Dystocia canină și dificultățile de naștere la câini

Dystocia canină și dificultățile de naștere la câini

Dystocia canină este termenul veterinar care să menționeze una sau mai multe dificultăți de naștere în timpul muncii câinelui de sex feminin și de livrare a gunoiului ei de pui. Dystocia la câini include, de exemplu, o muncă liniștită, un cățeluș blocat, o malpresentare etc.

Majoritatea crescătorilor câinelui trec prin așternuturile lor, unul după altul, fără a avea vreodată unul dintre câinii lor de sex feminin care se confruntă cu astfel de provocări în timpul sarcinii, a forței de muncă sau a livrării. Natura, în general, are grijă de tot și câinii gestionează inconvenientele mai mici foarte bine pe cont propriu. Cu toate acestea, se poate întâmpla într-o zi, una dintre femelele voastre nu dă naștere tuturor puiilor ei așa cum era de așteptat sau o face după o luptă.

Daca esti Planificați ca câinii de repaus, Trebuie să fii conștient de Diferite tipuri de dificultăți de naștere la câini astfel încât să le puteți împiedica mai bine și să acționați prompt dacă vedeți unele simptome sau semne. Dystocia canină este un termen de găleată și englobi foarte diferite probleme de naștere, care suntem detaliați într-o secțiune de mai jos.

Ceea ce este distocia caninei?

Dystocia canină înseamnă o ieșire dificilă sau anormală a catelusilor. Când apare disticia, poate proveni de la baraj sau de pui. O sarcină de baraj durează în mod normal 63 de zile, iar rasele de jucărie sunt puțin mai scurte și mai mari, un pic mai mult. Unii crescători vor începe să preia temperatura barajului cu două săptămâni înainte de data scadentă așteptată pentru a încerca să se stabilească ziua de muncă începe. O temperatură normală a unui câine este de 101-103 ℉. Când temperatura unui baraj scade la 99 ℉ sau sub muncă este de douăzeci și patru de ore de la început.

Munca este împărțită în trei faze.

  1. Prima fază este cea mai lungă. Contracțiile încep și canalul de naștere toalete și dilates. Barajul poate fi neliniștit și poate afișa un comportament de cuibărit, e.G. Căutați sau săpați un loc pentru a da naștere.
  2. În cea de-a doua etapă, contracțiile ar trebui să fie puternice și, în majoritatea barajelor, vizibile. Barajul va fi în disconfort evident și se va împinge, tremura și poate vomita.
  3. În cea de-a treia etapă (care de obicei se suprapune a doua) Placenta de catelus sunt expulzate.

Problemele pot apărea în oricare dintre cele trei faze. Majoritatea cazurilor de distocie apar de la barajul (aproximativ 60%). Timpul pentru muncă variază în funcție de barajele individuale și pentru diferite rase. Barajele cu așternuturi anterioare, de obicei, au labori mai scurte. Cât timp ar trebui să li se permită un baraj de muncă înainte ca medicul veterinar să fie numit diferă între diferitele surse. Cei mai mulți vor fi de acord că medicul veterinar ar trebui să fie chemat pentru un baraj care a lucrat cu contracții evidente pentru mai mult de 12 ore fără a fi scufundat.

Distocia legată de puii înseamnă, de obicei, procesul de naștere (livrare) este inhibat de opțiunea unui catelus, prezența unui catel mort, sau de un canal de naștere prea mic pentru a trece un catelus mare. Unele rase mici și de jucărie produc în mod obișnuit cățeluși cu capete prea mari pentru a trece prin canalul de naștere. Aceste tipuri de probleme sunt diagnosticate de utilizarea lui ecografie sau x-ray.

Diferite tipuri de dificultăți de naștere

Mai jos este A Lista celor mai frecvente tipuri de distocie care poate apărea într-o femeie în muncă în timpul ieșirii puii ei. Acestea sunt considerate foarte multe situații de urgență reproductivă de către majoritatea medicilor veterinari, la fel de frumos explicați în prezentarea Jeanette Yamamoto pentru centrul de specialitate și de urgență (PDF aici).

Dificultăți de naștere la câini
Dystocia este un termen foarte larg folosit pentru a vorbi despre problemele de naștere comune la câini. (Ilustrație de la wikihow)

Insuficiență uterină (sau inerție)

O problemă un baraj poate avea insuficiență uterină sau inerție. În această condiție, barajul are prea puține contracții eficiente. Veterinarii împart insuficiența uterină în doua tipuri: primar si secundar.

  1. În primar, Damul nu începe o muncă activă. Cu alte cuvinte, o scădere a temperaturii și comportamentul barajului indică faptul că trebuie să se întâmple forța de muncă, dar nu sunt pudori.
  2. secundar Insuficiența uterină apare atunci când barajul începe să lucreze cu contracții puternice și apoi contracțiile slăbesc sau devin prea episodice pentru a livra toate puii. În insuficiența uterină primară, nu se naște puppy în timp ce în secundară poate avea un catelus sau cățeluși.

Un medic veterinar ar trebui să fie numit dacă după patru ore, următorul catelus nu a fost scufundat. Eșecul pentru cățelușul poate fi cauzat de insuficiența uterină sau de o problemă cu catelul. Insuficiența uterină reprezintă 40 la 70% din toate distociile cauzate matern.

Toxemia

Toxemia (numit si preeclampsia, Febră de lapte) este cauzată de a scădere a calciului din sânge în timpul muncii sau la câteva săptămâni după ieșire. Condiția poate crește la potențialul de criză și la moarte atât la baraj, cât și la orice pui in uter. Tensiunea arterială a barajului se va ridica brusc, iar insuficiența renală și convulsii vor cauza moartea dacă nu sunt tratate. Simptomele de toxemie includ membrele rigide, tremurul, spasmele musculare, salivarea crescută și gâfâind.

Este important să știți că, în timp ce calciul scăzut al sângelui precipită condiția, suplimentarea dietetică excesivă a calciului în timpul sarcinii predispune barajului.

Diabet gestațional

Câinii au Diabet, dar la o incidență foarte scăzută față de oameni. Diabetul (hiperglicemia) la câini este împărțit în două tipuri. Unul este cauzat de a eșecul pancreasului din cauza unui defect congenital pentru a produce suficientă insulină pentru metabolism. Al doilea tip este numit tulburare de rezistență la insulină. În această condiție, pancreasul nu răspunde la o anumită condiție care mărește nevoia de glucoză în celule. Diabetul gestațional este de tipul din urmă. După ce stresorul este peste (ca și sarcină), târfa se va întoarce la normal.

Un baraj cu diabet gestational poate apărea letargic și va fi foarte însetat. Ea poate pierde în greutate, mânca excesiv și are un miros dulce la urina ei. Diabetul gestational poate provoca moartea barajului și a puiilor. Este tratabil cu injecții cu insulină și Managementul meselor. Este foarte rar la câinii în general. Cu toate acestea, unele rase incluzând Samoyeds, Terriers Cairn și Dachshunds par să arate un risc mai mare pentru el.

Infecție uterină

O infecție uterină se va răspândi adesea la puii. Puii pot fi ucis in uter (încă rămas) sau poate fi născut bolnav. Tipul de agent infecțios va determina severitatea și tratamentul stării.

Bruceloză este o infecție cauzată de bacterie Brucella Canis. Această infecție poate provoca avort spontan, avort termic, mortali și pui foarte bolnavi. Este o infecție care este aproape imposibil de vindecat. Câinii diagnosticați cu acesta sunt de obicei eutanasiați, deoarece oamenii îl pot prinde de câini. Există un test de screening pentru bruceloză, iar câinele de căptușeală și studio trebuie să fie testate înainte Mating.

Alte Infecții bacteriene include Salmonella și Mycoplasma. Acestea sunt tratate de antibiotice. Din păcate, totuși, ei nu au provocat o cățea să fie suficientă înainte de împerechere. Uneori, infecția este doar diagnosticată numai atunci când provoacă un avort terminal sau moartea în utero a unui catelus.

Câinii pot avea infecții virale. Canina Herpes Virus Poate provoca naștere. Aceasta este o boală cu transmitere sexuală la câini. Câinele adulților poate avea câteva simptome. De fapt, infecția poate fi latentă și devine activată cu stresul și tulpina sarcinii. Puii vor fi infectați în utero. Ele pot fi sculptate și par a fi bine, dar virusul își va ataca ficatul. În câteva zile, puii vor muri. Nu există nici un remediu pentru această infecție.

Canalul nașterii și problemele tractului de reproducere

Ieșirea poate fi împiedicată de Probleme structurale În tractul de reproducere al barajului. Aceste impedimente pot fi congenitale PELVIS prea mic sau o vătămare a pelvisului care nu se vindecă corect. Tumorile (benigne și canceroase) și chisturile pot provoca, precum și infertilitatea. Aceste probleme pot fi în oricare dintre părțile tractului reproductiv, inclusiv uterul, vaginul etc. Stricturile vaginale sunt aderențele sau creșteri care au ca rezultat înăsprirea vaginului. Ei pot împiedica trecerea puiilor. De asemenea, an Inghinal (abdominal) hernie poate împinge și obstrucționa canalul de naștere.

Torsiunea uterului are loc atunci când uterul se răsucește pe axa sa. Se întâmplă fie ca urmare a lipsei de fluid fetal, fie ca urmare a unui fel de traumă (cum ar fi o cădere). Lipsa pernei pentru fetușii și torsiunea în sine poate duce la pierderea puiilor și a barajului. Barajul va avea o descărcare mirositoare, și febră. Este tratat de c-secțiune.

Malpresentarea

Malpresentarea la câini nu înseamnă Breech. Patruzeci de procente din pui sunt scoase în prima poziție. O malpresentare ar fi un catelus într-un Poziția laterală sau un catelus care a extins un membru pentru a provoca o obstrucție. Uneori, un medic veterinar poate fi capabil să facă o repozițională manuală a catelului. Dacă canalul de naștere a fost complet diluat și dilatat, un veterinar poate fi în măsură să introducă degetele de lubrifiere în ea. Singletoni care sunt mai frecvente în rasele de jucărie pot fi supraaglomerate pentru canalul de naștere.

Fetus / defecte moarte în făt sau catelus

Un făt mort poate stârni o muncă în baraj. Uneori, un făt moare fără nici un motiv aparent. Doar aproximativ 1% din distocia datorită puiilor este de la un făt mort.

Prezența unui făt mort poate pune în pericol livrarea celorlalte pui. Un defect genetic poate fi o mutație unică sau poate fi o problemă în genetica barajului sau a sirei. Orice defect care are loc a doua oară cu o sirenă diferită poate fi un motiv pentru a retrage cățea de la Programul de reproducere.

Cauzele distociei la câini

Cele de mai jos Cauze comune ale distociei canine sunt dovedite de diagnosticarea frecventă a problemelor de naștere în rasele specifice (rase mici și jucării, dar și câini supraponderali, și rase brahicefalice). Motivele pentru care distocia și dificultățile de naștere afectează o rasă de câini mai mult decât altul, sau un câine de sex feminin dat mai mult decât altul, sunt multiple. Desigur, există un noroc rău ca în majoritatea domeniilor vieții, dar, în general, puteți restrânge cauza dystociei până la câțiva factori puternici.

dystocia canină
Munca este împărțită în trei faze, iar problemele pot apărea în oricare dintre cele trei faze.

Vârstă

Unele condiții care duc la dystocia sunt mai frecvente în barajele mai vechi. Barajele mai vechi au o incidență mai mare a infecției. Această rată de infecție mai mare nu este o cauză în sine, ci mai degrabă o corelație statistică că de fiecare dată când o cățea este îmbinată, ea riscă să ridice o infecție.

De asemenea, unele probleme obstructive se dezvoltă în timp. Tumorile tractului reproductiv sunt mai probabile într-o cățea mai mare. Riscul de insuficiență secundară uterină și diabetul gestational crește odată cu vârsta barajului. Diabetul gestațional apare mai frecvent la vârsta medie la cățele vechi.

Flumele și bolțurile mai vechi au o incidență mai mare a problemelor genetice sau congenitale în descendenții. Degradarea în ovul și sperma crește incidența morții fetale, iar defectele puppies care dau naștere la dystocia.

În plus, cățelele care sunt crescute la o vârstă foarte fragedă sau înainte de a ajunge la maturitate completă sunt la un risc mai mare de disticie. Cei mai mulți crescători nu vor rasa până când nu a avut o cățea cel puțin două cicluri de căldură. Ovulă imatură sunt mai predispuși să producă defecte congenitale, prematuritatea și puii mai mici și mai bolnavi.

Obezitate

Obezitatea predispune la un baraj diabet gestațional, și poate face greu să se afle când începe munca activă. O mare parte a timpului poate trece înainte ca distimul să fie evident. Intervenția întârziată poate însemna pierderea puiilor și poate risca viața barajului. O cățea ar trebui să fie în stare fizică de vârf înainte de a fi crescută. Sarcina nu este timpul pentru dietă.

Brachycefalice și rase de jucărie

Rasele cu capetele mari și cu muzzle scurte Bulldogs, Boston Terriers, Boxeri au rate de livrare chirurgicală atât de mare încât secțiunile C sunt normele. Peste optzeci la sută din buldogii englezi sunt livrați chirurgical. Aceste rase nu pot fi în siguranță în siguranță în mod natural. Canalul de naștere este prea îngust. Băuturile de jucărie, de asemenea, au rate ridicate de livrare chirurgicală, cum ar fi Chihuahuas, și Pomeranii.

Stresul de mediu

Într-adevăr, schimbări abrupte într-un mediu de baraj înainte de a intra în muncă va provoca adesea o naștere mai dificilă decât cea normală. Dacă un baraj este supus unui anumit stres mediu, probabilitatea prematuritate sau alte distocie sunt crescute. Unele baraje sunt mai mari și nervoase decât altele. Zilele rătăcitoare ale unei sarcini nu sunt un moment bun pentru o schimbare a locuințelor câinelui sau a extremelor în temperatura sau introducerea unei canine concurente în gospodărie. A Munca prematură poate duce la nașterea materială și moartea unui întreg gunoi. Stresorii de mediu, de asemenea, spori șansa de a dezvolta diabetul gestational.

[Pullquote-dreapta] Vârsta, obezitatea, mărimea, rasele brahycefalice și stresul de mediu sunt toți factori care trebuie luați în considerare atunci când vorbim despre distocia caninei și dificultățile de naștere.[/ Pulcquote-dreapta]

Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să vă configurați câinele de sex feminin Cutie de gropi La începutul sarcinii, în mod ideal într-un loc liniștit în casa dvs., unde copiii sunt rar în jur.

Rase cu dificultăți de naștere

Rata de livrare cezariană de către rasă oferă un instantaneu bun al căror rase au cea mai mare incidență a distociei.

Un an 2004 Studiu de peste 151 de rase Implicarea a peste 13.000 de cateluri au analizat incidența secțiunii C. Zece rase cu cele mai mari rate de C-secțiuni au fost după cum urmează:

  1. Boston Terrier (92.3%),
  2. Buldog (86.1%),
  3. Buldog francez (81.3%),
  4. Mastiff (64.6%),
  5. Terrier scoțian (59.8%),
  6. Miniature Bull Terrier (52.4%),
  7. Pointer german Wirechaired (47.8%),
  8. Clumber Spaniel (45.2%),
  9. Pekingese (43.8%);
  10. Dandie Dinmont Terrier (41.4%).

Rasele de jucărie care sunt crescute pentru a fi foarte mici (sub 3 kilograme) necesită frecvent livrări chirurgicale. Peste o treime din Chihuahuas necesită secțiuni de cezariană și puteți vedea statistici despre Frecvența secțiunilor cezariane în alte rase de câini, de asemenea.

Prevenirea distociei

Un ieșitor de succes în care barajul și puii au ieșit sănătoși și fără a fi nevoie de livrare chirurgicală începe cu o cățea în stare bună de sănătate înainte de împerechere. O cățea de potrivire care este nici prea bătrân sau prea tânăr este fundația pentru cele mai bune rezultate. Toate fotografiile și proiecțiile ar trebui să fie efectuate pe ea și pe stud. Ar trebui să fie hrănită a Dieta bună, și să fie în formă de top. Barajul ar trebui să fie introdus pentru ea Cutie de gropi cu câteva săptămâni înainte de data scadenței. Ar trebui să i se acorde timp să se aclimatizeze și mediul ei ar trebui să fie cât mai liber.

Un lucru care se poate face pentru a reduce șansele pentru disocia este de a avea informații bune. Unii crescători vor Luați două temperaturi pe zi În ultimele două săptămâni de sarcină sau au veterinarul verifică nivelurile de progesteron pentru a ajuta la identificarea când munca ar trebui să înceapă. Un raze X sau ecografie În ultimele două săptămâni de sarcină, va lăsa un proprietar să știe Câți puii să se aștepte în așternut, și să ajute la evaluarea dimensiunii puii și a viabilității acestora. Chimia sângelui poate ajuta la diagnosticarea precoce și tratamentul problemelor de sănătate cum ar fi eclampsia și diabetul gestational.

Tratamentul și recuperarea distociei canine

Tratamentul dystociei canine depinde de cauza. O pierdere de sarcină cauzată de contracția unor infecții bacteriene poate fi complet tratabilă de un antibiotic. Nu poate niciodată să se repete. O dietă a cățelui obeze poate fi gestionată astfel încât ea să fie în stare de vârf, data viitoare în jur. Un chist benign poate fi îndepărtat chirurgical. Un baraj poate avea insuficiență uterină secundară într-o primă gunoi, dar liturile ulterioare cu o muncă mai scurtă pot fi fără probleme.

Un medic veterinar poate trata insuficiența uterină prin utilizarea oxitocinei intravenoase. Acest hormon stimulează contracțiile. Un medic veterinar va fi atent să determine că nu există probleme de obstrucție cu livrarea. Hormonul va provoca contracții puternice în baraj care poate răni un catelus malpositionat. Insuficiența uterină este cea mai frecventă cauză a distociei care rezultă din baraj. Este probabil să se repete în litidele viitoare, în special în mijlocul la cățelele mai în vârstă.

Diabetul gestational, de asemenea, este probabil să se repete în viile viitoare. O dietă a cățea ar trebui să fie una de înaltă calitate, controlată în greutate și puține schimbări ar trebui făcute în mediul barajului în timpul sarcinii. Cățele în mod ideal ar trebui pensionate din programul de reproducere dacă sunt de vârstă mijlocie. Deși majoritatea cazurilor de diabet zaharat se rezolvă după sarcină, există un risc continuu de a nu se rezolva ca vârstele cățea.

Dacă un catelus moare în utero sau moare la scurt timp după naștere, ar trebui să se facă o încercare pentru a determina o cauză a morții. Această informație este vitală pentru a preveni o recurență în așternuturile ulterioare. De exemplu, unele infecții precum herpesul canin sau bruceloza nu pot fi vindecate și nu pot fi împiedicate să omoare în așternuturile ulterioare. Din păcate, cățea nu ar trebui să fie crescută cu un diagnostic al acestor infecții. Un defect ca o anomalie a inimii în făt ar putea fi o problemă unică, dar dacă a fost repetată în linia de sânge, poate fi nevoie de reexaminare a stocului de reproducere.

Distocia legată de rasă este în mare măsură inevitabilă. Un medic veterinar nu poate recomanda nici măcar o forță de muncă naturală să fie încercată într-o rasă ca un buldog englezesc. În alegerea bolțurilor pentru câinii de jucărie, poate scădea șansa de a cază c dacă studul nu este mai mare decât târfa. Creșterea jucăriilor "Ceamp" mărește șansele de prematuritate, diabetul gestational și cățelușul disproporționat de mare pentru canalul de naștere. Acești câini mici, în plus, au un risc crescut de efecte secundare și de moarte din anestezie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dystocia canină și dificultățile de naștere la câini