Cum de a scăpa de o pisică (fără a fi zgâriat)

Cum de a scăpa de o pisică (fără a fi zgâriat)

Igiena este incredibil de importantă pentru toate animalele. Având o bună igienă nu este doar despre mirosul proaspăt și privirea grozavă, este, de asemenea, imperativ pentru o sănătate bună. Pentru pisici, placă stânga pe dinți, descărcarea rămase în urechi, iar murdăria adusă din exterior poate provoca infecții, boli și alte probleme de sănătate. Dar cât de necesar este scălarea ca parte a rutinei de igienă a pisicii tale? Mulți pisicile urăsc să fie scăldate, Deci, poate fi o adevărată luptă pentru a le oferi o baie. Poate fi chiar periculos dacă kitty vă lovește și vă zgârie. Deci, care este cel mai bun mod de a vă scălda pisica? Puteți evita să vă zgâriați?

Baie o pisică gri în baie

Pisica ta are nevoie de o baie?

Primul lucru pe care trebuie să-l ia în considerare atunci când o pisică este "Pisica mea chiar are nevoie de o baie?". În timp ce igiena este foarte importantă, scăldatul nu este singura modalitate de a vă asigura că pisica dvs. are un nivel bun de igienă și există o serie de moduri curate în sălbăticie. Nevoile de igienă sunt determinate de un număr de factori, inclusiv rasa, sănătatea și stilul de viață. Așa cum este important să vă păstrați pisica curată pentru a susține sănătatea bună, este important să nu supraîncărcați pisica, deoarece poate provoca probleme cu pielea.

Pisicile sănătoase, cu părul scurt care stau în interior sunt susceptibile de a fi suficient de auto-îngrijire. Acest lucru ar însemna că trebuie să se întâmple rar rar, poate o dată pe an sau când sunt deosebit de murdare sau mirositoare. Cu toate acestea, rasele cu părul lung vor avea nevoie de mai multă îngrijire, care pot include o baie mai regulată, cum poate pisicile în aer liber care își petrec o mulțime de timp expuși la o gamă mai largă de murdărie, bacterii, ciuperci și alte pericole potențiale. Pisicile cu probleme de sănătate se străduiesc adesea și pentru auto-mirele, ceea ce va necesita o scăldă mai frecventă. De o notă specială sunt pisicile obeze și pisicile vechi, care se luptă adesea să ajungă la regiunile inferioare pentru curățare, precum și pisici cu probleme articulare, dureri și mobilitate.

S-ar putea să credeți că este mai sigur să vă scăldați pisica cât de des puteți, dar, din păcate, să vă îmbogățiți pisica prea des poate fi în mod similar problematică. Frecvente, îmbăierea inutilă vă va usca pielea. Acest lucru poate provoca pielea fragilă, deoarece pierd uleiurile esențiale care își păstrează pielea și haina sănătoasă. Acest tip de piele iritată este cel mai frecvent simptom al supra-scălderii, împreună cu căderea părului. Cu toate acestea, puteți verifica și pentru:

  • Roşeaţă
  • Erupții cutanate
  • Iritabilitate
  • Îngrijirea excesivă, poate ca un mijloc de liniște
  • Scratching excesiv

Cum să spălați o pisică

În primul rând, dacă veți da pisicii dvs. o baie, trebuie să știți cum să vă spălați pisica. Păstrarea pisicii dvs. curată între băi înseamnă în cea mai mare parte, lăsându-i să se îngrijească. Nu uitați să verificați că se îngrijește bine și ajung la fiecare zonă, inclusiv zona lor din spate. Pe lângă auto-îngrijirea lor, asigurați-vă că:

  • Periați-le pentru a scăpa de ulei de exces și blană liberă sau mată
  • Îndepărtați ghearele
  • Ștergeți urechile
  • Ștergeți-le în mod regulat cu o cârpă caldă și umedă

Băundind pisica dvs. poate fi simplă, deci aici este un ghid de bază pas cu pas:

  • Rulați o baie de pisici într-o chiuvetă sau cadă. Aveți nevoie doar de câteva centimetri și folosiți apă care se potrivește aproximativ temperaturii corpului.
  • Plasați-vă pisica ținându-le prin scruff. Țineți-le ușor, dar sigur pentru ai opri să încerce să scape. Ușa dvs. de baie trebuie, de asemenea, să fie închisă pentru a le menține în interiorul camerei.
  • Umezi blănurile lor folosind orice aparat este cel mai confortabil pentru pisica ta. Aceasta poate fi o ceașcă sau un cap de duș. Aplicați șamponul. Utilizați numai Cel mai bun șampon de pisică și nu folosiți niciodată șamponul uman. Este probabil să fie toxic. Masați șamponul în blană și evitați ochii și urechile.
  • Clătiți bine blana. Lăsând reziduul de șampon să se usuce și să-i irită pielea.
  • Curge blana lor ferm pentru a îndepărta excesul de apă și apoi înfășurați-le într-un prosop uscat. Înfășurați-le strâns pentru a le menține cald și pentru a le ridica pentru a le calma. Odată ce prosopul este îndepărtat, asigurați-vă că sunt într-un mediu cald, deoarece apa își va reduce temperatura corpului mai repede decât aerul. Utilizați doar un uscător de suflare dacă sunteți încrezători că nu veți arde pielea lor foarte sensibilă. Ar trebui să utilizați cea mai mică setare și să păstrați uscătorul departe de pielea lor.

Kitten luând o baie în grădină

Cel mai bun mod de a scăpa de o pisică

Acum aveți o idee bună despre cum să faceți o pisică, poate doriți să cunoașteți câteva sfaturi și trucuri pentru a vă oferi o baie. Pentru mulți proprietari de pisici, timpul de baie îngrozitor este un motiv crucial pentru a elimina băile necesare, ceea ce poate provoca niveluri de igienă slabă. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să evitați zgârieturile, mesele și mizeria generală de a face o pisică să facă ceva ce nu vor să facă.

  • Tăiați ghearele lor

Uneori cele mai evidente soluții sunt cele mai greu de găsit. Dacă zgârierea este o preocupare numărul dvs., încercați să programați tăierea obișnuită a pisicilor dvs. doar înainte de baie. Ca întotdeauna, tăiați ghearele cu un cuptor de gheare de pisici și nu tăiați prea aproape de părțile roz și carne ale labei lor. De asemenea, puteți depune ușor cuiul pentru a fi sigur că nu există margini ascuțite sau jagged, dar ar trebui să vă gândiți dacă pisica dvs. are nevoie de acele unghii. Pisicile în aer liber, de exemplu, pot avea nevoie de gheare pentru apărare sau pentru alpinism pentru a scăpa de situații periculoase. În cazul în care pisica dvs. urăște tăierea unghiilor și mai mult decât urăște băile, poate doriți să vă gândiți să vă întrebați sau un groomer profesionist faceți acest lucru pentru dvs. cu câteva zile înainte de baie. Pentru unele pisici, tăierea unghiilor îi va pune într-o stare proastă, ceea ce va face să se îmbogățească mai tare, nu mai ușor.

  • Recompensați-vă pisica

Armarea pozitivă poate face toată diferența atunci când vine vorba de a obține pisica obișnuită pentru băi. Este posibil să vă antrenați pisica de a nu urî să vă îmbargă și să implice în cea mai mare parte băi și apă cu tratate. Pur și simplu dați pisicii lor preferate Pisica de tratament Ca o recompensă imediat după baie. Pisica ta se poate gândi că baia este o pedeapsă, deci trebuie să le convingeți că este o experiență bună. Pe măsură ce pisica dvs. poate avea părul ingerat în timpul procesului de îngrijire, puteți lua în considerare oferirea lor specială "tratate de păr". Concentrațiile ridicate de ulei de grăsimi sau de pește se lipesc de blana ingerată, astfel încât să treacă mai bine prin sistemul lor digestiv.

  • Începeți tinerii

Unde este posibil, obțineți pisica dvs. folosită în apă și băi ca un pisoi. Acest lucru va face ca timpul de baie să fie mai ușor de-a lungul vieții lor. În timp ce pisicile sunt renumite pentru urărea apei, există o mulțime de pisici care nu, și acest lucru se datorează, de obicei, unor asociații pozitive de la o vârstă fragedă. Acest lucru nu poate fi posibil dacă adoptați o pisică adultă. Amintiți-vă că pisicile de salvare pot avea istorii personale dificile. Dacă noua dvs. pisică de salvare reacționează la apă cu o frică sau o anxietate extremă, luați în considerare căutarea sfatului unui veterinar sau a unui comportament. Ei ar trebui să vă poată sfătui despre recondiționarea asociațiilor lor negative sau vă oferă soluții de igienă care evită complet băile.

  • Obține ajutor

În plus față de a căuta sfaturi dacă bănuiți că pisica dvs. este destul de grav speriat de apă, puteți căuta, de asemenea, ajutorul unui groomer profesionist. Pe măsură ce multe pisici au nevoie doar de scăldat o dată sau de două ori pe an, având un profesionist, poate fi disponibil în mod rezonabil. Ei vor avea cele mai bune echipamente și experiență pentru a face treaba ușor și confortabil pentru animalul dvs. de companie. În mod similar, scăldat pisica dvs. acasă poate fi făcută considerabil mai ușoară dacă aveți un mic ajutor de la un membru al familiei sau al unui prieten. Unul dintre voi poate ține și calma pisica, în timp ce celălalt curăță.

  • Păstrați-le calm

Cea mai bună modalitate de a face timpul de gestionare a băii este de a avea o pisică care este în starea de spirit potrivit. Aceasta înseamnă că nu sunt îngrozite sau anxioase și nu sunt jucăuș sau excitat. Evitați activitățile stresante, cum ar fi aspirarea, precum și de joc și alte activități care le vor face energic. Dacă este posibil, petreceți o anumită calitate, calmați-le cu ei înainte de baie. Periați-le, le-ați lovit și le țineți pentru a le ajuta să aibă o mentalitate pașnică. Introduceți baia pentru ei încet și ușor și discutați cu ei pe tot parcursul procesului în tonuri liniștitoare.

Cum de a scăpa de o pisică care urăște apa

Pisicile care urăsc apa sunt deosebit de greu de scăldat. Dacă vrei să știi cum să dai o pisică o baie când sunt speriate de apă, există câteva opțiuni pentru tine:

  • Recondiționați pisica dvs. să nu urăască apa. Acest lucru poate necesita ajutor de la un comportament profesionist. Va dura ceva timp, dar poate fi cel mai bun mod de a vă îmbogăți pisica ușor și convenabilă.
  • Plătiți un groomer profesionist pentru a vă curăța pisica. Acest lucru este posibil să nu fie posibil dacă pisica dvs. are nevoie de băi frecvente din cauza costurilor, dar dacă vă puteți permite, poate fi o modalitate convenabilă de a obține o serie de proceduri de îngrijire.
  • Discutați rutinele alternative de igienă cu un veterinar. Este posibil ca pisica ta să nu aibă o baie chiar o dată pe an, dacă sunt un păr scurt sănătos. Ștergând în mod regulat pisica cu o cârpă umedă, perierea regulată și susținerea tehnicii de auto-îngrijire poate fi suficientă pentru a vă menține pisica sănătoasă. Acest lucru nu va fi cazul pentru majoritatea pisicilor, deci asigurați-vă că vă consultați planurile dvs. cu VET dvs.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Pisici de curățare a urechii
Peruta de dinți de pisică
Pieptene pentru pisici
Mănuși de îngrijire a pisicilor
Pastă de dinți de pisică
Capace de unghii pentru pisici
Clippers cai de unghii
Pensulă pentru pisici
Șampone CAT

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a scăpa de o pisică (fără a fi zgâriat)