Cât de mult ar trebui să hrănești un pisoi?

cât de mult ar trebui să hrănești un pisoi

Îngrijirea pentru un pisoi este ca și cum ai grijă de un copil sau chiar un catelus. Ar trebui să plătiți o atenție deosebită nevoilor sale esențiale, în special nutriția, deoarece aceasta oferă fundația de bază pentru o creștere și dezvoltare optimă. Pisicile de hrănire pot fi destul de complicate din cauza mai multor factori care trebuie luați în considerare. Știind cât de mult ar trebui să vă hrăniți pisoiul necesită o înțelegere a acestor factori.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente de pisici senior

Cerințe de nutrienți ale pisicilor

Este important să înțelegem că, ca toate mamiferele, primul an de viață se caracterizează prin creșterea și dezvoltarea explozivă. Pentru pisoi, greutatea lor se dublează în mod obișnuit sau chiar triple în doar o chestiune de câteva săptămâni după naștere. Această creștere de creștere necesită cantități extraordinare de energie. Ca atare, vă puteți aștepta ca pisoi să necesite mai multă energie. Din păcate, ei nu vor putea obține cantitatea necesară de calorii pe o singură hrănire. Majoritatea pisicilor adulți sunt hrăniți o dată sau de două ori pe zi. Kittens, pe de altă parte, vor necesita de trei până la patru ori pe zi.

Kittens mănâncă

Pisicile necesită, de asemenea, mai multe proteine, minerale, unele vitamine și aminoacizi pentru construirea de celule și țesuturi, în special a sistemului nervos și a mușchilor. Experții recomandă, de fapt, că pisicile obțin 30% din nevoile lor energetice din proteine. Acest lucru este în plus față de funcția principală a proteinelor ca blocuri structurale de construcție. Când vine vorba de acizi grași, majoritatea vitaminelor și grăsimile, nivelurile sunt aproape la fel ca la pisicile adulte.

În legătură cu o postare: Cele mai bune vitamine pentru pisici

Este, prin urmare, surprinzător faptul că unii oameni ar da pisoilor hrană pentru pisici adulți. Atât cât mai mult posibil, acest lucru ar trebui evitat, deoarece formularea alimentelor pentru pisici adulte nu este aceeași cu cerințele nutritive ale pisicilor.

Umed sau uscat?

Problema cu alimente de pisică uscată este că kibblele pot fi prea greu pentru cainele mici ale pisicilor să se descompună în bucăți mai mici. În plus, conține foarte puțină umiditate pentru a îndeplini cerințele recomandate ale dvs Hidrația lui Kitten. Dacă cineva trebuie să dea alimente uscate de pisică, acest lucru ar trebui să fie înmuiat cu apă pentru a permite pisicilor să mestece în mod corespunzător alimentele și să le ofere o hidratare foarte necesară în același timp.

O opțiune mult mai bună este de a oferi pisicilor conserve alimente umede, deoarece acestea sunt, în general, considerate a fi mai dens nutritive decât alimentele uscate. Ele conțin mai multă umiditate și gust mult mai bine și mai bine. Dezavantajul este că mâncarea de pisică umedă este de obicei costisitoare. Ca atare, majoritatea proprietarilor de pisici combină de obicei cele mai bune alimente pentru pisici umede si Cel mai bun produs de pisică uscată. Acest lucru vă ajută să furnizați o nutriție mai echilibrată pentru pisoiul dvs. în creștere.

Deci, afacerea de aici este de a vă hrăni pisoiul de cel puțin 4 ori pe zi, dacă intenționați să-i oferiți mâncăruri umede Kitten Conserve. Dacă preferați să o acordați o combinație de umedă și uscată Mâncare pentru pisici, apoi hrănirea de două ori pe zi este adesea substanțială.

În legătură cu o postare: Cea mai bună fântână de apă pisică

Hrănirea pisicilor în etape

Iată un ghid simplu pentru a vă ajuta să determinați cât de mult să vă alimentați pisoiul.

  • 0 până la 4 săptămâni

Laptele matern exclusiv de la pisica de mami este cel mai bun. Dacă acest lucru nu este posibil, este posibil să trebuiască să vă hrăniți pisicul tânăr cu o sticlă. Orientarea actuală este de a da 8 ml de formulă de lapte pentru fiecare uncie din greutatea corporală a pisoiului dvs.

  • 4 până la 8 săptămâni

Se amestecă 3 părți de înlocuire a laptelui Kitten cu 1 piesă de pisică uscată. Da pentru prima saptamana. Pentru următoarea săptămână, amestecați 2 părți înlocuirea laptelui cu 1 parte alimentară uscată. Ideea este de a reduce treptat cantitatea de înlocuire a laptelui în această perioadă. Recomandarea actuală este de ¼ până la 1/3 ceasca de produse alimentare de pisici la fiecare hrănire.

  • 2 până la 3 luni

Hrăniți pisoiul de cel puțin 4 ori pe zi, oferindu-l 1/3 la ¾ cupă pe hrănire. Tumia este încă prea mică pentru a conține cantitățile mult necesare de alimente care îi vor da cantitățile potrivite de nutrienți dacă sunt hrănite cât de frecvent ca pisici adulte.

  • 3 până la 6 luni

Până la această vârstă, puteți să vă oferiți pisoiului 1/3 la 1 ceașcă de hrană pentru pisici pe hărțuire de trei ori pe zi. Dacă dați alimente umede, puteți da 2/3 dintr-o cutie de 3 uncii pentru fiecare kilogram de greutate corporală zilnic.

  • 6 până la 12 luni

Dați ½ dintr-o cutie de 3 uncii de mâncare de pisici pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi.

Cea mai bună persoană care vă ajută să determinați cantitatea potrivită de alimente pentru a vă oferi pisicului dvs. este veterinarul dvs. El va face evaluările necesare pentru a vă oferi răspunsuri definitive cu privire la cât de mult să vă alimentați pisoiul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de mult ar trebui să hrănești un pisoi?