Artrita la cai

Calul sări peste un obstacol cu ​​un călăreț

La fel ca oamenii, Cai mai vechi poate arăta rigiditate în gheții lor - foarte des acest lucru este cauzat de artrită. Artrita este aproape inevitabilă ca o vârstă de cai, dar diagnosticul precoce și îngrijirea conștiincios poate încetini avansul și minimizează durerea.

Ce este artrita?

Osteoartrita este o boală articulară degenerativă (DJD) care implică defalcarea și pierderea cartilajului de amortizare care liniilează capătul oaselor într-o articulație.Cu această defalcare există, de asemenea, pierderea de fluid de îmbinare lubrifiantă și articularea în timp ce un întreg își pierde capacitatea de a impactul pernei și de a furniza o suprafață de alunecare în timpul mișcării. Aceasta are ca rezultat dureri articulare și duce la lamențe la cai. Artrita în anumite locații din cai trece prin nume colocviale comune, cum ar fi slingbone și spvin de os.

Simptomele artritei la cai

În etapele sale incipiente, artrita poate să apară ca o ușoară rigiditate pe care calul lucrează din o dată că este încălzită. În articulație, materialul cartilajului se descompune, dar nu se repară eficient. În cele din urmă, deoarece cartilajul devine mai deteriorat, osul de sub tamponul cartilajului se deteriorează de asemenea. Calul va avea apoi mai mult disconfort și poate exista căldură în articulație, deoarece apare inflamația. În cazuri mai avansate, creșterile osoase mici numite osteofite pot fi văzute sub raze X și pot fi simțite în jurul articulației afectate. Pe măsură ce boala progresează, calul poate experimenta mai mult disconfort și lameritate.

Cauzele artritei

Artrita este cauzată de uzura cartilajului - țesutul dur, flexibil, care este suprafața de absorbție și glisantă între oasele care se întâlnesc la o articulație. De-a lungul timpului, compresia și stresul uzază cartilajul de protecție. Artrita cea mai frecvent apare în articulațiile cu greutate ale picioarelor. Stresul suplimentar sau leziunea la orice articulație poate duce la artrită.

Sporturile specifice pot face un cal mai susceptibil la artrită în anumite articulații datorită forței concasive repetate. Anumite tipuri de conformație într-un cal pot, de asemenea, să fie mai susceptibile la dezvoltarea artritei. Cu toate acestea, în calitate de vârsta caii, ca și în cazul oamenilor și a altor animale, uzura repetitivă provoacă deteriorarea unor grade diferite la mișcări ridicate și a articulațiilor purtătoare de greutate.

Ecine artrita poate afecta orice articulație mobilă în organism, inclusiv genunchii, articulațiile umărului, coloanei vertebrale, feturile, locurile și Stiluri. Fetelele, genunchii, osul de sicriu (în interiorul copitei) și sunt cele mai frecvent afectate. Acestea sunt toate articulațiile care poartă greutatea.

Management

Scopul managementului artritei este de a reduce inflamația în articulația afectată, ameliorarea durerii și încetinește deteriorarea articulației. Nu există nici un tratament sau un tratament pentru artrită.

Dacă observați că calul dvs. are vreun disconfort (chiar disconfort care poartă repede), este o idee bună să vă consultați medicul veterinar. VET dvs. poate fi capabil să identifice devreme artrita și să încetinească progresul cu medicamentele care reduc inflamația.

Odată ce cartilajul dintr-o articulație este deteriorat sau plecat, este dificil să îl reparați. Disconfortul poate fi gestionat prin injecții articulare de suplimente de fluid articulate, cum ar fi acidul hialuronic și gliccominoglicancanii polisulfați, precum și corticosteroizii. Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS), cum ar fi fenilbutazona, pot fi de asemenea utilizate pentru gestionarea durerii, dar utilizarea pe termen lung poate avea efecte secundare negative, cum ar fi ulcere gastrice și potențialul de leziuni renale. Pentru tratamentul pe termen lung, medicamentele mai noi includ Firocoxib (un AINS care funcționează diferit de fenilbutazonă) și diclofenac sodiu, disponibil într-o cremă topică. Diferitele terapii cu celule stem sunt explorate de unii clinicieni. În unele cazuri, în funcție de cal și de ce articulații sunt implicate, această modalitate poate fi, de asemenea, o opțiune. Scăderea șocurilor și terapiile laser pot fi, de asemenea, luate în considerare.

În plus față de tratamentul veterinar, poate fi necesară o reducere a volumului de muncă, mai ales dacă lucrarea include sărituri, care călătoresc pe terenul dur sau altă activitate care potențial subliniază articulațiile. Acest lucru poate însemna sfârșitul carierei concurențiale unui cal, deși exercițiul de lumină este important pentru a menține flexibilitatea comună. Uneori, când calul poate fi lame, nu ar trebui să fie călărit. Păstrați calul pe picior moale, cu un pat suplimentar, dar nu excesiv, care ar putea fi greu de parcurs. Tendurile adecvate și încălțăminte de către un Farrier cunoștințe pot fi, de asemenea, de ajutor.

Cum de a preveni artrita

Artrita, într-o oarecare măsură, este aproape inevitabilă la cai mai mari. Caii cu defecțiuni de conformație pot pune un stres suplimentar asupra articulațiilor, dar un alt motiv pentru care crescătorii se străduiesc pentru mâncători cu o bună conformitate. Declanșarea corectă a copitelor și încălțăminte, conformație bună, oferind o poziție bună, oferind, de asemenea buna întreținere de bază, poate contribui, de asemenea, la întârzierea debutului artritei.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări comune în caiManualul veterinar, 2020

  2. Gestionarea osteoartritei în atletul ecvine. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  3. Tratamentul osteoartritei ecvine: noua frontieră. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Artrita la cai