De ce pisicile miroase totul

Pisica albă mirosind un buchet de flori

Un sentiment de miros de pisică definește viața pentru pisica ta. Obișnuiam să credem că câinii s-au bazat mai mult pe miros decât pisicile, Dar cercetarea actuală indică faptul că felinele sunt orientate incredibil de miros. Gândiți-vă la mirosul individual al pisicii dvs. ca o etichetă de nume felină. Pentru pisici, mirosul determină statutul sexual și este folosit pentru a comunica, de a interacționa din punct de vedere social și de a identifica teritoriul.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, oamenii au o medie de cinci până la 20 de milioane de celule care analizează nasul lor. Pisicile au aproximativ 67 de milioane. (Regele de animale de companie, Bloodhound, are 300 de milioane.) Deși oamenii nu au "echipamentul" de a înțelege mirosurile de pisici, putem învăța să recunoaștem și să înțelegem comportamentele provocate de miros.

Mirosul pisicilor și zgârierea

Pisicile au glande de miros între degetele de la picioare în tampoanele picioarelor lor. Când zgâria un obiect, că nu numai că creează semne vizibile, ea lasă, de asemenea, în urma mirosului lor personal. Când pisicile doresc să semnale de proprietate, ei zgâriați obiectele în prezența unei alte pisici (sau câine) doresc să impresioneze. Chiar Pisici declarate trece prin mișcări. Obiectivele parfumate Prime includ orice proprietate imobiliară care are o importanță deosebită, cum ar fi în apropierea ușilor, cutia de gunoi, zonele de dormit și altele asemenea.

Deoarece ghearele servește ca un instrument de comunicare pentru pisică, este imposibil să o împiedicați. Cea mai bună modalitate de a face față ghearelor este de a oferi Formarea ghearelui și oferă noul dvs. animal de companie o țintă legală de gheare, astfel încât el să-și lase singură obiectele de valoare.

Mirosul de pisici și bâzâitul

Degetele de la picioare sunt doar un singur loc care are glande de parfum. Pisicile au glande de miros similare în pielea bărbatului, buzelor, obrajilor, frunții și coada. comportamentul de frecare a capului și corpul împotriva oamenilor, alte animale și obiecte se numește bâzire.

Bunting se răspândește mirosul semnăturii pisoiului pe tot ceea ce se freacă și această "împărtășire a mirosului" identifică membrii familiei și obiectele sigure cu miros familiar. Buntingul este un compliment imens atunci când Kitty se lovește, sau vă frecă gleznele și răsfoiți coada cu piciorul. El te marchează ca parte a familiei sale, o parte favorită a teritoriului sau a proprietății sale.

Studiile indică faptul că feromonele specifice produse de glandele obrazului au o influență calmă asupra pisicilor. Au fost reproduse artificial în Feliway produse, iar aceste feromoni identifică teritoriul ca fiind sigur. O altă fracție de feromoni produsă de glandele obrazului identifică alte pisici ca prieteni.

Acțiunea comunică, de asemenea

Fața de frecare este considerată a fi un semn subtil de deferență cu Kitty subordonată care se apropie și se prăbușește / frecarea față de animalul sau persoana mai dominantă. Acest lucru plasează, de asemenea, ochii vulnerabili în raza de dinte și gheare, astfel încât loviturile de cap și obrazul la fața dumneavoastră (sau fața unei alte pisici) ar trebui considerată un semn de prietenie și mare încredere.

Loviturile nasului și hipurile de șold sunt luate în considerare de pisicile dvs. pentru a fi gesturi de prietenie. Este posibil să observați Kitty Cheek-freca ca un comportament de felicitare, după ce vii acasă de la serviciu. El nu numai că vă înghită pantofii sau pungă la "citit" unde ați fost, dar și bunts pentru a împrospăta "mirosul de familie" și așa că vă întâmpinați acasă.

Îngrijirea socială - adică pisicile și pisoii se îngrijesc reciproc sau chiar dumneavoastră!- este, de asemenea, sa gândit să figureze în acest mecanism de partajare a mirosului familiar. Veți ști că pisoiul vă consideră că sunteți câinele sau celelalte pisici o adevărată parte a familiei când vrea să vă curețe.

Smell pisică și spray de urină

Urina conține mai multe substanțe chimice specializate (feromoni), care vor spune alte pisici starea sexuală a pisicilor care a lăsat urina. Pisicile masculine și de sex feminin se înclină să urină și să elibereze urina pe o suprafață plană-caseta de gunoi. Când o pisică dorește să folosească urina la Mark Teritoriul, Poziția este diferită. Pulverizarea pisică Standuri erect, se sprijină până la țintă, ține coada dreaptă cu doar vârful quiving un pic și eliberează urina înapoi față de suprafețele verticale, cum ar fi copacii, pietrele sau peretele dvs. sau mobilierul dvs.

Urina dintr-o pisică intact masculină are un miros deosebit de puternic, care poate fi greu de eliminat când este folosit pentru a marca limitele teritoriale în interiorul casei tale. Feromonele din urină anunță celorlalte pisici pe care regele Tom reglementează această zonă, iar pulverizarea ajută la suprimarea comportamentului sexual al pisicilor mai puțin dominante care se aventurează pe teritoriu. Femeile intacte care spray tind să facă acest lucru pentru a-și anunța receptivitatea la Romeosul Feline din zonă.

Neutelarea reduce foarte mult incidența pulverizării teritoriale. Pisicile modificate de fie sex, totuși, pot recurge la comportamentul de pulverizare și Hit sau Miss Boxe cutia de gunoi Când se simt nesigur. Stresul poate provoca Kitty pentru a-și răspândi propriul miros familiar, confortabil în jurul camerei. În aceste cazuri, pulverizarea acționează ca un fel de stres-buster pentru pisica deranjată.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile miroase totul