Masaj de artrită pentru câini: beneficiile sale și cum să o facă

Bănuiți că câinele dvs. suferă de artrită? Vedeți câinele dvs. care se confruntă cu disconfort și vă simțiți neajutorat despre câinele dvs. în durere? Pe partea de sus a tratamentului aprobat de VET standard și Dieta de artrită și suplimente, Un masaj de artrită pentru câini poate oferi o ușurare.

În acest articol vom discuta:

  • Ce este artrita și cum afectează câinii?
  • Cum puteți ajuta un câine cu artrită?
  • Ce este masajul canin și de ce este atât de bun pentru câinele tău?
  • Cum să vă masați propriul câine acasă

Ce este artrita și cum afectează câinii?

Artrita afectează țesuturile din jurul articulațiilor câinelui și a altor țesuturi conjunctive, cauzând inflamație. Este o boală reumatică și degenerativă care provoacă dureri, cu durerea se înrăutățește în timp.

Artrita se întâmplă atunci când stratul de cartilaj normal neted, care acoperă suprafața osoasă în interiorul articulațiilor, se deteriorează, lăsând suprafețele osoase să se frece împreună. Această frecare este ceea ce provoacă durerea și disconfortul. Rigiditatea este rezultatul unei noi osuri care se formează în jurul mișcării articulației, limitate.

Artrita este foarte frecventă la câini. Principalele zone care sunt afectate de câini sunt Hips-urile lor și coloanei vertebrale inferioare, genunchii lor și, uneori, coatele și umerii, deși mai puțin sever. Aceasta este o boală care se vede mai frecvent la câinii mai în vârstă, dar se poate întâmpla unui câine de orice vârstă.

Semnele de artrită la câini sunt dureri, disconfort și rigiditate, deși acestea pot fi uneori prea subtile pentru a observa la început. Indicii tipice văd câinele dvs. lins un loc în care există o comună în ciuda faptului că nu există o problemă vizibilă sau o umflătură și observând un câine încetinind și să devină mai puțin activ.

Cum puteți ajuta un câine cu artrită?

Artrita este mai gravă la câinii care sunt supraponderali sau nepotriviți, deci primul lucru de făcut este să le puneți Planul de pierdere a grăsimilor, Reevaluați porțiunile de masă și asigurați-vă exerciții zilnice adecvate. Acest lucru va avea nevoie de greutate și o presiune suplimentară a articulațiilor câinelui, îmbunătățește gama de mișcare și flexibilitate, inclusiv îmbunătățirea capacității mușchilor care susțin articulațiile.

De asemenea, puteți oferi Rampoane de animale de companie și pașii de companie Pentru a ajuta câinele să se ridice în sus și în jos de pe suprafețele ridicate fără a pune tulpină suplimentară pe articulațiile lor. Acestea sunt deosebit de utile pentru a ajuta câinele dvs. să intre și în afara patului sau a mașinii.

Dacă un medic veterinar diagnosticează câinele cu artrită, acestea vor recomanda adesea terapie antiinflamatoare pe termen scurt sau vor da terapie cu medicamente pe termen lung pentru ameliorarea durerii. Tipul de medicament pe care ar trebui să-l așteptați de la veterinarul dvs. este antiinflamator nesteroidian (NSAIDS).

O altă modalitate excelentă de a vă ajuta să vă ușureze durerea de artrită a câinelui dvs. este cu masaj de artrită de casă

Ce este masajul artritei câinelui?

Masaj canin este un tip de masaj pentru câini în mod specific (diferit de masajul uman) și există mai multe tipuri. Vă puteți masca propriul câine la domiciliu, ajutându-i să-și relaxeze mușchii, de-stres, să-și reducă tensiunea arterială și fie să se retragă în seara sau să se pregătească pentru ziua următoare.

Masajul unui câine este, de asemenea, un exercițiu terapeutic mare pentru dvs. Este meditativă, minunată și bună pentru ameliorarea stresului în oameni. Este, de asemenea, ocazia perfectă de a vă verifica câinele peste tot pentru orice bucăți ascunse și Bumps, Placi, tăieturi și răni. Masajul obișnuit de canin vă ajută să știți ce se întâmplă cu animalul dvs. și să recunoașteți rapid când sa schimbat ceva și poate avea nevoie de atenție.

Masajul nu vă va vindeca câinele de artrită, dar va oferi o ușurare temporară. Când câinele dvs. are o durere în articulațiile lor, ei în mod natural depășesc utilizarea altor mușchi din corp. Acești mușchi poartă apoi greutatea suplimentară și lucrează într-un mod în care nu sunt destinate și acest lucru le poate determina să fie tensionate. Când vă masați câinele, vă ajută să vă relaxați aceste mușchi, îmbunătățind fluxul sanguin la țesuturi și articulații artritice. Masajul de artrită pentru câini ajută la reducerea spasme musculare.

Cum să dați un masaj de artrită pentru câini

Este important să fii conștient de faptul că orice câine care suferă de durere sau durere ar trebui abordat îngrijire și prudență. Ar trebui să luați o abordare lentă pentru a masaj un câine care nu poate fi folosit și nu știe ce să se aștepte. Dacă câinele dvs. este în durere, ei pot fi, de asemenea grumpy și imprevizibil, Deci, ar trebui să construiți încredere ca ei să se relaxeze și să beneficieze de masaj.

Mulți câini care suferă de artrită sunt câini mai în vârstă și pot fi experimentați alte boli care vin împreună cu vârsta (de exemplu, surzenie, orbire sau senilitate). Dacă sună ca și câinele dvs., atunci ar trebui să păstrați acest lucru în minte și să luați îngrijiri suplimentare și precauți la masarea animalului de companie.

Un moment minunat pentru a masca un câine este în dimineaţă și seară. Un masaj de câine de dimineață poate ajuta la ameliorarea rigidității care apare peste noapte, iar un masaj de seară se poate ocupa de orice tulpini sau mușchii răniți care rezultă din activități în timpul zilei.

Poziționați câinele într-o poziție confortabilă în care puteți avea acces liber la corpul său. Așezarea câinelui de partea lor este perfectă în timpul sesiunii pe care le puteți roti pentru a lucra pe cealaltă parte a corpului.

Poziționați câinele de partea lui

Primul pas este de a obține câinele dvs. obișnuit să fie atins, mângâiat și mângâiat în poziția întinsă. Puteți face acest lucru pur și simplu prin rularea mâinilor peste corpul câinelui tău și vorbind cu ei într-o voce liniștitoare, calmantă.

Obțineți câinele obișnuit să fie atins

Apoi, acordați atenție oricăror zone în care mușchii se simt strânși. Puteți acționa și aceste zone, construindu-se cu o presiune ușor crescută. Este important să nu masați articulațiile artritice, deoarece acest lucru va fi incomod pentru câinele dvs. În schimb, începeți să frământați grupuri musculare mai mari pe umeri și bastoane.

Acordați atenție diferitelor zone

Aveți grijă să nu suprasolicitați nici o zonă. Puteți evita acest lucru prin mișcarea continuă a mâinilor de la o zonă la alta. Dacă simțiți ca câinele să reziste sau dacă el câștigă, whines sau nips și linge în mâinile tale, este probabil un semn că ei se confruntă cu disconfort în acea zonă sau că vor să se oprească.

Ar trebui să alternezi între frământare și mângâiere și variind presiunea când vine vorba de mușchii mai mari.

La sfârșitul sesiunii de masaj a artritei de câine, ar trebui să oferiți laude-vă laudă și să tratați pentru a întări activitatea ca fiind ceva pozitiv și plăcut ca câinele dvs. să aștepte după data viitoare.

Concluzie

Masajul de artrită canină este o modalitate excelentă de a se lega cu câinele dvs. și de a dezvolta și mai mult încredere, ajutându-vă câinele să se simtă mai bine și ameliorarea durerii și a disconfortului pe care artrita cauzează. Cheia este să o luați încet, și să nu împingeți câinele să facă nimic pe care nu vrea să îl facă.

Cu cât practici mai regulat masajul cu câinele dvs., cu atât câinele dvs. mai relaxat și mai compatibil va deveni, mai ales când își dădu seama ce înseamnă un masaj de experiență plăcut.

Citiți următorul: Cele mai bune videoclipuri de masaj câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Masaj de artrită pentru câini: beneficiile sale și cum să o facă