Glider de zahăr

Glider de zahăr Joey

Glidantele de zahăr sunt animale interesante din mai multe motive, dar unul dintre aceste motive este împărțit de doar câteva animale din lume - punga. Punga are un scop principal pentru toate marsupials, dar ca proprietari de animale de companie trebuie să fim conștienți de alte lucruri care pot implica punga de zahăr pe lângă un joey.

Gliderul de zahăr

Doar glidenții de zahăr feminin au o pungă (numită marsupiu) și scopul său principal este de a proteja, ridica și purta tineri (numiți Joeys). Această pungă este situată pe abdomen (burtă) a gliderului de zahăr feminin și deschiderea acestuia este despre locul în care butonul de burtă ar fi pe alte mamifere. Punga nu are o deschidere ca un buzunar pe tricoul dvs., ci se deschide mai degrabă prin extinderea sau întinderea intrării circulare, creând o zonă foarte sigură în care un Joey nu va cădea și poate rămâne cald în timp ce crește în timp ce crește.

Joey nu se naște în pungă, în ciuda a ceea ce cred mulți oameni, dar se târăsc în ea imediat după ce este îmbinate ca toate celelalte mamifere. În interiorul pungii goale, roz, orb, Joey poate să păstreze cald, să crească, să se dezvolte și să se hrănească una dintre cele patru quoturi situate în interiorul pungii. Pe măsură ce Joey crește, va începe să exploreze în afara punții, dar va continua să asigure pe oarta care se află în interiorul pungii timp de cel puțin opt săptămâni. Aceste patru quoturi sunt unice deoarece pot oferi lapte pentru patru etape diferite de viață, permițând în același timp planul de zahăr mamă pentru tineri de vârste diferite.

Probleme de pungă de gair

Glidantele de zahăr feminin pot dezvolta, de asemenea, probleme cu punga lor, pe lângă utilizarea acestuia pentru a avea grijă de tinerii lor. Cele mai frecvente probleme sunt infecțiile pungului și mastita tatuajelor din interiorul pungii. Simptomele ambelor probleme sunt foarte asemănătoare și puteți observa o descărcare miterilă care vine din pungă (în mod normal ar fi uscată și nu are miros) dacă gliderul dvs. de zahăr are una sau ambele probleme. Infecțiile pungului pot fi o drojdie sau o problemă bacteriană și poate fi necesar să fie cultivată de dvs Exotice veterinar Pentru a alege medicamentul potrivit pentru a trata cu succes problema. Joey-urile de îngrijire medicală pot evita punga și pot opri asistența medicală, chiar dacă tatuajele nu sunt afectate din cauza infecției pungii. Pierderea în greutate, deshidratarea și chiar sepsis sunt de obicei văzute în Joeys de Nursing care au mame cu o infecție cu pungă sau cu mastită.

Mastita face, de obicei, tatuajele roșii, umflate, ferme, dureroase și împiedică laptele să curgă în mod normal. Tatuajele nu pot fi văzute fără "desfășurarea" pungii. Acest lucru ar putea fi necesar să se facă pe un glider de zahăr sedat sau anesteziat de exotica dvs. VET dacă sunt dureroase. Joeys va pierde în greutate și vor deshidrata, deoarece laptele nu le este furnizată de către tatuajele infectate. Descărcarea de la quot poate fi necesară colectarea pentru cultura și a determina ce antibiotice sau medicamente antifungice vor avea succes, dar încă în siguranță pentru a vă trata gliderul de zahăr bolnav. Joeys care încă mai îngrijesc pe o mamă care are mastită și / sau o infecție cu pungă vor trebui să fie hrănite manual și, eventual, să fie puse pe aceleași medicamente ca și mama. Îmbrăcămintea regulată delicată cu tampoane de bumbac în pungă cu o soluție de clorhexidină dezinfectantă poate, de asemenea, să fie făcută pentru a curăța zona. Gliderul de zahăr poate necesita, de asemenea, medicamente pentru durere.

O problemă de pungă mai puțin observată este prolaps. PROLUSE (sau inversiune) este atunci când punga este în interior și căptușeala roz, carne a pungii este vizibilă în exterior. S-ar putea să apară cu peste îngrijirea atunci când planul tău de zahăr își trage punga deschisă prea departe pentru a curăța sau la femele care au înțărcat recent un joey. În mod normal, prolapsul pungii se va corecta, dar în șansa de oprire că nu trebuie să contactați Exoticul dvs. Vet.

Cum preveniți problemele legate de pungi în gliders de zahăr?

Curăţenie În mediul înconjurător și gliders de zahăr din cușca sunt cruciale pentru a preveni infecțiile pungilor și a mastitei în glidectoarele de zahăr feminin. Dacă planul de zahăr a avut o problemă de pungă înainte de a fi nevoie să curățați cușca sau să cuibați mai des și să le scăldați sau pe colegii lor care interacționează cu ei folosind o cârpă de spălare umedă în mod regulat.

Urmăriți acum: cum sunt planetele de zahăr ca animale de companie?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa