Rase de câine agresive: lista neagră din 10 câini cei mai periculoși

Rase de câine agresive: Lista neagră din 10 câini cei mai periculoși

În timp ce avem tendința să ne gândim la câini ca cel mai bun prieten al omului, există câteva rase care pot fi periculoase și vor face rău oamenilor. Asta nu înseamnă că toți câinii din fiecare listă a celor mai mari rase de câini sunt periculoase. Într-adevăr, puteți deține unul dintre acești pui care este perfect inofensiv. Dar există câteva rase care sunt pur și simplu mai susceptibile de a conține animale agresive decât altele. Dacă veți adopta unul dintre acești câini, trebuie să acordați o atenție deosebită socializării și formării lor, asigurându-vă că vor fi tovarășii iubiți și loiali.

Ceea ce face ca o rasa de caine periculoasa?

Cum clasificăm câinii periculoși? Ei bine, acest lucru este decis de doi factori principali: numărul de decese umane înregistrate și numărul de atacuri raportate. Există câteva organizații care au compilat date în aceste două domenii, inclusiv centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) și câini.Org pentru a numi un cuplu. Unele canini sunt enumerate pe lista neagră a crescătorilor de câini.

De ce câinii acționează agresiv?

Există o serie de motive pentru care un câine poate acționa agresiv. În primul rând, există agresiune protectoare și teritorială în apărarea caselor și a familiilor. Unii pot fi posesivi de lucruri cum ar fi hrana, oasele și chiar jucării. Alții acționează agresiv atunci când sunt speriat sau corneed. Ei pot mușca ca o modalitate de a se apăra. Este comun ca comportamentul agresiv să apară la câinii care nu au fost socializați în mod corespunzător. Dacă câinele dvs. se simte ca ei nu primesc suficientă stimulare mentală sau fizică, acest lucru poate duce, de asemenea, la violență. Dacă un pooch nu a fost sterilizat sau spayed, ei pot acționa agresiv în competiție unul cu celălalt. Și apoi aveți cei care se angajează în instinctele de pradă.

Comportamentul agresiv, cum ar fi mușcătura, este adesea avertizat de alte semne, incluzând mârâul, snapping, o formă rigidă a corpului, linguri de blană, blană ridicată și văd albul ochilor lor. Recunoscând semnele pe care câinele dvs. le va ataca vă poate ajuta să protejați oamenii și alte animale să se rătăcească.

Cele mai agresive rase de câine - ce rase de câine sunt considerate agresive?

Pitbull

Pitbull

Pit Bull este cea mai periculoasă rasă de câine, reprezentând 66% din toate decesele de la intervalul de 13 ani între 2005 și 2018 că câinii.ORG înregistrată. Cunoscut pentru instinctele lor de luptă, au fălcile puternice și este foarte dificil să-i facă să renunțe când își scufundă dinții în ceva. Pentru a evita pericolul, ei trebuie să fie instruiți corespunzător și socializați atunci când sunt tineri. Mulți oameni le găsesc să fie excelenți Câini de companie, și se argumentează că proprietarii iresponsabili au condus la multe dintre atacurile de taur Pit. De exemplu, au fost utilizate în mod obișnuit Dog luptând. Rețineți că există unele interdicții și restricții în loc în unele state din SUA, astfel verificați întotdeauna acest lucru înainte de adoptare.

Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Înainte de lista celor mai vicioși câini, avem foarte inteligent Doberman Pinscher rasă, care sunt adepți la senzația de pericol și poate acționa într-un mod agresiv. În general, ele sunt protejate asupra oamenilor pe care le cunosc și sunt mai susceptibile de a acționa într-un mod violent spre străini. Ca și în cazul tuturor câinilor, trebuie să vă antrenați și să le luați prin cursuri de ascultare. Aceste lecții pot fi mai provocatoare de faptul că au o natură dominantă, mai degrabă decât o dungă supusă. La dimensiuni de până la 28 de centimetri înălțime și greutăți de până la 100 lbs, cu siguranță nu doriți să fiți pe partea greșită a unuia. Dacă dețineți unul, trebuie să fiți pregătiți să o acordați o atenție deosebită și trebuie să fiți deosebit de atenți cu copiii mai mici.

Rottweiler

Rottweiler

În al doilea rând pe lista de câini.Org în ceea ce privește numărul de decese înregistrate datorate câinilor este Rottweiler. Deoarece acestea pot fi rămase, acestea nu sunt recomandate pentru proprietarii de câini de prima dată. Pentru a evita situațiile periculoase, ei trebuie să fie instruiți corespunzător și la care au participat. Cunoscut pentru abilitățile câinilor lor de gardă, sunt, de asemenea, foarte mult Câini scumpe. Dar ei rămân încă una dintre cele mai populare rase din SUA. În timp ce ele sunt de obicei bune, ele pot fi în continuare foarte protejate pe "pachetul" - și anume familia ta. Din nou, este adesea prin maltratare că Rotties își ia natura agresivă, deci trebuie să fiți atenți dacă adoptați un adult care a avut un trecut dificil.

Mastiff

Mastiff

Mastifful englez este rasa care este frecvent scurtată pur și simplu la Mastiff. Pentru mulți proprietari, s-ar putea să fiți surprinși să vedeți această rasă aici, deoarece mulți sunt giganți blânzi. Cu toate acestea, ei pot transforma agresiv dacă sunt maltratați, neglijați sau instruiți prost. Socializarea de la o vârstă fragedă ajută la trimiterea mesajului drept câinelui dvs. despre modul corect de a se comporta. În timp ce câinele dvs. poate acționa în continuare cu răceală față de străini, sunt mai puțin probabil să fie agresivi în acest fel. Și acest lucru nu este cu siguranță un câine pe care doriți să-l atacați în timp ce stau la 36 de centimetri înălțime și poate cântări la fel de mult ca 230 lbs. O altă variantă a masticului, bullmastiful poate demonstra, de asemenea, agresiune dacă nu este instruit și socializat corespunzător.

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Alaskan Malamutes sunt Repere de câine frumoasă și foarte energic. Problema este că energia lor poate fi îndreptată în obiceiuri agresive dacă nu sunteți atent. Ca câini tradiționali de vânătoare, sunt obișnuiți să urmărească după pradă mai mică. Cel mai bun mod pe care îl puteți învăța un comportament bun de câine este să le instruiți în mod corespunzător, dar trebuie să țineți cont de faptul că acest lucru poate fi mai dificil cu malamutul din Alaskan, deoarece ele sunt în mod obișnuit cursanți încetini. Când fac parte dintr-o familie, ei iubesc atenția de la oameni, dar trebuie să fii atent cu copiii mai mici, deoarece pot fi ușor suprapunerii.

Chow Chow

Chow Chow

În timp ce este posibil să nu credeți că să se uite la ele, chower chow chow poate fi agresiv în anumite situații. Agresia lor este adesea îndreptată spre câinii de același sex și mai mic, care își pot scoate instinctul de vânătoare încorporat. După cum am menționat de mai multe ori în secțiunile de mai sus, constau socializarea la o vârstă fragedă este importantă. Din nou, trebuie să fii deosebit de atent când sunt copii mici în casă. Acești câini sunt cunoscuți că au temperaturi scurte și, dacă sunt tachinați, sunt mult mai probabil să răspundă agresiv. Cu toate acestea, cu îngrijire și atenție adecvată, ei pot prezenta o mulțime de iubire și loialitate.

Marele Dane

Marele Dane

O altă rasă extrem de populară de câine, Marele Danes poate fi periculos dacă nu sunt instruiți și socializați. Cu toate acestea, pentru mulți proprietari, ei ar descrie câinele lor ca un gigant blând, cu o natură bună. În timp ce ei au fost inițial crescuți pentru a vâna mistrețul sălbatic, aceste zile sunt mult mai domesticite și de multe ori se întâlnesc cu oamenii și cu alte animale. Cu toate acestea, cu dimensiunea lor imensă și coaja puternică, ei pot fi cu siguranță intimidante. Agresiunea este adesea văzută dacă percep pericolul pentru familia lor. Trebuie să fii pregătit să-ți oferiți o mulțime de iubire și atenție, deoarece pot fi destul de exigenți.

Siberian Husky

Siberian Husky

Ca și maltautul din Alaska, Huskies Siberiană au fost crescuți ca câini de lucru. Asemănarea lor cu lupii le poate face destul de a câine înfricoșător, dar mulți dintre ei iubesc oamenii și sunt blânzi pentru oameni și alte animale. Inteligența lor și nivelurile ridicate de energie înseamnă că au nevoie de o mulțime de stimulente mentale și fizice. Dacă nu ajung suficient de acest lucru, sunt mult mai probabil să acționeze și acest lucru poate duce la un comportament agresiv. Multe dintre atacurile fatale au avut loc la copiii mici, care este un alt exemplu de copii mici și câini mari care nu se amestecă bine.

ciobănesc caucazian

ciobănesc caucazian

Păstorii caucazieni sunt bine-cunoscuți pentru protejarea în mod feroce, oricine crede că sunt în familia lor, inclusiv oameni, câini și alte animale. Cu toate acestea, ele pot fi agresive pentru oameni și animale în afara acestui grup. Având în vedere acest lucru, acest lucru nu este un câine pentru oamenii care nu au deținut niciodată unul înainte, deoarece au nevoie de o astfel de vastă de socializare și de formare. Paza și protejarea sunt două dintre cele mai puternice instincte. Modul tipic pe care îl atacă este să bată peste amenințare și să meargă în zona cea mai vulnerabilă - gâtul. Această rasă este cunoscută pentru inteligența lor, dar pot fi încăpățânați și greu de antrenat. Deoarece acestea sunt câine de ambalare, trebuie să învețe că toți oamenii sunt deasupra lor în starea pachetului. Instinctele naturale agresive vin încă de trei săptămâni, motiv pentru care este atât de important să începem socializarea și formarea cât mai curând posibil.

Hibrizi de lupi

Hibrizi de lupi

Așa cum ați putea aștepta deja de la câinii care sunt traversați cu lupi gri, ele pot fi imprevizibile în natură. Ei au temperamente sălbatice, iar multe state din SUA au reacționat prin punerea lor pe o listă de rase de câini interzise. Dacă intenționați să luați una dintre acestea, trebuie să vă asigurați că aveți experiența necesară. Ei nu sunt cea mai bună alegere pentru familiile cu copii mici sau cei care nu pot să se ocupe de agresiunea lor. Fiecare câine de lup variază în personalitate și este mai probabil să fie agresivi dacă au mai mult lup decât câinele în piscina genetică. Ele pot deveni și mai imprevizibile când ajung la maturitate sexuală. Trebuie să fii cu câinele tău mult timp, și acest lucru nu poate fi partenerul ideal de canin pentru oamenii ocupați. La fel de mult ca trei sau patru ani de exercițiu este necesar zilnic. Dacă se limitează la o casă, pot apărea probleme de sănătate.

Cum de a reduce agresiunea la câini

Dacă dețineți un câine agresiv, trebuie să luați măsuri pentru ao reduce. Majoritatea câinilor au declanșatoare care duc la comportamentul lor agresiv și veți fi mai bine plasați pentru a vă ocupa dacă știți ce îl cauzează. Un comportament profesionist al animalelor sau un antrenor vă poate ajuta cu pașii următori. Deoarece aceasta este o problemă atât de gravă, nu ar trebui să încercați să vă ocupați de el însuși. Ei pot ajuta la a pune împreună un plan și de a lucra care vor fi pașii următori. În majoritatea cazurilor, următorii pași vor implica o armare pozitivă. Specificul planului vor depinde de ceea ce provoacă agresiunea câinelui. Dacă încercați să răspundeți la agresiunea câinelui cu pedepse, loviți, strigați sau alte tehnici negative similare, puteți ajunge la problema mult mai rău.

În unele cazuri, formarea nu va fi suficientă pe cont propriu. Unele pooches pot avea nevoie de medicamente pentru a ajuta la gestionarea problemei. Acest lucru este în special cazul în cazul în care agresiunea este legată de ceva de genul stresului, temerii sau anxietății. În situații mai grave, trebuie să vă gândiți dacă veți fi capabili să păstrați un câine ca acesta. De exemplu, dacă pooch-ul dvs. este declanșat de copii mici și aveți unele în familia dvs., nu veți dori să le puneți în pericol. Este posibil să aveți nevoie să găsiți câinele dvs. o nouă casă dacă nu vă mai puteți gestiona starea.

Gândurile finale

În timp ce toți câinii au capacitatea de a acționa agresiv, unele rase au instincte agresive mai mari decât altele. Această listă reprezintă 10 dintre cele mai periculoase rase de câini. Asta nu înseamnă că nu pot fi păstrate ca animale de companie, dar trebuie să luați eforturi speciale atunci când vine vorba de instruire și socializare. Unii câini trebuie să fie ținute în afară de copiii mici și de animalele mai mici. Când vine vorba de câini potențial agresivi, este adesea mai bine dacă sunt păstrați de oameni care au avut experiență anterioară cu canini, mai degrabă decât proprietarii de primă dată. În cele din urmă, sunteți responsabil pentru îngrijirea câinelui dvs. în mod corespunzător și faceți tot ce puteți pentru a împiedica agresivitatea să fie o problemă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rase de câine agresive: lista neagră din 10 câini cei mai periculoși