Când este momentul potrivit pentru a eutaniza o pisică?

Când este momentul potrivit pentru a eutaniza o pisică? Decizia când să lași o pisică iubită, este probabil cea mai dificilă decizie proprietarii de pisici trebuie să facă. Să spun că decizia de eutanasie este încărcată emoțional, plină de confuzie și dificil de făcut cu logica este o subevaluare.

Factori care trebuie luați în considerare atunci când decideți când să-i euthanizați o pisică

Există mulți factori care trebuie luați în considerare și ați putea fi deja prea emoțională cu privire la situația de a gândi clar. Să distrugem cele mai importante probleme de luat în considerare în timp ce mergeți în acest proces de luare a deciziilor.

În general, oamenii care nu iau în considerare în mod clar întrebarea de eutanasie în avans așteaptă adesea prea mult, păstrând-o pe cei dragi mai mult decât ar trebui pentru că ei nu pot să se despartă de prietenul lor. Acest lucru poate provoca o pisică în vârstă sau o pisică cu boală terminală pentru a suferi suferințele în momentele lor finale care ar fi putut fi evitate.

În aceste cazuri, oamenii experimentează adesea vinovăție și durere extremă pentru ca prietenul lor să sufere. Durerea mentală și emoțională a așteptării prea lungă poate fi acută.

Poate că credeți că o moarte naturală este preferabilă eutanasiei. Cu toate acestea, pisicile care se confruntă cu moartea naturală prezintă adesea suferințe semnificative care ar fi putut fi evitate cu eutanasia umană, care este fără durere. Când puteți, este întotdeauna cel mai bine să puneți suferința inutilă a animalelor de companie, nu o prelungesc pentru motive egoiste sau din ignoranță.

Uneori, cea mai bună alegere pentru pisica ta este umană eutanasia, dar cum știi când?

În timp ce cea mai bună modalitate de a face decizii de sfârșit de viață pentru pisica dvs. este în parteneriat cu un medic veterinar în care aveți încredere, există mai mulți factori de calitate de viață pe care îl puteți utiliza pentru a vă ajuta să decideți când este timpul să spunem la revedere.

Semne că ar putea fi momentul potrivit pentru eutanasia

Există mai mulți indicatori că este momentul potrivit pentru a începe să luați în considerare eutanasia, inclusiv pierderea apetitului, incapacitatea de a se deplasa fără durere, pierderea gravă în greutate și incapacitatea de a controla eliminarea (urinare sau defectare necontrolată).

Pierderea poftei de mâncare

În hospicul uman, dorința și capacitatea unui pacient este considerată un factor important pentru măsurarea calității vieții. Chiar dacă unele pisici nu își vor pierde niciodată dorința de hrană, mulți vârstnici, pisici fragili sau pisici cu boală terminală sau durere vor înceta să mănânce.

Refuzul de a mânca poate fi o indicație că este timpul să luați în considerare eutanasia, Mai ales în legătură cu boala terminală, dacă stimulenții de apetite au fost deja încercate și nu au ajutat dacă au fost oferite mai multe tipuri de alimente, și / sau pisica pierde în greutate.

Abilitatea de a vă mișca fără durere

Artrita este extrem de comună în pisicile mai mari. Semnele de durere legate de artrită pot include lucruri precum refuzul de a sări pe un contor sau să meargă în sus și în jos pe scări.

Semnele de artrită la pisici pot părea, de asemenea, nu au legătură cu durerea articulară, cum nu și îngrijirea, agresivitatea crescută atunci când zonele dureroase sunt atinse sau urinând în mod necorespunzător și / sau defecând în afara căsuței de gunoi, deoarece pisica este prea dureroasă pentru a intra și a ieși din cutie.

Pisicile pot avea dureri din alte condiții decât artrita. Inflamația vezicii urinare datorată stresului, durerii intestinale și durerii dentare sunt toate sursele comune de durere la pisici.

Vestea bună este că majoritatea acestor condiții pot fi tratate cu succes și răspund bine la medicamente pentru durere, totuși, Dacă ați încercat medicamente pentru durere sau alte terapii fără succes sau dacă starea pisicii dvs. este severă sau terminală, atunci ar putea fi timpul să vă puneți pisica în jos.

Incapacitatea de a controla eliminarea

Incontinența urinară este incapacitatea de a controla urinarea. Acest lucru se poate întâmpla din cauza mușchilor sfincterului uretral slab sau secundar altor afecțiuni, cum ar fi diabetul sau bolile renale. Incontinența intestinului este incapacitatea de a controla intestinele și are ca rezultat incontinența fecală.

Ambele sunt condiții murdare, enervante și nesanitare care diminuează bunăstarea tuturor în gospodărie. În plus, incontinența poate duce la paturi și mai rău la pisicile care se află în urină sau fecale, deoarece nu pot să se miște sau să nu se mute.

Dacă o pisică are incontinență urinară sau fecală netratabilă, care nu poate fi gestionată sau în legătură cu altă boală terminală, atunci ar putea fi timpul să se ia în considerare eutanasia.

Pierdere necontrolată și severă în greutate

Dacă pisica dvs. pierde în greutate sever și necontrolat, poate fi un semn că este timpul să ia în considerare eutanasia.

Multe lucruri, inclusiv cancer, boală renală, tulburări hormonale și condiții gastrointestinale pot provoca pierderea în greutate. Pierderea gravă în greutate în fața unei condiții terminale este un indiciu că este posibil să începeți să vă gândiți la eutanasia.

Dacă pisica ta este fericită, interacționând cu tine și încă mâncați, atunci este probabil ca pisica ta să aibă o bună calitate a vieții și nu trebuie să abordezi problema astăzi, dar la un moment dat în viitorul apropiat, înainte de tine Calitatea vieții animalelor începe să scadă.

Vărsături necontrolate sau diaree

Vărsăturile este o problemă obișnuită în pisici, atât de comună, de fapt, că unii gardieni de pisici cred că este normal ca o pisică să vadă zilnic. Să luăm un lucru drept: vărsături zilnice înseamnă că pisica ta se simte bolnavă și nu ar trebui să fie niciodată luată în considerare și # 8216; normal ".

Boala intestinală inflamatorie, cancerul intestinal și condițiile hormonale, cum ar fi hipertiroidismul, pot provoca vărsături cronice și diaree. Dacă pisica dvs. are vărsături cronice și diaree care nu răspunde la tratament, poate fi timpul să vorbiți cu medicul veterinar cu privire la eutanasia.

Eșecul rinichi final

Boala renală este o problemă obișnuită văzută la pisicile mai mari. În timp ce multe pisici răspund bine la tratament și pot trăi fericit de ani de zile cu boală de rinichi, unele pisici se îmbolnăvesc cu boală renală. Semnele de boală renală avansată includ bea foarte mult, pipi foarte mult sau nu peeing deloc, vărsături, pierderea apetitului, pierderea în greutate, orbirea de la detașarea retinei datorită hipertensiunii arteriale, depresiei mentale și ascunzându-se.

Citeste mai mult: Insuficiență renală la pisici: simptome, diagnostic și tratament

Dacă aveți o pisică cu boală renală avansată care a încetat să răspundă la terapie, nu pare fericită, a pierdut o cantitate severă de greutate, sau nu mănâncă, atunci este timpul să vorbim cu medicul veterinar despre sfârșitul vieții îngrijire.

Insuficienta cardiaca

Semnele de insuficiență cardiacă pot fi subtile la pisici și includ somnul mai mult, ascunzându-se, pierderea poftei de mâncare, blană neîngrădită, respirația deschisă a gurii, gingiile palide sau, rareori, tuse.

Insuficiența cardiacă la pisici tinde să provoace acumularea de lichide în plămâni. Acest lucru cauzează dificultatea respirației și poate provoca o primejdie severă la o pisică. Dacă pisica dvs. are o boală de inimă progresivă care a încetat să răspundă la tratament, atunci eutanasia umană este probabil indicată să atenueze suferințele.

Alte boli

Alte boli care sunt progresive, netratabile sau terminale, cum ar fi cancerul, tulburările de sânge, demența felină, tulburările severe ale pielii sau bolile infecțioase, cum ar fi ajutoarele feline, leucemie sau peritonita infecțioasă felină, sunt toate condițiile în care părintele de companie va avea pentru a lua o decizie de a eutaniza la un moment dat.

În toate aceste decizii, este întotdeauna mai bine să luați decizia mai devreme când un animal de companie are în continuare câteva zile bune, apoi așteptați prea târziu și determinați animalul de companie să sufere și să scadă. Când aveți îndoieli cu privire la cea mai bună decizie, cereți medicului veterinar pentru opinia lor.

Deciziile de îngrijire critică

Uneori se întâmplă accidente sau urgențe, lăsându-ți puțin timp să gândești sau să ia decizii cu privire la viața pisicii tale. Acestea pot fi cele mai grele pentru că sunt atât de neașteptate.

Blocarea urinară într-o pisică masculină, fiind lovită de o mașină, abcese și otrăviri sunt câteva din mai multe motive pentru care s-ar putea să ajungi într-o clinică de urgență cu pisica ta.

Uneori, pisica ta poate avea un prognostic grave cu sau fără tratament sau este posibil să nu fiți în măsură să umezească financiar povara unui proiect de lege de urgență neașteptat.

În aceste cazuri, dacă sunteți sfătuiți să alegeți eutanasia la capătul suferinței, se simte devastatoare, dar încă mai faci cea mai bună alegere pentru pisica ta pe care o poți în acest moment și este important să nu te bateți în sus.

AVMA este o resursă bună pentru asistență financiară cu facturile VET.

În general, când un animal de companie are mai multe zile rele decât zilele bune, atunci este timpul să ne gândim la a spune la revedere.

Urmărirea zilelor bune ale pisicii dvs. este cea mai bună modalitate de a determina dacă este sau nu momentul potrivit pentru a lua în considerare eutanasia.

Puteți folosi un calendar de hârtie și puneți o față zâmbitoare în zile bune și o față tristă într-o culoare diferită în zilele rele pentru a vă ajuta să păstrați urmărirea. Dragostea, un serviciu veterinar mobil care oferă capătul de îngrijire a vieții, are o calitate bună a vieții unelte de evaluare Pe site-ul lor pe care îl puteți descărca și de a imprima pentru a fi utilizat.

Dacă pisica ta suferă și nu există nici un tratament sau o modalitate de atenuare a suferinței, atunci este timpul să vă spunem la revedere membrului familiei dvs. blande. Dacă nu sunteți sigur, un medic veterinar este cea mai bună resursă. Dacă aveți nevoie de mai mult timp, discutați cu medicul veterinar despre gestionarea durerii și îngrijirea paliativă: există multe opțiuni disponibile pentru a vă ajuta să cumpărați o perioadă prețioasă, fără durere, cu PET PET PILOVED. În cele din urmă, decizia de a pune capăt unei vieți a pisicii este una foarte personală pe care numai o puteți face. Îți cunoști pisica mai bună decât oricine altcineva, așa că ai încredere în decizia ta intestinală, ai sprijin și știi că, în cele din urmă, ți-ai onorat pisica cu o trecere liniștită și pașnică.

întrebări frecvente

De unde știi când este momentul potrivit pentru a-ți eutaniza animalul?

Acesta variază pentru fiecare animal de companie și este o decizie personală. Când animalul dvs. se descurcă bine, cum arată o zi bună? Ce face animalul dvs. de companie? Cum te simti? Ce arată o zi proastă pentru animalele de companie și pentru tine? În general, dacă animalul dvs. de companie are mai multe zile rele decât zile bune, atunci este timpul să discutați cu medicul veterinar despre eutanasia sau alte intervenții.

Pisicile suferă când sunt așezate?

În general, eutanasia este o experiență foarte liniștită, fără durere. Pisica ta poate simți o ușoară lovitură atunci când medicamentele și sedativele durerii sunt administrate cu un ac, dar după aceea, toată durerea este controlată și majoritatea pisicilor trec foarte liniștit și fără durere.

Este mai bine să lăsați o pisică să moară în mod natural?

Moarele natural poate implica o mulțime de suferințe și dureri inutile. Dacă pisica dvs. moare sau suferă și nu există tratamente disponibile, alegerea umane eutanasia este o modalitate demnă de a vă menține animalul de la suferința continuă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când este momentul potrivit pentru a eutaniza o pisică?