De ce pisica mea mănâncă plastic?

De ce pisica mea mănâncă plastic

Când vine vorba de animalele de companie, este greu să-ți imaginezi unul mai confuz și misterios decât pisicile.

În timp ce orice iubitor de pisici acolo știe, pisicile pot fi destul de ciudate și tind să facă lucrurile nici măcar nu par să înțeleagă.

Din uitându-se la un perete gol Pentru întinderi lungi de timp, pierzând brusc controlul asupra membrelor lor, mergând de la "iubirea mea" la "atac de atac" "în clipi de ochi și incorigibili lor Obsession cu cutii, pisicile pot prezenta toate tipurile de comportamente ciudate, dar unele dintre ele sunt, fără îndoială, mai ciudate decât altele.

Unul dintre comportamentele "prea ciudate și pentru o pisică"?

Consumul de plastic.

Mâncarea sau mestecarea plasticului nu este neapărat comună în sensul că toate pisicile o fac, dar se știe că se întâmplă din când în când și, după cum vă puteți imagina, se știe că au unele probleme care merg de la proprietarul de supărare la problemele de sănătate pentru pisică.

Motive pentru care pisicile mănâncă plastic?

Ei bine, există o serie de motive.

  • Stres

Stresul ne face să acționăm cu un pic ciudat și acest lucru nu este diferit pentru pisici.

Animale noi? Casa noua? Oameni noi? O schimbare în rutina obișnuită?

Dacă prietenul tău blană a început să mestece din plastic dintr-o dată, ia ceva timp să se gândească la ceea ce poate provoca stres la pisica ta.

  • Curiozitate

Există un motiv pentru care există o zicală despre acest lucru și asta pentru că pisicile pot fi foarte curioase, iar când vine vorba de pungi din plastic, în special pungi de plastic, există multe de a fi curios.

Pungile sunt obiecte atrase de ochi care fac zgomotele critice, care au o textura specifica si mirosul de tot felul de lucruri. Dacă pungile voastre au fost pungi de bacanie, atunci efectul este înmulțit, deoarece biții de bucăți de alimente pot fi prinși în ele, făcându-le și mai atractive pentru pisica ta.

Uneori, pungile în sine vor fi făcute cu produse care miroase uimitoare pisicilor tale, deci este greu să-i dai vina pentru atracția lor.

  • Deficiențe nutriționale.

Pisicile sunt creaturi de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că vor încerca adesea să-și satisfacă nevoile pe cont propriu.

Dacă mâncarea pe care vă hrăniți pisica nu respectă cerințele sale nutriționale, pisica dvs. poate decide să ia chestiuni în propriile sale labe.

Pentru pisicile în aer liber, acest lucru înseamnă adesea să ieșiți pe o vânătoare, prindeți critterii mici și la funaway-ul vecinului vostru Gerbil.

Pisicile interioare au, totuși, opțiuni mai limitate și, uneori, cele mai bune lucruri pe care le pot face este să "vâneze" obiecte neînsuflețite pe care le găsesc în jurul și plasticul este adesea o pradă frecventă.

  • Tasty tratează

Să ne confruntăm, uneori "de ce" este destul de evident și ați găsit mici semne de mușcătură pe o geantă de sandwich sau într-un recipient cookie, răspunsul este acolo pentru toți pentru a vedea toți.

Pisica ta încerca să ajungă la mâncăruri delicioase delicioase și să le prindă înainte să o poată obține.

  • Instinctul de predator

În ciuda dimensiunilor lor mici și apariții cuddly, pisicile sunt unul dintre cei mai perfecți prădători ai naturii și, în timp ce este ușor să uiți că atunci când se află în poală și purr, cu siguranță nu au uitat.

Unele obiecte din plastic, în special pungi, se pot mișca în moduri care declanșează instinctul de prădător al pisicii. Ei vor observa, apoi se vor împiedica punga și înainte să știi că vor unace pe ea, scufundând dinții (și gheare) pe țintă lor.

  • Probleme dentare.

În timp ce este evident că plasticul de mestecat poate provoca probleme de sănătate dentară, uneori este invers.

Pisicile care se simt ca și cum ar fi ceva blocat între dinți, pisicile cu acumularea plăcii și pisicile cu dureri de dinți pot încerca să mestece obiecte străine pentru a atenua aceste lucruri și, uneori, plasticul este obiectul ales.

Bineînțeles, pisica ta poate mesteca plastic pentru o bucurie foarte mare, care este la fel de bun un motiv ca oricine, deși una considerabil mai puțin interesantă.

Deci, ce ar trebui să faceți dacă pisica dvs. mestecă plasticul?

Opreste-i.

Amuzant, pe măsură ce comportamentul poate fi, plasticul de mestecat poate avea consecințe foarte negative asupra bunăstării și sănătății pisicilor.

De la problemele dentare la obstacole intestinale majore care necesită o intervenție chirurgicală costisitoare, acest obicei amuzant poate duce la consecințe mortale, astfel încât este important să o opriți cât mai curând posibil.

Identificați motivele posibile pentru care pisica dvs. mănâncă plastic și ia pași spre eliminarea acestora.

Primul pas este vizitarea veterinarului dvs. pentru a elimina orice preocupările de sănătate posibile; Spuneți veterinarului ce fel de mâncare vă dați pisicii și explicați-vă preocupările; Dacă VET determină că pisica dvs. este în stare bună de sănătate și bine hrănită, atunci căutați Modalități de a vă distra pisica care nu implică plastic.

Pisicile sunt foarte active, jucăușă și curioasă creaturi, ceea ce înseamnă că trebuie să jucați cu ei, mai degrabă decât să le lăsați pe propriile dispozitive; Dacă nu vă puteți dedica suficient timp pentru a vă juca cu pisica dvs., luați în considerare cumpărarea de jucării de pradă, cum ar fi Wands și Jucăriile de șoareci. Dacă puteți găsi o jucărie care se mișcă singură, pisica dvs. vă va mulțumi.

Câteva modificări în jurul casei dvs. vă pot ajuta, de asemenea, să vă mențineți pisica dvs. distrați și, astfel, departe de plastic:

Asigurați-vă că pisica dvs. are acces la ferestre închise astfel încât să poată privi afară, ceea ce le va oferi o sursă imensă de divertisment.

Zgârierea posturilor va ajuta nu numai să vă păstrați pisica distraptă și fericită, dar va păstra și mobilierul dvs. intact sau cât mai aproape de intact, cum poate fi.

Perching Zone în cazul în care pisica dvs. vă poate observa și restul casei dvs. vă poate ajuta să vă păstrați pisicile amuzate.

Dar cel mai simplu și mai accesibil sfat al tuturor?

Păstrați plastic departe de pisica ta!

Desemnați un loc special pentru pungi de plastic și asigurați-vă că le păstrați acolo; aruncați ambalajul din plastic imediat după ce ați folosit-o și, dacă aveți cantități mari de plastic la îndemână, păstrați-le într-o cameră desemnată, pisica dvs. nu este permisă în.

Pisicile sunt creaturi încăpățânate și inteligente, așa că nu uitați să impuneți aceste spații desemnate cât mai des posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisica mea mănâncă plastic?