Bombay cat: informații, caracteristici și fapte

Bombay Cat: informații, caracteristici și fapte

Caracterizat prin stratul lor negru elegant și ochii izbitoare, Bombay este o cruce între părul scurt american și Birmania. Au un corp lung, picioare lungi și un cap rotunjit. Ca adult, vă puteți aștepta să cântărească între șase și zece kilograme și trăiesc timp de 20 de ani.

Bombay este o pisică foarte prietenoasă și inteligentă, care necesită puțină îngrijire și o dietă de înaltă calitate. Iată principalele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a invita pe cineva să trăiască în casa dvs.

Bombay Pisica situată pe pătură albastră

Istoria rasei de pisici Bombay

Frumosul Bombay își datorează chiar existența la tenacitatea unui singur crescător de pisici și este o adăugare destul de recentă a scenei feline. Faimosul crescător și expozant, Nikki Horner, au lucrat magia la baza ei de la Louisville în statul american de Kentucky. Ea era îndreptată spre o pisică care arăta ca un pantere, cu "ochi de cupru" și ea poreclit noua ei rasă "Panthers". În timp ce încercările ei timpurii au fost nereușite, ea a primit în cele din urmă ceea ce dorea.

Rasa este numită după panthii negri indieni care au trăit în jurul lui Bombay. Cu toate acestea, ele sunt o rasă pe localitate pe deplin și sunt mult mai prietenoși decât numele lor! Horner a creat rasa în anii 1960 prin trecerea unui negru American Shorthair Cat de sex masculin cu un campion de culoare birmanez.

Rasa a fost recunoscută pentru prima dată de Asociația Fancierilor CAT în 1976 și este acum pe deplin recunoscută atât de Asociația Internațională CAT, cât și de Asociația American Cat Fanciers. Cu toate acestea, a durat mai mult de 18 ani pentru a ajunge la această poziție și nu a fost până în 1986 că rasa a fost autorizată să concureze în clasele de campionat.

Bineînțeles, crescătorii sunt în continuare capabili să traverseze Birmenii Black American, iar descendenții pot fi negri sau savanți. Cu toate acestea, numai pisicile cu adevărat negre sunt eligibile să fie prezentate la evenimentele Asociației Cat Fanciers. De asemenea, este important să rețineți că Bombay este o rasă adevărată și distinctă acum și are propriul aspect și caracteristici distinctive.

Fapte rapide despre pisica Bombay

  • Ei ajung rapid la maturitate sexuală

Dacă nu intenționați să reproduceți de la pisica dvs. Bombay și doriți să evitați sarcini neplanificate, trebuie să le rezervați să fie spayed sau neutered. Ar trebui să faceți acest lucru la vârsta de cinci până la șapte luni, deoarece această rasă ajunge repede la maturitate sexuală. Ei pot avea pisoi de la vârsta de cinci luni!

  • Ele sunt complet negre

Multe bombe sunt complet negre, ceea ce înseamnă că chiar și tampoanele lor sunt negre! Acesta este rar văzut în orice altă rasă. Fiecare păr este negru, chiar în jos la rădăcini.

Citiți mai multe despre Superstiția pisică neagră

  • Vor să fie lângă tine

Bombays Crave Compania umană. Ele pot fi foarte persistente atunci când doresc să vă atragă atenția și au fost denumite "Cat Velcro", în cartea "când pisicile au domnit cum ar fi Kings".

  • Ei nu se nasc negru

Multe pisoi Bombay se nasc cu marcaje slabe. Cu toate acestea, acestea se estompează complet pe măsură ce cresc și toți adulții Bombay au un strat negru pur.

  • Acestea sunt numite după Bombay în India

Orașul Indian din Mumbai a fost numit anterior Bombay. Regiunea avea populații de pante negru care locuiesc că sunt de aceea rasa a fost numită Bombay.

  • Ei purr tare

Bombaday este cunoscută pentru purrul lor foarte tare și distinctiv. Veți ști cu siguranță când sunt fericiți - și vecinii voștri o pot ști prea!

Bombay Kitten pe iarbă

Lucruri pe care ar trebui să știți despre pisica Bombay

Ar trebui să vă gândiți întotdeauna cu atenție înainte de a invita un pisicat să vină și să trăiască cu dvs. Este un angajament mare și nu este ceva ce ar trebui să intrați ușor. Este important să cercetați temeinic subiectul și să vă asigurați că aveți ca locuința, familia și stilul de viață care se vor potrivi bine cu rasa Bombay.

Pentru a începe, aici sunt principalele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre rasa Bombay și despre ce sunt vor să trăiască.

Sănătate

Majoritatea pisicilor Bombay se bucură de o sănătate foarte bună și vă puteți aștepta să petreceți mulți ani minunați, cu mini-pantalon negru superb. Cu toate acestea, este încă important să vă hrăniți și să le îngrijiți corect și să le luați pentru verificări regulate cu furnizorul dvs. de îngrijire veterinară. Ei vă vor sfătui cu privire la care vor fi adecvate vaccinări. Unele condiții de sănătate sunt mai susceptibile de a apărea în pisici Bombay decât altele și aici sunt câteva detalii despre cele principale pe care ar trebui să le îndepliniți.

  • Probleme sinusale

Principala problemă de sănătate care poate afecta pisicile Bombay este inflamația sinusală. Poate provoca simptome cum ar fi descărcarea nazală, strănutul frecvent și descărcarea de la ochi. Ar trebui să consultați medicul veterinar despre ce tratamente sunt disponibile. Bombays au o structură facială plană și care le face să fie predispuse la producția de lacrimi excesive și la problemele nazale.

  • Defect craniofacial

Pisicile Birmane pot suferi de un defect al structurii osoase craniofaciale. Este o condiție genetică care determină deformarea maxilarului inferior și nările să fie deformate și există și degenerarea ochilor și a urechilor. Kittenele care au două gene afectate vor fi atât de grav afectate încât nu pot trăi. Cei cu o singură copie a genei mutante vor avea o formă de cap ușor modificată. Se crede că există multe pisici care poartă condiția. Există un test genetic care poate identifica transportatorii.

  • Cardiomiopatie hipertropica

Aceasta este o condiție în care zidurile inimii sunt mai groase și eficiența inimii este redusă. Se crede că are originea genetică, dar nu a fost încă dezvoltat nici un test.

  • Obezitate

Aceasta este o problemă care poate afecta pisicile Bombay dacă iau mai multe calorii decât ars. Este responsabilitatea dvs. să le dați o dietă adecvată și să limitați gustări de îngrășare. Ar trebui să țineți un ochi apropiat asupra greutății pisicii dvs. și să vorbiți cu VET dacă aveți îngrijorări.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru pierderea în greutate

  • Probleme dentare

Problemele dentare sunt comune printre toate pisicile, iar rasa Bombay nu este o excepție. Ar trebui să vă ajutați pisicile dvs. prin spălarea zilnică a dinților și consultați medicul veterinar dacă observați orice sângerare sau umflare a gingiilor.

În legătură cu o postare: Cea mai bună periuță de dinți de pisică și Cea mai bună pastă de dinți de pisică

  • Lupta împotriva rănilor și a accidentelor

Acestea vă pot afecta drastic Pisica de viață a pisicii dar poate fi evitată în mare măsură dacă pisica dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului în interiorul casei voastre.

Hrănire

Tot ce trebuie să faceți atunci când vă alimentați Bombay este exercitarea unui bun simț. Ele nu au, de obicei, cerințe dietetice speciale decât dacă au o afecțiune medicală și VET dvs. a sfătuit o anumită mâncare.

Ei se vor face bine pe orice calitate de înaltă calitate alimente de pisică umedă care are o mulțime de proteine, dar unii proprietari le hrănesc cu succes Premium alimente uscate de pisici in schimb. Când vă colectați noua pisică de la crescător, ei vor fi deja hrăniți cu o anumită dietă și cel mai bine este să rămâneți cu acest lucru pentru o vreme când se stabilesc. Dacă decideți să vă schimbați dieta mai târziu, ar trebui să faceți acest lucru treptat. Amestecați o cantitate mică de alimente noi cu alimentele vechi pentru a începe și apoi schimbați treptat proporțiile. Schimbările bruște ale alimentelor pot avea ca rezultat un refuz de a mânca și de probleme digestive.

Pisicile Bombay cresc încet, astfel încât să aveți nevoie să le hrăniți mâncarea de pisici până când au doi ani. Acest lucru va conține un echilibru al tuturor nutrienților de care au nevoie. Adulții Bombays au o construcție densă, iar stratul lor de satin poate ascunde faptul că pun în greutate. Monitorizați-le pentru semne de obezitate și vorbește cu veterinarul dvs. dacă credeți că trebuie să-și reducă aportul de calorii.

Oferiți întotdeauna o mulțime de apă proaspătă - acest lucru este deosebit de important dacă pisica dvs. mănâncă o dietă alimentară uscată. Poate fi greu să convingeți o pisică să bea și este posibil să fie nevoie să încercați câteva lucruri pentru a vedea ce funcționează. Cat preferă apa rece și proaspătă, astfel încât o schimbați de mai multe ori pe zi și gândiți-vă la adăugarea unor cuburi de gheață. Mâncărurile ceramice și metalice sunt mai potrivite, deoarece nu transmit mirosuri în apă. Unii proprietari găsesc că a Fântâna de apă de pisică este cea mai bună opțiune ca pisicile preferă să bea din apă curgătoare. În sălbăticie, ei ar bea din fluxuri, mai degrabă decât de la iazuri stagnante.

Bombay Cat Sitting

Îngrijire

Nu există nimic deosebit de complicat în îngrijirea unei pisici Bombay. Ei necesită alimente corecte și apa proaspătă, o tavă de gunoi curată, undeva să doarmă și să Verificarea veterinară obișnuită.

Ar trebui să-i tăiați ghearele de două ori pe lună sau când observați că sunt lungi. Cel mai bine este să începeți acest lucru când sunt un pisoi tânăr. Luați-le obișnuiți cu care vă manipulați picioarele și ghearele înainte de a introduce orice tuns. Unele pisici pot fi surprinse de zgomotul ghearelor de tăiere cu mașini de tăiere, astfel încât să le folosiți mai întâi pe un spaghetti, astfel încât pisica dvs. să se obișnuiască cu zgomotul! Va trebui să-i împingeți pad-ul pentru a extinde gheara și pentru a evita tăierea lângă nervul roz, așa cum este foarte dureros pentru ei. Poate lua mai multe sesiuni pentru a reduce toate ghearele.

În legătură cu o postare: Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

Îngrijirea dentară este, de asemenea, importantă, astfel încât va trebui să vă periați dinții pisicilor în fiecare zi. Din nou, este mai bine să le folosiți cu acest lucru când sunt pisoi. Tot ce trebuie să faceți este să ridicați gingiile și să frecați dinții cu niște tifon pentru a începe cu. Apoi puteți investi într-o specială Peruta de dinți de pisică si ceva Pastă de dinți de pisică. Lăsați pisica dvs. să gusteze pasta de dinți mai întâi prin aplicarea unui pic la periuța de dinți și lăsându-i să o lingă. Nu folosiți niciodată pastă de dinți umană, deoarece nu este în siguranță pentru pisici. Pe măsură ce vă spălați dinții, puteți verifica semnele de daune și boala dentară.

O tavă de gunoi curată este, de asemenea, o necesitate. Bombays nu-i va plăcea să folosească o tavă de gunoi care nu a fost curățată timp de câteva zile. Puteți elimina zilnic aglomerări solide și apoi dați-i o bună curățare la fiecare câteva zile. Unele pisici dezvoltă alergii la anumite litri de pisici. Bombaday poate avea sinusuri foarte sensibile și acestea pot fi iritate de praf. Este posibil să trebuiască să încercați câteva pisici diferite pentru a vedea ce se potrivește cu pisicile tale. Dacă observați excreții nazale excesive și strănut sau evacuați din ochi, este posibil să meritați să discutați cu medicul veterinar despre care gunoi de pisică le-ar potrivi mai bine.

Vizitele regulate la veterinarul dvs. sunt o necesitate. Ei vă vor putea sfătui pe dietă, gestionarea greutății și îngrijirea generală. Ei vor putea, de asemenea, să vă spună care vaccinări, dacă există, Kitty ar trebui să aibă.

Postări asemănatoare: Cele mai bune covoare de pisici de pisici, Cele mai bune cutii de gunoi de pisici și Cel mai bun gunoi de pisică

Îngrijirea

Haina elegantă și lucioasă este o trăsătură distinctivă a pisicii Bombay și una pe care o veți dori să le aibă grijă. Aceste pisici aruncau foarte puțin și haina este scurtă și densă, astfel încât nu va lua prea multă muncă pentru a avea grijă de ea.

Majoritatea proprietarilor le place să-și perie bombe o dată pe săptămână, dar alții găsesc că doar mângâierea lor este suficientă. Scopul este de a distribui uleiurile din jurul hainei, astfel încât să pară lucioasă și elegantă și să înlăture firele moarte. Ar fi o idee bună să investiți într-o perie curry pentru sesiunile dvs. de îngrijire. Ei nu ar trebui să ia prea mult și majoritatea pisicilor le iubesc. O baie nu este necesară. Cu toate acestea, este posibil să fie nevoie să le ștergeți cu o cârpă umedă dacă acestea au trecut prin noroi sau murdărie când erau afară. De asemenea, este important să ștergeți ochii cu o cârpă moale și umedă. Pisicile Bombay tind să producă o mulțime de lacrimi, iar acestea le pot irita și pot provoca colorarea blănurilor.

Este, de asemenea, o idee bună să ștergeți ușor în interiorul urechilor lor. Vă oferă o șansă de a verifica orice semne de infecție sau de descărcare care ar putea indica faptul că ceva este greșit.

Temperament

Bombaday are un temperament fermecător care este o combinație a personalităților americane de scurte și birmanez. De la strămoșii săi americani, ea moștenește Personalitate afectuoasă și o iubire de a fi cu o familie umană. Din partea Birmaniei, ei moștenesc o natură foarte curioasă și vor dori întotdeauna să investigheze ceea ce se întâmplă în casa dvs.

Bombays aproape întotdeauna formează atașamente foarte pozitive față de familia lor umană. Ele sunt foarte adaptabile și vor trăi fericit ca o pisică interioară sau în aer liber. Printre trecutul lor preferat, ei vor lista păsările de urmărire în curtea din spate și curlând pe poala ta pentru un snooz. Le veți găsi adesea să vă frecă pe picioare și vor dori să fie implicați în tot ceea ce faceți.

Copiii vor forma atașamente puternice cu Bombay, care vor tolera chiar și copiii mai mici. Le puteți învăța chiar câteva trucuri și pot fi învățate să meargă pe o lesa. Ele sunt foarte vocale și vă vor spune ce. Cu toate acestea, această natură sociabilă vine cu responsabilități. Bombaday nu va aprecia că este lăsată acasă pe cont propriu toată ziua și ar putea suferi de anxietate de separare. Prin urmare, ei se potrivesc unei gospodării în care cel puțin unul dintre oameni este acasă pentru cea mai mare parte a zilei.

În legătură cu o postare: Cele mai bune hamuri de pisici

Relația lor cu alte animale de casă este puțin mai complexă și va avea nevoie de un gând și un management atent. Ei vor tolera câinii, dar se vor aștepta să fie șeful și care nu se vor întoarce foarte bine cu pooch-ul tău! Unii proprietari constată că Bombay nu tolerează alte pisici din gospodărie. Ar putea ajuta dacă tu adoptă două pisici la exact în același timp.

Bombay Kitten și frunzele

Ultimul cuvant

Bombaday este pisica construita medie, cu un aspect uimitor care este agil si elegant. Deși arată ca și se mișcă ca un pante negru, ele sunt o rasă cu adevărat domestică. Îi place să-și petreacă timpul cu oamenii lor, dar nu-i place să rămână singuri și preferă să fie centrul atenției. Este puțin probabil ca ei să sufere probleme serioase de sănătate pe termen lung, cu condiția să le obțineți de la un crescător de reputație. Această rasă este destul de redusă în ceea ce privește îngrijirea și îngrijirea și vă va umple casa cu bucurie, dragoste și o mulțime de purturi.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

High Callorie Cat Alimente pentru creșterea în greutate
Cat alimente pentru constipație
Hrană pentru sănătate pentru sănătatea tractului urinar
Produse alimentare organice de pisică
Alimente de pisică cu fibră ridicată
Alimente pentru pisici pentru bengali
Hipoalergenic pisică alimentară
Cat alimente pentru boala renală
Cat alimente pentru pisici interioare
CAT tratează

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bombay cat: informații, caracteristici și fapte