De ce planul de zahăr masculin are un loc chel pe cap?

Gliderul de zahăr urcă pe copac

Glidantele de zahăr masculin au un loc distinct chel în partea de sus a capului lor, care apare pe măsură ce ajunge la maturitate sexuală (vârsta este variabilă, dar adesea în jurul vârstei de 12-15 ani pentru bărbați). Această zonă, care este un patch în formă de diamant, chiar pe frunte, este o glandă de miros. Gliderul de sex masculin folosește această glandă mirositoare pentru a-și marca partenerul de sex feminin, descendenții lui și teritoriul său.

Anatomia gliderului de zahăr

Gliderul de zahăr de sex masculin are de fapt trei glande de miros: cel de pe cap, o secundă pe piept (care poate apărea ca un punct mic chel sau poate provoca blănurile să fie ușor decolorate în zona deasupra glandei de miros) și a al treilea în zona genitală (lângă Cloaca). Femeia are glande de parfum în zona genitală, precum și în pungă. Glidantele de zahăr au un miros ușor, descris ca un miros dulce mosc. În timp ce poate fi un pic mai puternic la bărbați la sezonul de reproducere, nu este un miros puternic sau ofensator.

Atât planul de zahăr de sex masculin, cât și de sex feminin au blană gri, cu un piept colorat și stomacul cremă și o bandă neagră care rulează pe toată lungimea spatelui lor. Glidante de zahăr Urechile mari sunt complet fără păr. Urechile sunt în mișcare constantă (folosit pentru a ridica sunete) și se pot mișca independent unul de celălalt. Glidantele de zahăr sunt folosite ca cârma, pentru stabilitate și echilibru. Când își alunecă, coada ajută la direcționarea direcției de zbor. Aceste animale au, de asemenea, o membrană a pielii care se întinde de la încheietura mâinii la gleznă. Când această membrană este întinsă, ajută la gliderul de zahăr să alunece prin aer.

Gliderul de zahăr Girder și reproducere

În plus față de fața locului chel în formă de diamant, glidectoarele de zahăr masculin au un scrot de blană mic care este vizibil pe inspecție. Glidanții de zahăr feminin au o pungă pe stomacuri și nu au locul chel pe capetele lor. Odată ce au ajuns la maturitate sexuală, glidectoarele de zahăr vor rasa pe tot parcursul anului și vor fi adesea. Glidantele de zahăr feminin pot avea două sau trei litri pe an, iar majoritatea litriilor vor produce unul sau doi copii.

Odată ce planul de zahăr feminin dă naștere, bebelușii foarte mici vor urca direct în punga mamei. Acești copii mici nu vor fi probabil vizibili în pungă de aproximativ două săptămâni. După aproximativ șase săptămâni, gliderul de zahăr pentru copii va apărea probabil din punga mamei. Ei vor continua să se hrănească cu mama lor și probabil vor fi gata să se rătăcească după ce ochii lor au fost deschisi timp de aproximativ 3 până la 4 săptămâni. Odată ce glidectoarele de zahăr bebeluș au avut ochii deschiși, pot fi manipulați de oameni pentru perioade scurte. După ce bebelușii au vorbit, ei pot fi mutați în cuștile lor departe de părinți.

Urmăriți acum: cum sunt planetele de zahăr ca animale de companie?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce planul de zahăr masculin are un loc chel pe cap?