Cum să reproduceți samoyeds - sănătate, dimensiune a gunoiului, fundal & # 038; faq

Cum să reproduceți Samoyeds - Sănătate, dimensiune a gunoiului, fundal & # 038; FAQ

Iniţial, Samoyed de reproducere a fost făcută numai pentru vindecarea reni. Samoyeds sunt câini mari de la Spitz Family, cu o haină dublă luxuriantă și caracteristicile lor fizice adorabile. Sunt câini de familie dulci și devotați.

Samoyed este, de asemenea, cunoscut de o mulțime de alte nume, nativ la dialectele rusești. Unele dintre nume sunt Bjelkier, Samoiedskaya Sobaka, și Nenetskaya Laika. Mai aproape de casă, acești câini sunt, de asemenea, poreclit ca Sammy sau zâmbitoare - nume apt pentru câinii ale căror guri sunt curbate într-un zâmbet perpetuu în orice moment.

De fapt, veți găsi rar un samoyed care este agresiv sau amar. Desigur, acest lucru le face cea mai puțin preferată alegerea pentru câinii de gardă, având în vedere că ei să-și închidă cozile și să-i arate afecțiunea față de oricine se apropie de ei.

Fundal de reproducere samoyed

Local la Siberia, Câini Samoyed au fost păstrate primitiv și crescute de Popoarele samoyedice ale regiunii. În afară de drumeții cu proprietarii și păstrarea lor în orice moment, acești câini au fost crescuți pentru a face herding pentru localnici.

Fun Fapt, Samoyeds a avut o sarcină interesantă ad-hoc. În plus față de toate celelalte îndatoriri, Samoyed au trebuit să-și păstreze proprietarii calzi când merg pe drumeții, dormind pe ele! Ne putem imagina cât de strâns și cald ar fi.

Origins

Samoyed câine de reproducere se crede că a fost efectuată de triburile nomadice Samoyede, care le-au folosit pentru tragerea și răsturnarea. Pentru a fi precis, acești câini eleganți au fost găsiți pentru prima dată în Oymyakon. Este un sat pristine din Rusia, unde ceasurile medii de temperatură la -60 de grade. Oymyakon este unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ să aibă o așezare permanentă umană. Acești oameni și strămoșii lor, care au realizat mai întâi potențialul acestor câini dulci, agili și muncitori.

Popoarele samoyedice nomade au folosit acești câini trageți sania lor și a Renii de ren pentru ei. Ei le-au tratat ca o familie proprie. Aceasta explică de ce descendenții samoși din întreaga lume sunt atât de dulce și prietenos cu familia.

Destul de curând, lumea sa trezit la această rasă fabuloasă și au fost în cele din urmă scoase din Siberia, cândva în jurul anilor 2000. Al lor Coat cald și corpuri agile au fost folosite pentru expediții arctice și antarctice. Este demn de remarcat că, în timp ce acești câini au suferit condiții meteorologice extreme și multe mai multe extremități valoroase, doar câțiva s-au întors. Dar rasa a fost înrădăcinată pentru totdeauna în inimile omenirii.

Câinii veterani care au supraviețuit acestor expediții au fost aduse în America și Anglia. Acestea se crede că au întemeiat toate liniile de sânge ale American & European Samoyeds, care au făcut astăzi foarte bine climatul mai cald California de Sud și Texas.

Un alt fapt distractiv: Primul Samoyed american a fost adus din Rusia în 1906 și înregistrat la Clubul american Kennel ca import oficial.

Popularitate

De la ruperea internetului la campionatele și inimile câștigătoare - Samoyeds sunt destul de populare ca animale de companie. Cu toate acestea, ceea ce de obicei deține oamenii înapoi de la adoptarea sau reproducerea Samoyeds este faptul că sunt Câini uriașe. Ei, de asemenea vărsat destul de mult (triburile nomadice vechi au folosit blana de aruncare pentru a se menține cald - atât de mult de vărsare!).

Pe lângă preocupările spațiale, natura lui Samoyeds este încă destul de primitivă și vor urmări animalele mai mici. Dar, în afară de aceste îngrijorări, este a Rasa Showstopper, cel putin! De ce altfel ar inspira o hoardă de manga și personajele anime?

Aspect

Aspectul lor este ceea ce îi face să iasă în evidență ca adorabili, eleganți, blânduri giganți. Ei se laudă cu ochi negri sau maro-colorați, în formă de migdale, urechi triunghiulare și atente.

Samoyeds au, de asemenea, un bogat Coat de blană albă de zăpadă care le protejează de urâte dure. Coada lor este ceea ce le pune în afară de alte rase asemănătoare câinilor.

Cozile lor sunt curbate astfel încât să-și atingă spatele atunci când sunt alertă. Dar, atunci când sunt în largul său, Samoyeds le-au lăsat cozile drepte, lăsându-le paza.

Temperament

Cei care reproducăam Samoyeds sau le păstrează ca animalele de companie vor fi cu siguranță pentru ei Sweet-tempered și farmecul absolut. Dar asta Rasa de câine inteligentă are nevoie, de asemenea, de cota sa de exerciții. Este primitiv un câine de munte, la urma urmei.

Samoyeds sunt minunate cu bebeluși și ar putea fi lăsate doar singuri cu ei! Cu toate acestea, nu le oferim acest lucru cu un fel de exercițiu și dieta ar putea duce la un câine frustrat, angsty și frustrat. Dacă vă găsiți tastele Samoyed la mobilierul dvs. sau gnawing la papuci, este un semn clar.

Câini de lucru

Samoyeds, așa cum am menționat mai devreme, au fost crescuți pentru vindecarea reni de către triburile nomade din Rusia. În timp ce s-ar fi putut evolua în vreme caldă, câinii de pe plajă, au păstrat încă unele dintre aceștia atribute primitive.

Într-adevăr, Samoyeds nu vor fi niciodată câini leneși. Ei caută o stimulare constantă, fie fizică sau mentală. O scurtă plimbare în jurul cartierului nu le-a tăiat. Trebuie să le dați suficient spațiu pentru a alerga în jurul valorii de, chase veverițe sau o minge și jucați cu ei foarte mult. Samoyed creierului sunt conectați să creadă că sunt câini de vânători. Ei au nevoie de un exercițiu suficient de creier pentru a-și flexa inteligența.

Asigurați-vă că ați creat Samoyeds într-un mediu în care pot acționa asupra intuiției și reflexului. Nu doriți să transformați un Samoyed activ într-un câine de lap ... Există alte rase pentru asta!

Samoyed Smile
Frumoasa zâmbet care este în fața fiecărei fețe Samoyed.

O rasă de câine activă

La fel ca reniul de pădure a fost o activitate cu normă întreagă pentru ei, trăgând sania este înrădăcinată în instinctul lor. În timp ce ei nu doresc să tragă o sanie în sine Acum, ei ar fi înclinați să tragă ceva - cel mai probabil lesa lor. Orice lucru care le-ar putea oferi cu cerințele necesare Greutate sportivă este o activitate bună pentru ei.

Lipsa de timp și eforturile de a le ajuta să-și exercite trupurile la maxim ar putea declanșează problemele mentale. Ai putea transforma foarte probabil un câine blând, fericit și bun într-o fiară sumbră, deprimată și furioasă, numai prin lipsa de exerciții.

Preocupări de sănătate în timp ce reproduceți Samoyeds

Samoyeds sunt, în general, o rasă foarte sănătoasă. Acestea pot trăi timp de 12 până la 14 ani, dacă au o nutriție adecvată și o cantitate bună de exerciții fizice. Samoyeds poate crește până la 30 de kilograme în greutate. Ele pot ajunge la o înălțime medie de 2-2.5 ft.

Foarte inteligent, extrem de adaptabil și tratabil și bine adaptat la oameni, Samoyeds sunt toate în toate o rasă potrivită pentru a păstra.

Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că Samoyeds sunt un Resursă evolutivă, Ei au suferit o anumită modificare genetică. Primitiv prea, rasa se știe că are unele preocupări de sănătate care trebuie abordate.

Samoyed glomerulopatie ereditară

Glomerulopatie este, în esență, o boală renală pe care Samoyeds sunt predispuși genetic spre. Glomeruli este o rețea de vase de sânge prin care deșeurile din organism sunt transportate pentru a fi eliminate. Când acestea devin inflamat, ei nu mai funcționează corect. Rezultatul evident este că deșeurile nu părăsesc corpul și se încurajează în interiorul vaselor, ceea ce face rău de pe restul corpului.

Simptomele precoce ale acestei boli sunt la fel de subtile ca slăbiciune și pierdere în greutate care ar putea fi cauzate de nenumărate condiții. Astfel încât este practic imposibil să prindeți un miros al acestei boli, cu excepția cazului în care se efectuează o analiză a urinei. În plus, sângele câinelui trebuie verificat cu atenție pentru dovezi ale inflamației.

În cazuri severe de boală, câinele poate suferi insuficiență renală. Care ar da, la rândul său, la simptome cum ar fi greață, vărsături, dificultăți respiratorii. În cele mai grave cazuri, aceste simptome pot provoca insuficiență renală completă și orbire bruscă la câini.

În timp ce putem căuta un semn sau un declanșator la această boală, este conectat genetic în Samoyeds și poate să-și dinagă capul urât ori de câte ori se simte ca. Singura modalitate de a vă proteja câinele este să continuați să obțineți Verificări regulate făcut și a alerta în orice moment pentru semne și simptome de glomerulopatie în Samoyeds.

Din păcate, nu au fost descoperite vaccinuri pentru a proteja și imuniza samoile împotriva acestei tulburări dureroase. Este genetic în natură și doar ceva cu care se nasc. Cu toate acestea, puteți acorda o atenție deosebită consumului de alimente și apa și exercițiului pentru a vă asigura că se află latente în ele.

Diabetul zaharat

Diabetul zaharat este ceva care afectează atât oamenii, cât și câinii. Simptomele și efectele sunt foarte diferite la câini și Samoyeds. De obicei, debutul diabetului zaharat se întâmplă în jurul timpului, câinele dvs. atinge vârsta de mijloc. Dacă nu este îngrijit mai devreme, poate chiar să vă forțeze câinele să trebuiască Luați injecții cu insulină pentru a stabiliza nivelurile de zahăr din sânge.

Această boală incomodă poate distruge complet producția de insulină a câinelui, făcându-le să depind de insulina externă pentru sprijin. Un câine foarte diabetic va avea niveluri de zahăr din sânge să tragă până la 700-800 mg / dl, în timp ce nivelele normale sunt între 80-120 mg / dl.

Dacă reproduceți Samoyeds, trebuie să păstrați în permanență o privire pentru simptome precum:

  • a crescut setea,
  • creșterea urinării și
  • Pierdere în greutate inexplicabilă.

Un câine cu diabet zaharat în curs de dezvoltare prezintă, în general, un apetit scăzut sau devine mult pickier.

În timp ce reproducerea Samoyeds nu este o întreținere foarte mare, dacă câinele dvs. dezvoltă diabet zaharat în viață, se poate dovedi a fi scump. Într-adevăr, ar trebui să le dați injecții de insulină de două ori pe zi și să-i adapteze nutriția lor. Monitorizarea unei diete a câinelui diabetic este extrem de importantă. Fi foarte pregătit pentru o tranziție.

În timp ce nu există nici un pastls sau vaccinuri care pot evita această condiție mortală, există o mulțime de moduri pe care le puteți împiedica acest lucru. Aminoacizii sunt promotori excelenți de metabolism la câini și pot acționa împotriva diabetului zaharat. Puteți furniza acest lucru prin suplimente aprobate de VET sau surse naturale de alimente, cum ar fi carnea de vită. Cromul și acizii grași Omega 3 joacă, de asemenea, un rol esențial în prevenirea bolilor, la fel ca zincul. Cu toate acestea, zincul poate deveni, de asemenea, toxic în canini și astfel numai o cantitate mică, aprobată de VET trebuie administrată.

COL2A1

COL2A1 este o genă responsabilă pentru o mulțime de complicații de sănătate la câini și Samoyeds în special. Din insuficiența retinei, detașarea retinei și orbirea la pitic, locusul Col2A1 ar putea avea repercusiuni care să discuriți celor mai mulți câini.

Defectele genetice Col2A1 are legături și cu diabetul zaharat - este inter-legată undeva. Cu toate acestea, efectele vizibile și disconfortul cauzate de fiecare sunt diferite.

Scurte anterioare sau picioarele posterioare, cuplate cu cataracte și orbire sunt rezultatele agresive ale COL2A1. Samoyeds cu aceste defecte se sfârșesc de obicei cu ditarfismul, uneori versiuni complicate ale acestuia. Ei pot, de asemenea, să-i daufective de la o retină parțial dezvoltată, care le face orb în timp ce cresc.

Acest defect genetic este, de asemenea, suficient de puternic pentru a slăbi arterele Samoyeds, transformându-le să mănânce într-o perioadă de timp.

Din păcate, acestea au Nu există vaccinuri și nu pot fi prevenite deoarece sunt conectate în genetica lor de la început.

Alte boli

Aritmii cardiace, Fileu de inimă congestivă, și cataractă sunt doar câteva dintre cele mai relocare Probleme de sănătate în rasă. Fiind dintr-o regiune mai rece și domestimatul în alte părți ale lumii, ar fi putut modifica unele gene. Ducând la mai multe tulburări problematice, unele dintre ele nu au nici un tratament. Hip displazie, o condiție dureroasă pe care majoritatea câinilor sunt afectați de vârstele lor vechi, este, de asemenea larg răspândită Printre rasele Samoyed, în special.

Numeroasele lor boli, dau naștere unor simptome precum dificultăți de respirație, variat boală autoimună, și chiar adenita sebacee. Acesta din urmă ia lent blănurile de pe câine, lăsându-le cu patch-uri întunecate pe corp.

Ele sunt, de asemenea, predispuse la glaucom, hipotiroidism și cancer, dar aceste boli nu sunt doar limitate sau la fel de specifice rasei samoyed.

Cum să rasați Samoyeds

Samoyeds pot fi predispuși la boală, dar fac pentru animale de companie absolut fabuloase. Este o rasă delicată, aproape de oamenii lor preferați, mare cu copiii și mereu dulce. Puii sunt inteligenți, jucăuși și întotdeauna în mișcare.

Iată câteva sfaturi practice pe care le veți avea nevoie înainte de a vă decide să intrați Samoyed de reproducere.

Dimensiunea gunoiului

Samoyeds intră în căldură șase până la opt luni. Un așternut de samoyed constă din aproximativ patru până la șase pui. Rasa este relativ regulată pentru ciclul său de estrus și nu se știe că au rate mai mari de fantomă sau sarcini false. Amintiți-vă că dimensiunea așternutului este definită de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea mamei, sănătatea, dieta, precum și calitatea spermei stud.

Regim

Când reproduceți Samoyeds, asigurați-vă că aveți suficient teren de alergare pentru așternut. Pentru o astfel de gunoi de Puii foarte active, S-ar putea să doriți să luați în considerare o grădină, teren agricol sau orice altceva unde pot fi libere.

Nutrițional, puiul Samoyed se pot adapta destul de mult la orice dietă sănătoasă pe care le dați. Cu toate acestea, îngrijirea nevoilor lor nutriționale formează o astfel de vârstă fragedă poate diminua șansele bolilor menționate mai sus. Deci, aveți grijă de dieta lor, în special a consumului lor de carburi, la Preveniți diabetul.

Vigor hibrid

lipsă variație genetică în Samoyeds a fost de mult timp cunoscută pentru a provoca unele complicații în sănătatea lor.

Samoyeds, așa cum am stabilit mai devreme, a fost adus din regiunile reci din Rusia necorespunzătoare. A fost deja un mic și Piscină genetică limitată, pentru început. Cei care au supraviețuit străinilor și obstacolelor aspre ale polilor de nord și de sud au fost apoi crescuți pentru a începe o comunitate a rasei Samoyed. Și acestea au fost comentarii pentru a produce mai mult.

În timp ce rezultatul bun al acestui lucru a fost că am avut acum o rasă samoyed care a fost adaptabilă la vechea caldă și climă mai caldă. Ei au evoluat într-o rasă care se simțeau confortabil cu a fi în jurul oamenilor, oriunde. Ca Consecința de încrucișare repetată și prin restrângerea bazei lor de gene, SamoWeds a dezvoltat și complicații.

Ca un crescător, veți obține și Samoyed-ul dvs. cu un alt Samoyed de statură egală, ducând astfel la un descendenți născuți din incest. Deoarece, în esență, toate Samoyeds sunt din același grup original de câini. Prin urmare, asigurați-vă că faceți cât mai multă teste de sănătate posibil pentru a rasa numai Samoyed-uri sănătoase.

Dificultăți de naștere

Când câinii au O muncă anormală sau dificilă, se numeste distocia. Acest lucru ar putea să apară din mai multe motive și să vă puneți câinele într-o mulțime de disconforturi. În timp ce Samoyeds nu fac nicio excepție de la Dystocia, ei au o anumită predispoziție față de Muncii dureroase.

Samoyeds au o șansă mai mare de distocie, deoarece defectele lor genetice sunt mai susceptibile de a produce o gunoi cu defecte congenitale. Aceste defecte, mai ales fizice, pot face Sarcina și procesul de naștere dureros.

Cele mai frecvente motive pentru distocia sunt un Dimensiunea și forma necorespunzătoare a canalului uterin (defect în mamă) sau Poziția sau forma catelului în canalul de naștere. Simptomele distociei la câini sunt descărcarea vaginală, vărsăturile, extinderea sau munca timpurie etc.

Dacă observați oricare dintre aceste anomalii atunci când câinele dvs. dă naștere, solicitați imediat un veterinar. Medicul dumneavoastră poate administra medicamente pentru a sprijini și consolida contracțiile. În cele mai grave cazuri, VET poate asistați manual munca. Dacă totul eșuează, un Cesrean de urgență pot fi luate în considerare, dar în cazuri foarte rare și urgente.

Prețuri

Puidigree Samoyed Puppies începeți de la 1.000 de dolari și poate ajunge la multiplii în funcție de linia. A Taxa de service stud de la un bărbat decent va costa, în general, prețul unui catelus sau mai puțin.

Pentru cei care caută să crească Samoyeds pentru prețul pe care îl vor aduce, sunteți în noroc. Samoyeds, fiind câini minunați, pot aduce prețuri extrem de ridicate, în special câini adulți. Puii pot, de asemenea, să meargă la rate bune, dar trebuie să fi fost saide de a Studio dovedit.

Samoyed Standard Chart
O diagramă care prezintă caracteristicile cheie ale standardului Rasa samoyed.

Întrebări frecvente

Am rotunjit întrebări frecvente despre Samoyeds și am decis să le răspundem rapid. Simțiți-vă liber să lăsați un comentariu de mai jos pentru a pune întrebări suplimentare.

Samoyeds trebuie să-și exercite zilnic?

Da, ei fac. Samoyeds sunt câini de munte din terenuri extrem de reci ale lumii. Ele sunt obișnuite să fie extrem de active tot timpul. Astfel încât Samoyeds nu numai că au nevoie de exerciții zilnice, dar au nevoie și de exerciții extrem de viguroase. O plimbare în jurul parcului tocmai nu o taie.

Care sunt nevoile de îngrijire ale unui samoyed?

Samoyeds au o blană foarte groasă pentru a se proteja de frigul de iarnă. Această blană aruncă o mulțime și deci are nevoie de întreținere constantă și întreținere. Cârlig de unghii sunt, de asemenea, necesare.

Un Samoyed nu are nevoie Îndepărtarea părului, Pe măsură ce haina se lasă și se reînnoiește pe cont propriu. Cu toate acestea, blana groasă înseamnă, evident, că câinele este mai predispus la atragere Placi și căpușe. Astfel încât aceste probleme trebuie să fie tratate în mod regulat.

Ce este o rasă primitivă pentru câini?

O rasă primitivă de câine este o rasă care nu a interacționat cu nici o altă rasă și a rămas în aceeași piscină genetică. Primitive de rase de câine au Piscine genetice necorespunzătoare, Spre deosebire de alte rase de câine care au fost transversate cu alți câini pentru a crea o rasă complet nouă, care are caracteristici de la cei doi câini.

Pentru a pune în mod clar, aceștia sunt câini care au supraviețuit prin selecție naturală și au venit atât de departe fără urme de spillovers în alte rase.

Cât de mult se poate mânca SamoWeds?

Samoyeds se pot descurca -60 de grade Celsius fără nici o problemă. Samoyeds aparțin inițial unei regiuni care are -60 de grade Celsius ca temperatură medie anuală. De fapt, datorită hainei lor groase și dense, un climat cald este nefiresc față de ei.

Coaturile lor sunt concepute pentru a le menține calde în cele mai reci de ierni. Și în timp ce ei s-ar fi putut dezvolta în a fi capabili să adapteze vechea mai caldă, ei pot prospera și să facă mai bine numai în frig.

reproducere samoyeds
Ghidul nostru gratuit pentru reproducerea Samoyeds - Împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduceți samoyeds - sănătate, dimensiune a gunoiului, fundal & # 038; faq