De ce pisicile mănâncă iarbă? Ce înseamnă și este sănătos?

De ce pisicile mănâncă iarbă

Toți am văzut pisicile noastre iubite, mângâie pe iarbă pe măsură ce se rătăcesc în jurul grădinilor noastre și ne putem întreba de ce animalele noastre fericite fericite se angajează în acest comportament. Unii oameni cred că pisicile au dobândit un gust pentru iarbă prin călătoria lor evolutivă, deoarece mănâncă o mulțime de pradă de erbivore.

Veți fi încântați să știți că nu este doar un lucru aleatoriu, nu este neobișnuit, iar în timp ce există o valoare nutrițională mică (mai ales că numărul de pisici de iarbă poate mânca și păstra în jos), există multe beneficii pentru sănătate pentru pisici.

Feline mănâncă iarbă

Iarba este bună pentru că:

  • Nutrienți - există oligoelemente de vitamine A și D în iarbă, precum și un acid folic. Această vitamină sprijină creșterea și poate crește și nivelul de oxigen în sânge, făcându-l bine la dieta pisicii tale. Iarba conține, de asemenea, clorofilă, care este un remediu vechi pentru durere, infecție, ulcere, boli de piele și anemie, deci este utilă, în special după capturarea și consumul de pradă.
  • Iarbă cu frunze largi - are un efect laxativ și este deosebit de util pentru menținerea mișcării intestinului, asigurându-se că blana și alte materii de deșeuri sunt expulzate pentru sistemul pisicii dvs.
  • Iarba cu frunze înguste se împiedică stomacul pisicii dvs. dacă se simte puțin queasy.
  • Efectuă pisicile vărsături - pisicile nu au enzimele pentru a digera cantități mari de materie vegetală, cum ar fi iarba, dar ei pot reglementa cât de mult mănâncă astfel încât să mănânce "suficient" pentru a se îmbolnăvi. Vărsămintele permite pisicilor să curățească blană, oase, pene, paraziți și orice altceva care ar putea fi iritantă tractului digestiv sau care ar putea provoca o boală continuă din sistemele lor.
  • Ca toate pisicile - sălbatice și domestice - par să mănânce iarbă și, întrucât există un beneficiu nutrițional, mai ales că pisicile nu sunt cu adevărat concepute să o mănânce, este probabil că ei se bucură de gustul unui pic de iarbă. Dacă nu au acces la iarbă, pot fi găsite plante de casă, țesături, fire, ceva, care ar putea provoca probleme grave atât pentru pisică, cât și pentru nivelurile de stres. Ia ceva timp pentru a investiga felul de plante interioare și în aer liber care sunt otrăvitoare pentru pisici, astfel încât să puteți evita să le aveți în casă și în grădină și să vă încurajați pisica să mănânce iarbă.
  • Puteți să-l vânați - oh da, ați observat pisica dvs. transfixată de lamele de iarbă suflă în briză? Are sari la acele lame ondulate și le bâjbâie și apoi le chomp? Are un pic de distracție, și dacă nu-l face rău, atunci de ce nu?

Întotdeauna are iarbă disponibilă pentru pisica ta, indiferent dacă iubește în interior sau în afară, nu trebuie să cumperi o iarbă specială de pisică, doar să ai o oală de iarbă obișnuită, care este rezervată doar pentru pisica ta.

Asigurați-vă că iarba este curată

Aveți grijă să tratați iarba cu substanțe chimice pentru a face să crească mai bine sau de a-și îmbunătăți calitatea etc., deoarece acest lucru va face potențial otrăvitor pentru pisica ta. Asigurați-vă întotdeauna că există ghivece de iarbă sau zone de iarbă netratată pe care îi încurajați pisica la Chomp.

Să crească iarba

  • Puneți un compost de ghivece într-o oală
  • Se presară cu semințe de iarbă
  • apă
  • Acoperiți cu o pungă de plastic și puneți într-un loc însorit cald
  • Păstrați acoperirea până când iarba începe să germineze și apoi să descoperă
  • Lăsați iarba să crească la o pereche de centimetri cu mult înainte de a vă oferi pisicii voastre
  • Odată ce a fost nibbled în jos, lăsați-l pe fereastra însorită și apa din nou până când crește o lungă (dacă îl oferiți pisicii dvs. atunci când este prea scurt, s-ar putea să-l rupă de rădăcini și nu va mai fi nimic de a crește înapoi ).

Când să fie îngrijorat?

  • Dacă observați pisica dvs. nibling pe o mulțime de lucruri fără nici o valoare nutritivă (țesături, fire, hârtie etc.), el poate avea unele probleme dentare, el ar putea fi plictisit sau poate avea altă tulburare medicală sau psihologică.
  • Dacă pisica dvs. pare să mănânce cantități neobișnuit de mari de iarbă sau să mănânce iarbă în fiecare zi și vom vărsa foarte mult
  • Dacă credeți că pisica voastră a mâncat iarba care este contaminată cu substanțe chimice sau a mâncat o altă plantă care este potențial otrăvitoare pentru el.

În toate aceste cazuri, consultați medicul veterinar cât mai curând posibil de a elimina sau de a aborda condiții medicale sau alte condiții care ar putea fi în detrimentul sănătatea pisicii tale.

În legătură cu o postare: De ce pisica mea mănâncă plastic?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile mănâncă iarbă? Ce înseamnă și este sănătos?