Opțiuni de tratament pentru artrită la câini

Câinele vechi privindu-se deoparte

Cele mai multe dintre simptome văzut la câinii cu artrită rezultă din durere. Ca urmare, tratamentul pentru artrită la câini este orientat spre reducerea durerii, precum și menținerea masei musculare și a mobilității articulare. Acest lucru este cel mai bine realizat prin utilizarea unei combinații de tratamente, mai degrabă decât de a se baza pe o singură opțiune de medicamente sau tratament.

Exercitarea și gestionarea greutății

Exercitarea este importantă pentru câinii artritici, dar ar trebui să fie un impact scăzut pentru a evita stresul ulterior asupra articulațiilor deteriorate. Există mai multe forme de exercițiu care sunt adecvate pentru câinii cu artrită.

  • Leash de mers pe jos și jogging-ul ușor controlat sunt forme acceptabile de exerciții pentru mulți câini cu artrită.
  • Înotul este un alt exercițiu excelent pentru câinii cu artrită și este o formă obișnuită de reabilitare fizică.
  • Treadmillurile subacvatice pot fi, de asemenea, o formă eficientă de terapie fizică și poate ajuta la îndeplinirea cerințelor de exercițiu ale unui câine artritic.
  • Reabilitarea profesională veterinară este o opțiune excelentă pentru cazurile moderate până la severe de artrită.

Gestionarea greutății este esențială pentru gestionarea artritei canine. Excesul de țesut de grăsime secretă hormoni care promovează inflamația și durerea. Dacă este cazul, ar trebui implementat un program de reducere a greutății și monitorizat îndeaproape pentru toate animalele de companie cu artrită. Un scop tipic este ca câinele să fie doar un pic pe partea subțire a normalului.

Medicamente pe bază de prescripție medicală

Diferitele forme de medicamente pot fi utilizate pentru a reduce durerea pentru câinii artritici.

NSAIDS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) sunt una dintre cele mai frecvent utilizate clase de medicamente pentru durerea de artrită. AINS includ medicamente precum RIMADYL®, EOGESIC®, DERAMAXX® și Metacam®, pentru a numi câteva.

Alte medicamente de durere non-AINS includ Tramadol, Buprenorfină, Fentanyl®, Amantadină și Gabapentin. Aceste medicamente pot fi combinate cu AINS pentru a oferi o ușurare mai cuprinzătoare a durerii pentru câinii cu artrită. Acest lucru ne permite adesea să folosim doze mai mici de ambele medicamente, deoarece medicamentele lucrează împreună pentru a reduce durerea. Acest lucru reduce semnificativ riscul de efecte adverse fie de la medicament.

Toate medicamentele de artrită poartă un anumit risc de efecte secundare și, în mod normal, se recomandă să minimalizeze utilizarea simultană a altor tipuri de tratament.

Nutraceuticals

Suplimentele nutraceutice sunt compușii sau alimentele care au în mod natural care au capacitatea de a afecta sănătatea unui individ.

Nutraceuticals care îmbunătățesc sănătatea comună includ:

  • Glucozamină
  • Condroitină
  • MSM (metilsulfonilmetan)

Aceste suplimente pot fi destul de utile în reducerea durerii și a altor simptome cum ar fi rigiditatea câinilor artritici, în special atunci când sunt utilizați împreună cu oricare dintre medicamentele farmaceutice care controlează durerea artritei.

Există, de asemenea, agenți chandroprotectorici injectabili (substanțe care ajută la protejarea cartilajului în articulația artritică) care pot fi utilizați pentru a controla modificările și durerea articulată asociată cu artrita. ADEVAN®® este un exemplu.

Folosind terapii alternative gratuite

Acupunctura și masajul sunt terapii alternative care sunt adesea eficiente în îmbunătățirea durerii asociate cu artrita. Ambele pot fi efectuate împreună cu metodele convenționale.

Terapia cu celule stem

Terapia cu celule stem este o nouă opțiune promițătoare de tratament pentru problemele comune canine. În timp ce este încă în faza experimentală, această terapie poate fi o opțiune de tratament pentru câinele dvs. artritic. Vorbiți cu medicul veterinar pentru a vedea că terapia cu celule stem este disponibilă în zona dvs.

Alternative chirurgicale

În cazurile în care metodele convenționale și alternative de management medical nu sunt eficiente, poate fi luată în considerare intervenția chirurgicală. Tipul de intervenție chirurgicală necesară va depinde de îmbogățirea articulațiilor, dimensiunea câinelui și nivelul de activitate și multe altele. Opțiunile potențiale chirurgicale includ:

  • Înlocuirea totală a articulațiilor
  • Îndepărtarea capului femural (partea osului coapsei care se potrivește în soclul șoldului)
  • Arthrodesis (îmbinări deteriorate)

În unele cazuri, intervențiile chirurgicale reconstructive care corectează anomaliile congenitale și stabilizează articulația pot fi recomandate, dar acestea sunt cele mai eficiente la câinii mai tineri înainte de prea multă artrită.

Artrita este o condiție dureroasă pentru toți câinii afectați. Opțiuni de tratament Concentrați-vă pe ameliorarea durerii și promovarea creșterii mobilității și a forței. În cele mai multe cazuri, utilizând două sau mai multe opțiuni de tratament, are ca rezultat mai mult control al durerii cu un risc mai mic de efecte secundare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Opțiuni de tratament pentru artrită la câini