Cum de a da fluide subcutanate la o pisică?

Pisica care primește fluide subcutanate

Ca și oamenii, pisicile devin deshidratate când pierd mai multe fluide decât pot înlocui.

Anumite afecțiuni medicale din pisici pot provoca deshidratare. De exemplu, cu boală renală cronică, mai mult fluid se pierde prin sistemul urinar decât o pisică poate înlocui prin apă potabilă sau consumând alimente bogate în umiditate.

Deshidratarea poate face o pisică să se simtă icky.

Fluidele subcutanate (SQ) sunt administrate sub piele printr-un ac. Ele sunt o soluție go-to pentru pisicile a căror boală le face deshidratate. Mai bine, aceste fluide pot fi ușor date la domiciliu și sunt bine tolerate de pisici!

Veterinarul dvs. vă va informa dacă pisica dvs. are nevoie de fluidele de la Home SQ. Este de înțeles, totuși, dacă vă simțiți puțin intimidați sau neliniștiți despre a vă purta pisica cu un ac cu fiecare zi.

Acest articol vă va oferi instrucțiuni clare, pas cu pas pentru a oferi fluidelor dvs. de pisici. Deși există o mulțime de pași mici, procesul va deveni mai ușor și mai rapid, cu atât mai mult pe care îl faceți.

Vom descompune pașii în mai multe secțiuni:

  • Echipamente
  • Configurarea echipamentului
  • Poziționarea acului
  • Administrarea fluidelor
  • Pașii finali
  • Note Aditionale

Echipamente

Veterinar, oferind sfaturi de femeie și pisică

Veterinarul dvs. vă va oferi consumabilele pe care trebuie să le începeți să administrați fluide subcutanate la domiciliu.

Veterinarul dvs. vă va oferi echipamentul enumerate mai jos pentru a oferi fluidelor dvs. de pisică la domiciliu:

  • Bag de fluid: Sacul de fluid va conține fie 500 sau 1000 mililitri de lichid. Distanța dintre fiecare număr de pe sac este de 100 mililitri.
  • Set de picurare fluid: Aceasta este o tubul de plastic lung care se conectează la sacul de fluid. Are una sau două cleme pentru a controla fluxul de fluid. De asemenea, are o cameră de picurare în care veți putea vedea fluidul care curge din sac.
  • Ace: Acele se vor atașa la partea inferioară a setului de picurare a fluidului.

Configurarea echipamentului

  1. Scoateți acoperirea din plastic din sacul de fluid.
  2. Asigurați-vă că lichidul este clar. Orice decolorare indică posibila contaminare.
  3. Încălziți sacul prin plasarea într-un castron care este parțial plin de apă călduță pentru aproximativ 5-10 minute.
  4. Scoateți ambalajul din plastic din setul de picurare a fluidului. Deplasați clemele în poziția închisă pentru a preveni curgerea fluidului prin tub.
  5. Scoateți acoperirea din plastic din vârful albului deasupra setului de fluid. Nu atingeți spike-ul cu degetele.
  6. Scoateți etanșarea din plastic din portul de administrare de pe partea inferioară a sacului de fluid. Răsuciți spike-ul ferm în port, fără a arunca partea sacului.
  7. Folosind un cuier de sârmă, buclă cârligul cuierului prin deschiderea circulară în partea superioară a sacului de fluid.
  8. Poziționați cuierul de sârmă pe partea superioară a unei uși sau a unui raft, cu numerele de pe sacul cu care vă îndreptați. Sacul ar trebui să fie suficient de mare, astfel încât să fie la aproximativ 2 metri deasupra unde va fi pisica ta.
  9. Strângeți ușor camera de picurare de câteva ori pentru a umple aproximativ 1/3 la ½ plin.
  10. Deschideți clemele de pe setul de picurare pentru a permite fluidului să curgă prin linie până când nu mai vedeți bulele de aer. Închideți din nou clemele.
  11. Scoateți acul din ambalajul său, menținând capacul acului.
  12. La capătul setului de picurare a fluidului, scoateți acoperirea din plastic, fiind atenți să nu atingeți zona expusă.
  13. Fixați acul pe capătul setului de picurare, lăsând capacul acului.

Poziționarea acului

  1. Ia pisica ta confortabilă. Vrei pisica ta să fie suficient de confortabilă pentru a minți încă pentru 10-15 minute că va dura pentru a administra fluidele. De exemplu, pisica ta se poate odihni în poala ta în timp ce stai într-un scaun.
  2. Scoateți capacul de la ac și păstrați capacul în apropiere.
  3. Țineți butucul acului cu degetul mare și degetul arătător al mâinii dvs. dominante. Gaura acului ar trebui să fie orientată în sus.
  4. Cu cealaltă mână, curățați ușor pisica chiar în spatele gâtului pentru a forma un cort mare de piele.
  5. Cu o mișcare rapidă și netedă, introduceți acul în mijlocul cortului. Alternativ, puteți trage cortul de piele înapoi până când acul intră sub piele. Păstrați acul paralel cu coloana vertebrală a pisicii.
  6. Odată ce acul este sub piele, eliberați cortul. Puteți ține capătul setului de picurare pentru a păstra acul în poziție.

Administrarea fluidelor

  1. Cu mâna liberă, deschideți clemele pentru a lăsa fluidul să curgă cât mai repede posibil.
  2. Urmăriți locul injectării. Dacă lichidul curge pe blana pisicii tale, acul a trecut probabil prin piele. Dacă se întâmplă acest lucru, închideți clemele și scoateți acul de pe piele. Apoi, înlocuiți acul și reintroduceți noul ac.
  3. Accident vascular cerebral și vorbește cu pisica în timpul administrării fluidului. Puteți chiar să hrăniți câteva tratamente pentru a vă menține pisica distrasă.
  4. Urmăriți camera de picurare. Dacă fluxul de lichid se oprește sau încetinește, repoziționați ușor acul sub piele (fără a scoate acul de pe piele). De asemenea, puteți încerca să ridicați sacul de fluid chiar mai mare. Urmăriți din nou camera de picurare pentru a vă asigura că lichidul curge rapid din nou.

Pașii de finisare

  1. Odată ce ați administrat cantitatea prescrisă de lichid, închideți clemele și scoateți acul de pe piele. Puteți vedea puțină scurgere fluidă de la locul injectării; asta este normal.
  2. Recapitulați acul, fiind atenți să nu vă loviți.
  3. Scoateți acul din setul de picurare a fluidului și plasați-l într-un recipient de plastic gros. Când acest recipient este plin, duceți-l la medicul veterinar pentru eliminarea corectă.
  4. Plasați un nou ac pe capătul setului de picurare fluid.
  5. Faceți o marcă pe sacul de fluid pentru a indica cantitatea de lichid rămas.
  6. Puneți sacul, cu picura de picurare a fluidului încă atașată, într-o pungă de plastic curată. Puneți această pungă în frigider.
  7. Repetați toți pașii enumerați mai sus pentru următoarea administrare a fluidelor.

Note Aditionale

Persoana care deține pisica

Odată ce ați bătut elementele de bază ale de a oferi fluide subcutanate la o pisică, există câteva sfaturi și trucuri suplimentare de reținut.

  1. Introducerea acului sub piele nu va fi dureroasă pentru pisica dvs. Pisica ta poate flinch, dar nu va fi în durere reală.
  2. Același set de picurare a fluidului poate fi utilizat până când o pungă de fluid este goală. Când începeți cu o pungă nouă, atașați un nou set de picurare fluid.
  3. Fiecare loc de injectare se poate ocupa de aproximativ 60-100 mililitri de lichid. Dacă pisica dvs. are nevoie de mai mult de 100 de mililitri de lichid, medicul veterinar vă va sfătui probabil să împărțiți cantitatea totală de fluid pe mai multe locuri de injectare.
  4. Pisica ta va avea o bucată mare de lichid pe spate după fiecare administrare a fluidului. Această bucată ar trebui să coboare în aproximativ 6-8 ore, deoarece corpul pisicii dvs. absoarbe lichidul. Notificați-vă medicul veterinar dacă bucurale nu coboară în jos.
  5. Urmați întotdeauna instrucțiunile medicului veterinar și lăsați-i să știe dacă aveți întrebări sau preocupări legate de administrarea fluidelor SQ la domiciliu.

întrebări frecvente

Poți să dai o pisică prea mult fluide SQ?

Dacă nu acordați atenție sacului de fluid, puteți da pisicii dvs. mult mai multe fluide decât au nevoie de fapt. Dați numai cantitatea de lichid prescrisă.

Cât de mult ar trebui să-mi dau fluidele de SQ?

Depinde. Veterinarul dvs. va calcula cantitatea de fluide SQ pe care pisica dvs. va avea nevoie de administrație.

Ce fac lichidele de sq pentru pisici?

Fluidele SQ ajută la menținerea unei pisici hidratate atunci când condiția lor medicală îi determină să piardă mai multe fluide decât pot înlocui singuri. Fluidele sunt absorbite încet de corp pe mai multe ore.

Ce puteți da o pisică deshidratată?

Altele decât fluidele de SQ, este întotdeauna bine să furnizați o pisică deshidratată, cu acces liber la apă curată și proaspătă. De asemenea, alimentele conservate pot adăuga mai multă apă la o dietă a pisicii, ajutând la hidratare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a da fluide subcutanate la o pisică?