Unde să adoptați sau să cumpărați un laperm

Dacă sunteți în căutarea de a cumpăra o pisică laperm, efectuați cercetări extinse asupra crescătorilor locali pentru a vă asigura că persoana cu care lucrați este etică și de lucru pentru a menține standardele de rasă și sănătate. Întreabă-l sau multe întrebări despre părinți, așternuturi și condiții în care pisicile sunt crescute.

Poate fi dificil să găsești un laperm la adăpostul local, dar să caute organizații de salvare din zona dvs. De asemenea, puteți utiliza site-uri precum Petfinder.com pentru a căuta pisici adoptate de către rasă.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a aduce orice casă de pisică, asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. și asigurați-vă că nevoile pisicilor se potrivesc stilului de viață al familiei dvs. Deoarece lapermul este, în general, întreținere scăzută și poate ajunge împreună cu copiii și alte animale de companie, ar face o pisică ideală pentru un prim proprietar.

Dacă sunteți interesat de rase similare cu laperm, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Laperm: profil de rasă de pisică