Feline hyperesthesia sindrom

Gri, pisică cu părul lung se îngrijește de ea însăși

Majoritatea proprietarilor de câini sunt familiarizați cu comportamentul de urmărire a coastei, dar este un comportament normal pentru o pisică? Ce se întâmplă dacă pisica ta pare să-și atace coada din nicăieri? Sau poate pisica ta nu are o problema cu coada, dar ele actioneaza inconfortabil sau chiar dureros atunci când le anima. Aceste ciudățenii pot fi semne de ceva numit sindrom hiperesthesia felină sau FHS.

Ceea ce este sindromul hipererenziei feline?

Feline Hyperesthesia Sindromul este o boală rară, dar confuzantă. Pisicile care suferă de acest sindrom sunt foarte sensibile la atingere, în special în zona lor inferioară a spatelui. De fapt, hiperesthesia înseamnă literalmente "prea multă senzație și senzație".

În timp ce orice pisică poate fi afectată de ea, rase asiatice, cum ar fi siamez, Birmania, abisinian, și persană tind să fie diagnosticați mai frecvent. Majoritatea pisicilor afectate de sindromul hiperesthesia felinei încep să prezinte simptome între unu și cinci ani.

FHS nu este încă pe deplin înțeles. Unii profesioniști veterinari cred că este o tulburare nervoasă. Alții cred că este pur și simplu o manifestare tulburare obsesiv-compulsive. Numai în ultimii ani, profesioniștii veterinari au recunoscut de fapt sindromul hipererenziei feline ca o tulburare reală.

Feline Hyperesthesia Simptomele sindromului

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale FHS este pielea pisicii tale să se răsucească sau să se răsucească când este atins. Unele pisici pot chiar urina atunci când sunt atinse pe spate sau nu pot tolera să fie animale de companie sau deloc. Dacă pisica dvs. are sindromul hipererenziei feline, ele pot începe, de asemenea, să lingă excesiv și să-și mestece corpul, inclusiv labele lor din față, când animalele de companie pe spate. Pisicile cu FHS pot, de asemenea, furios și apoi atacă coada proprie.

Unele pisici pot fi atât de inconfortabile încât pot alerga în jurul casei, țipând și se așează. De fapt, yowling și plină de bucurie este un alt simptom al sindromului hipererenziei feline, în special în legătură cu Ștergerea coastei sau mestecarea labei.

Simptomele sunt episodice, adică să iasă din nicăieri și apoi să dispară la fel de brusc cum au apărut. Dacă pisica ta are sindromul hipererenziei feline, acestea vor fi complet fără simptome între episoade.

Cauzele sindromului de hiperesthezie felină

Cercetările veterinare actuale diferă de modul în care FHS provine din pisici, dar există două teorii principale.

Primul este că este o tulburare care afectează nervii pisicii tale. Dacă nervii sunt afectați din cauza unui disc ciudat în coloana vertebrală sau din cauza Seizurează Activitatea în creier este neclară.

A doua teorie este că durerea nervoasă nu are nimic de-a face cu el și este cu adevărat un comportament obsesiv-compulsiv.

Diagnosticarea sindromului hipererenziei feline

FHS, din păcate, este un diagnostic de excludere. Aceasta înseamnă că veterinarul dvs. va trebui să excludă alte boli înainte de a putea fi făcută un diagnostic de sindrom hiperesthesia felină.

Anumite condiții de piele, inclusiv Dermatita alergiei de purici, pot avea simptome similare cu FHS. VET-ul dvs. va face un examen fizic aprofundat pentru a verifica purici, precum și pentru a verifica pielea pisicii dvs. pentru lovituri mici, roșii, ridicate (papule) care sunt indicații pentru mușcăturile de purici.

Osteoartrita este, de asemenea, ceva care afectează pisicile, în special felinele mai vechi. Până în ultimii ani, artrita la pisicile mai în vârstă nu a fost diagnosticată tot adesea. Acest lucru se datorează parțial proprietarilor de animale de companie care nu recunosc pe deplin semnele la domiciliu și parțial datorită faptului că este greu pentru un medic veterinar să aprecieze o gait de pisică într-un cadru de birou. Picioarele inferioare, picioarele din spate și coada sunt cele mai frecvente locații pentru schimbările artritice într-o pisică. VET dvs. va dori să se asigure că sensibilitatea pisicii dvs. cu capătul lor din spate nu este legată de artrită.

Dacă sunt excluse probleme de piele și schimbările artritice, medicul veterinar poate începe să ia în considerare FHS ca motiv pentru sensibilitățile pisicii tale.

Tratarea sindromului hipererenziei feline

Pe baza celor două teorii ale ceea ce cauzează FH, există câteva terapii disponibile.

Dacă medicul veterinar simte că simptomele pisicii dvs. sunt rezultatele OCD, ele pot prescrie un stabilizator de dispoziție cum ar fi fluoxetina sau amitrilina. VET dvs. poate recomanda, de asemenea, tactici de modificare a comportamentului, cum ar fi hrănirea pisicii dvs. într-un program regulat, joc interactiv și îmbogățirea mediului, cum ar fi alimentatoare de puzzle și jucării.

Dacă durerea nervului este considerată a fi cauza FHS a pisicii tale, veterinarul tău poate prescrie un Anti-Seizure medicamente, cum ar fi fenobarbital, precum și un medicament pentru durerea nervoasă, cum ar fi gabapentin.

Bineînțeles, indiferent de ce tabără să cadă medicul veterinar, ei își vor ajusta planul de tratament pe baza răspunsului pisicii.

În timp ce sindromul hipererensiilor feline nu pot fi vindecate, pisicile care au această afecțiune pot trăi o viață fericită și sănătoasă, cu o bună gestionare medicală. Dacă credeți că ciupercile comportamentale ale pisicii sunt rezultatul FHS, vorbește cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Feline hyperesthesia sindrom