Cum de a pregăti un câine de sex feminin pentru muncă & # 038; livrare?

Cum de a pregăti un câine de sex feminin pentru muncă & # 038; Livrare?

La fel ca oamenii, Când un câine de sex feminin începe să experimenteze munca și livrarea, Instinctele ei naturale se vor lovi în mod natural. Ar trebui să existe o intervenție foarte mică de la dvs. Cu toate acestea, este întotdeauna o bună practică pentru dvs. să vă pregătiți și să știți ce să faceți în cazul în care este nevoie să interveniți.

Ca o consecință directă la zeci de ani Practici de creștere a câinilor sărace, Anumite rase de câine se confruntă cu provocări mai mari atunci când intră în muncă și pot necesita chiar cunoștințele dvs. despre cum să se ocupe de o astfel de situație. De exemplu, când Creșterea bulldogilor englezi o secțiune C este adesea necesară pentru a da naștere în siguranță.

Pregătiți cățea pentru muncă și livrare

Asigurați-vă că femeia gravidă este pregătită pentru ceea ce vine necesită o anumită pregătire. Natura este bine concepută, astfel încât femeia dvs. ar trebui să se ocupe de întreaga experiență foarte bine fără ajutorul dvs.

Cu toate acestea, ca un crescător de câini, trebuie să o puneți absolut în cele mai bune condiții. Nu se datorează faptului că o cățea însărcinată va fi cu siguranță o dată așternut de pui că nu puteți să o faceți mai mult.

Îmbunătățiți dieta

Hrana pentru câini adulți este sănătoasă pentru o cățea cultivată până la un moment dat când târfa este însărcinată. Se recomandă ca târgul să fie alimentat cu alimente pentru câini adulți până în săptămâna 4 a sarcinii.

De la patru săptămâni, Catelusul de mâncare ar trebui să fie introdus lent în dietă; Acest lucru se datorează faptului că hrana de catelus este mai calorie-dens. Veterinările au recomandat ca alimentele cum ar fi dealurile și regalele Canin să fie date căpeliilor, deoarece conțin calciu și proteine ​​de înaltă calitate. Nu treceți brusc, încercați să o faceți treptat peste câteva zile în schimb.

Până în ultima săptămână a sarcinii, câinele ar trebui să se hrănească în întregime pe alimentele de catelus fără eșec. Prefer A hrana pentru câini fără cereale, sau Hipoalergenic uscat alimentar.

Pregătiți o cutie de ieșire

Ieșirea este procesul de a da naștere printr-o cățea. Înainte de naștere, trebuie să fie cât mai confortabilă posibil. O parte din acest confort este de a oferi o Cutie de gropi pentru ea. Cutia va veni la îndemână în a ține puiul odată ce vine timpul de livrare. Prin urmare, este imperativ ca caseta de la gropi să fie suficient de mare pentru cățeluși și pentru mamă.

Cutia ar trebui apoi să fie plasată într-un mediu liniștit liniștit, care este familiar cu cățea pentru a permite accesul ușor. Partea laterală a cutiei ar trebui să fie suficient de mari pentru a împiedica ca puii să cadă și suficient de jos pentru a permite târfa să intre și să plece cu ușurință în orice moment.

Obțineți înlocuitori de lapte

Aici din nou, Mama Natura face lucrurile bine cu Lactația și producția de lapte în cățea de îngrijire medicală. Este de așteptat ca puii să-și alăpteze mama odată ce ieșirea este peste.

Cu toate acestea, în cazul în care mama experimentează orice provocări postați scufundarea, trebuie să aveți înlocuitori de lapte. Acestea sunt formule comerciale de lapte care sunt manipulate puiilor folosind fie o seringă sau orice alt instrument direct în gura lor.

Puppy incintă

Odată ce târfa, veți avea nevoie de un loc sigur și cald pentru ca puii să trăiască. Pe măsură ce îmbătrânesc și încep să se miște, va trebui să aveți o incintă care să le țină limitată cu o mișcare limitată pentru a le împiedica să rătăcească. Permițând câțiva câțiva-sau-săptămâni pentru a se deplasa liber la domiciliu, cere accidente să se întâmple, Așa că aveți doar un mare Playpen sau Poartă pentru ei. Și da, această incintă ar putea fi absolut cutia de ieșire!

Au un kit de gunoi gata

Creșterea câinilor este o aventură împlinită, dar necesită, de asemenea, crescătorul de câine să aibă grijă și să monitorizeze puii. A Kitul de la câine este o pungă umplută cu bucăți utile de echipamente pentru a vă ajuta cățea în timpul livrării, dar și îngrijirea câilenului în primele zile și săptămâni.

Exemple de elemente care să aibă absolut la îndemână:

  • termometru
  • Mănuși chirurgicale
  • prețios Câine de câine
  • foarfece cu vârfuri rotunde
  • Lapte de asistență medicală și sticle
  • Suplimente pentru mamă

Cele mai multe articole dintr-un kit de grâu sunt, în general, ușor de găsit pe Amazon pentru foarte ieftine; Nu vă va costa prea mult în total, dar puteți salva o viață de catelus!

În timpul muncii și livrării

Odată ce ajungeți la muncă și apoi livrarea, există noi provocări care vă pot îngrijora un crescător de câini care este nou la câinii de reproducere.

Care sunt semnele muncii câinilor?

Când câinele dvs. este pe cale să livreze puii nou-născuți, există semne importante pentru a urmări. Este imperativ să fii foarte observator și să rămâi aproape de cățea pentru a nu pierde niciunul dintre semne. Motivul pentru acest lucru se datorează faptului că unele catelusi pot intra în primejdie și vă pot ajuta să vă ajutați sau cel puțin să le asigurați cu unele mângâiere.

  1. Primul semn este acela țâțele vor apărea mărite Deoarece laptele este deja produs în anticiparea pentru puii. Acest lucru poate începe cu câteva zile înainte de muncă sau chiar așa cum începe munca.
  2. Un alt semn pentru a viziona este dimensiunea vulvei. Cu câteva zile înainte de muncă, Vulva va începe să se relaxeze.
  3. Veterinurile observă, de asemenea, acest lucru Temperatura cățea scade, de obicei, cu câteva ore înainte de a intra în muncă. Acest lucru va necesita o atenție deosebită pentru a observa. Va trebui să luați temperatura câinelui în fiecare dimineață pentru întreaga săptămână de săptămâna trecută pentru a vă observa această scădere.
  4. Un alt semn pentru a urmări este Câinele se va inconfortabil Așa cum se pregătește să meargă în muncă. Se va scufunda și se va mișca neconfortabil și, în cele din urmă, ascunde.

Acestea sunt cele mai frecvente semne ale unui câine care intră în muncă și livrare. Unele femele vor arăta alte semne, cum ar fi schimbări de dispoziție sau pierderea apetitului, în timp ce altele pot arăta doar câteva dintre acestea.

Cât durează livrarea?

Munca la câini poate dura până la 12 ore - În acest timp, câinele va expune semne de primejdie prin gâfâind și bâzâind tot timpul.

După această etapă, câinele va intra în a doua etapă - livrarea - în cazul în care puii încep să fie împinși. În acest timp, câinele va fi întins și se va lupta să împingă. Primul catelus este de așteptat să sosească mai puțin de 2 ore după începerea muncii grele. În funcție de câte cățeluși se desfășoară, ea poate ajunge să livreze mai multe pui și să se odihnească cu până la 4 ore înainte de a putea continua ieșirea.

Timpul dintre două pui nu ar trebui să fie mai mare de 2 ore. Dacă este cazul, trebuie să contactați medicul veterinar. Se estimează că o livrare completă poate dura oriunde între 12 și 24 de ore.

Cât timp între fiecare pui nou-născuți?

A doua etapă a muncii la câini, livrarea, va dura până la 12 ore (foarte rar, dar se poate întâmpla în continuare.) Primul catelus ar trebui să sosească nu mai mult de 2 ore după ce târfa merge în muncă grea.

Este de așteptat ca timpul dintre două pui nu ar trebui să depășească două ore. Acest lucru se datorează faptului că tentarea și împingerea, de obicei, ia o taxă pe cățea care necesită o odihnă între pui. Cu toate acestea, oricând mai mult de 2 ore între pui ar trebui să fie o cauză de alarmă și amelioratorul ar trebui să apeleze medicul veterinar pentru a explica situația.

Asigurați-vă că păstrați clar Înregistrările de la distanță, Timpuri și orice observație demnă de o notă. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți cât timp ia dus cățea între cele două cățelușii și evaluați situația cu mai multe date pentru următorul Whelps.

Trecerea de la naștere, sacul amniotic sau placenta

Placenta este de obicei văzută în timpul celei de-a treia și ultima etapă a muncii și a livrării. După ce se naște un catelus, Placenta va dura până la 15 minute înainte de a fi eliminată. Cu toate acestea, dacă două pui se naște mai aproape, ambele placente pot ieși în același timp.

După ce placenta este îndepărtată, câinele se va întoarce în a doua etapă dacă mai multe cățeluși urmează să fie livrate și așa mai departe.

Există cazuri în care tulpina și împingerea durează mai mult decât se așteaptă. Dacă mama nu elimină o placentă (sac amniotic) pentru fiecare catelus născut, este un semn al unei probleme. Sunați imediat veterinar și Asigurați-vă că ați numărat fiecare cățeluș și fiecare după naștere să-i spună cât de multe placente lipsesc.

Urgențe la naștere

În cea mai mare parte, toate căptușele vor fi livrate fără probleme. Cu toate acestea, nu puteți ignora posibilitatea complicațiilor atunci când un câine intră în muncă.

Nu au fost livrate toate puii

Diferiți câini vor oferi un număr diferit de cățeluși și veterinarul dvs. ar trebui să aibă a confirmat numărul de pui se așteaptă cu câteva zile înainte de data scadenței.

Apoi, în ziua gălării, există două semne care arată dacă un câine și-a dat toate puii:

  1. Căța începe să mănânce - Pentru început, câinele se va relaxa și începe să se uite în jur pentru mâncare. Dacă aveți alimente plasate undeva, cel mai probabil va începe să se hrănească.
  2. Cățea adună familia - Cățea va asambla, de asemenea, toate puii și va începe să le linge unul câte unul.

În cazul în care acestea nu se întâmplă, atunci există probabilitatea ca toate căppiesele să fi fost livrate, dar. De aceea, trebuie să aveți numerele de contact de urgență ale veterinarului în standby. O secțiune C poate fi necesară pentru a elimina toate puii pentru a salva viața câinelui.

Există o naștere încă

Uneori, un câine poate da naștere unui cățeluș liniștitor, iar diferiții câini vor reacționa diferit față de această situație. De exemplu, unii câini de mamă pot consuma catelul într-un aparent Actul canibalist. Acest lucru este încă în regulă. Pentru unii, câinele mamei poate izola catelul mort din pachet și încearcă să o îngroape în casă sau în altă parte.

Toate aceste acte sunt conduse de instinctele materne.

Cu toate acestea, cel mai bun lucru de făcut într-un astfel de scenariu este de a Scoateți catelul mort de la restul puii și îngropați-l. Acest lucru se datorează faptului că catelul mort poate infecta cele vii cu bacterii sau orice alte infecții care au cauzat moartea sa. Cele mai multe pui nu ar supraviețui 48 de ore dacă sunt infectate cu o bacterie sau virus un catelus mort din cauza sistemului lor imunitar foarte slab în acest stadiu incipient.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a pregăti un câine de sex feminin pentru muncă & # 038; livrare?