Profilul speciilor de păsări

Galben și alb canar

Un canar este un charmer puțin nedreptean care este de obicei a Prima pasăre pentru începători. Acest mic finch are puterea de a transforma majoritatea oamenilor în entuziaștii de pe tot parcursul vieții. Este o pasăre plăcută cu o dispoziție veselă. Acesta comunică conținutul său cu un cântec melodios care este moale și plăcut. Canarul a fost creat cu grijă pentru a fi disponibil într-o varietate de culori, dimensiuni și soiuri de cântări. Canarele sunt păsări ieftine pe care le puteți obține aproape la orice magazin de animale de companie.

Prezentare speciala

Nume comune: Canar, canar intern

Nume stiintific: Serinus Canaria domestice

Dimensiunea adulților: 4 3/4 până la 8 inci, cântărind mai puțin de 1 uncie

Speranța de viață: 5 până la 15 ani

Origine și istorie

Cantarul sălbatic este un mic finch, care este originar din Insulele Macaroneene din Azore, Madeira și Insulele Canare. Crescute în captivitate de la secolul al XVII-lea, pasărea a sosit în Europa prin marinarii spanioli după cucerirea insulelor macaronee din 1478. Canarele vândute în magazinele de animale de companie sunt acum genetic destul de diferite de strămoșii lor din sălbăticie.

Canare rase ușor cu alte specii de finisaje. Această hibridizare dă canare unice. De exemplu, canarii roșii au rezultat din creșterea canarilor domestice cu Red Siskins, o Finch American de Sud.

Temperament

Canarele se bucură de a fi în jurul oamenilor, dar nu apreciază manipularea grea în modul în care fac budgiile și papagali. Canarele sunt păsări inteligente. Mulți proprietari își pot instrui canarul pentru a se așeza pe mâna lor, se deplasează într-o bicicletă sau direcționează pasărea pentru a zbura în jurul camerei. Păsările tinere sunt mai ușor de antrenat, dar puteți îmblânzi și să pregătiți majoritatea canarilor cu suficientă răbdare și o practică consecventă.

Canarul este o pasăre relativ solitară - nu va fi singură dacă este adăpostită singură într-o cușcă. De asemenea, poate coexista într-un mediu aviar cu alte păsări mici. Numai nu-nu locuiesc două canari masculine împreună într-o singură cușcă - vor lupta probabil.

Vorbire și vocalizări

Cantarul cântec este unul dintre cele mai populare tipuri de canar. Canarele de cântece, în special bărbați, sunt crescuți să cânte. Cele mai populare tipuri sunt Waterslager, rola germană, cântăreața rusă, Timbradul spaniol și cântăreața americană. Canarele de sex feminin vocalizează în cea mai mare parte cu chirpuri, în timp ce bărbații pot dezvolta cântece elaborate. Canarii nu cântă deloc în timpul lor Perioada de molivă.

8 păsări care vor vorbi despre ureche

Culorile și marcajele canate

Cantarul sălbatic este galben verde peste cea mai mare parte a corpului său cu capace galbene. Datorită reproducerii selective a canarului intern, canarii vin într-o serie de culori strălucitoare, inclusiv portocaliu, alb, roșu și galben. Galbenul este cea mai frecventă culoare pentru canarul intern.

Îngrijirea canarului

O singură canară are nevoie de o cușcă care are o lățime de cel puțin 20 de centimetri și de 24 de centimetri lungime. Aceste păsări le place să zboare, deci, dacă este posibil, să le dați o cușcă care este mai lungă decât este largă pentru a oferi spațiului zburător pe care îl doresc. Un canar de companie nu ar trebui să aibă niciodată aripi tăiate- Trebuie să zboare pentru exerciții fizice. Barele de cuști ar trebui să fie distanțate relativ apropiate (nu mai mult de 1/2 inch lățime) pentru a împiedica pasărea să se prindă capul între bare. Cuștile de sârmă sunt mai ușor de curățat decât cuștile din lemn.

Perdele de lemn de diametre diferite (3/8 până la 3/4 inch) ar trebui plasate în jurul cuștii pentru a oferi locuri pentru ca canarul dvs. să se odihnească și să-și exercite picioarele. Crestături de crestături în brațele netede, cu o lamă de ferăstrău sau cu un cuțit de utilitate pentru a face ca suprafața de perc ușor neregulată. Aceste crestături fac ca polonezii să se prindă. Soiul de merit vă ajută să vă păstrați picioarele păsărilor. Să se abțină de la utilizarea S-au acoperit cu șmirghel. Pot provoca răni la picioarele caniare.

Canarele sunt păsări hardoase care pot fi păstrate la temperatura camerei, dar păstrați cușca departe de curențe, aparate de aer condiționat și ferestre care primesc lumina directă a soarelui (canarul poate fi supraîncălzit). Dacă observați un agape gura unui canar și aripile sale ținute de corpul lor, acesta este un semn că este fierbinte. Dacă vedeți că pasărea este umflată foarte mult, poate fi un semn este prea rece.

Furnizați un vas de apă puțin sau o baie specială cumpărată la un magazin de animale de companie de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână pentru ca pasărea să se înmoaie în apă sau să flită în apă.

Acoperiți cuști La nopți-canarii au nevoie de odihnă și vor face cel mai bine dacă este dat un ciclu lumină / întuneric care aproximează condițiile naturale. Nu este sănătos să păstrați canarii în timpul nopții cu lumină artificială - le poate sublinia.

8 cele mai bune specii de păsări de companie trainabile

Probleme comune de sănătate

Problemele rare de sănătate care afectează canarii se datorează, de obicei, dietei sărace, o cușcă murdară sau curme. Păsările bolnave pot pierde greutatea și pot muri foarte repede, deci obțineți ajutor de la un medic veterinar aviar imediat dacă pasărea dezvoltă chelie, picioarele scalabile, diaree, constipație sau letargie. Canarele sunt sensibile la calitatea aerului, astfel încât să nu fumați în jurul lor sau să le păstrați în încăperi în care există vapori de gătit sau vapori de la solvenți.

Canarele sunt susceptibile la anumite viruși, ciuperci și bacterii. Ele pot obține mai multe infecții tratate de drojdie, cum ar fi infecția cu drojdie gastrică aviară, candidoza și chlamydia. Alte infecții bacteriene care pot afecta canarii sunt bumble, ceea ce provoacă umflarea piciorului și leziuni-micoplasma, o condiție tratabilă care provoacă evacuarea ochilor și nazali, și tuberculoza, o boală respiratorie netratabilă, fatală.

Virușii care vor ucide canarii includ poxul aviar și virusul poliom. Aspergillus este de obicei o infecție fungică fatală, dar, în unele cazuri, poate răspunde la tratamentul antifungic.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, hrana pentru semințe suplimentate cu o insectă ocazională.

Furajează canarii domestici un amestec de semințe de bună calitate (acoperit cu vitamine) care este proiectat în mod explicit pentru canari. Scoateți corpurile de semințe ale semințelor consumate care se așează stratul superior al alimentatorului de păsări zilnic - canarul dvs. are nevoie de acces ușor la alimentele sale. Puteți oferi și un hrană de pelete canare, dar nu este la fel de gustoasă ca semințele. Lăsați un vas de pelete în cușcă împreună cu un fel de mâncare de semințe ca opțiuni alimentare.

Oferiți suplimentele zilnice ale canarului de verdeață de legume, cum ar fi Kale, Broccoli, Dandelions, Spanac, Țelină, Mazăre și Hidresres și cantități mici de mere, portocale, struguri, banane sau pepeni. Furnizați biți de ou fiert greu ca supliment de proteină.

Canarul dvs. trebuie să aibă apă proaspătă în orice moment. Chiar și o zi fără apă poate ucide un canar.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Canarii trebuie să se miște în jur. Să minimalizați aglomerația în cușcă pentru a le da spațiu pentru a se deplasa de la perch la bicicletă. Spre deosebire de papagali care necesită o mulțime de materiale de îmbogățire, un canar este bine cu doar o singură jucărie, oglindă sau o ramură în cușcă. Dacă pasărea dvs. folosește baybatul, că stropirea contează ca exercițiu. Oferiți o leagăn, clopote sau agățați jucăriile din lemn sau acrilice ca un tratament special.

Odată ce pasărea este obișnuită, permiteți păsării o dată pe zi să zboare despre cameră. Are nevoie doar de o oră de zbor de zbor. Supraveghează pe deplin timpul de cușcă. Păstrați toate ferestrele închise, opriți ventilatoarele plafonului și păstrați alte animale de companie din cameră.

PROS
  • Pasăre ieftină, bună începători

  • Melodster melodster

  • Poate fi instruit să zboare la tine

Contra
  • Nu în mod natural o pasăre

  • Unul dintre cele mai puțin nevoiașe de păsări de companie

  • Mici dimensiuni, are nevoie de cușcă mai mică

Unde să adoptați sau să cumpărați un canar

Majoritatea magazinelor de animale de companie vinde canari, dar dacă căutați un soi unic, este posibil să trebuiască să căutați un crescător. Merită să contacteze organizațiile de salvare și societățile de adopție pentru a vedea dacă sunt disponibile canari, deși sunt rare pentru a găsi acest lucru ușor de îngrijit pentru adopție. Gama medie de preț pentru un canar poate rula de 25 până la 200 de dolari, în funcție de soi. Pentru a găsi canari online, uită-te la Adoptați un animal de companie, Petfinder, și Bird Breeders.

Dacă mergeți pe traseul de crescător, asigurați-vă că Breeder este reputabilă Întrebându-le cât timp au fost reproduceți și lucrați cu speciile care vă interesează și faceți un tur al facilității.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Specii de păsări de companie mici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de păsări