10 Cele mai vechi rase de câine din lume

Cele mai vechi rase de câine din lume

Acestea sunt 10 dintre cele mai vechi rase de câine de pe Pământ. Ea face ca o citire interesantă să vadă cât de departe înapoi câțiva câini, care încă mai rămân în căutarea în mare parte la fel astăzi, mergeți. Este vorba de a arăta cum sunt câinii puternici și puternici și cum capacitatea lor de a lucra alături de bărbați le-a ajutat să rămână atâta timp cât au pe planetă. Multe dintre aceste rase antice au avut locuri de muncă - să-i ajute pe maeștrii lor să vâneze sau pur și simplu să fie în jurul valorii de scopuri religioase percepute. Astăzi, pur și simplu rămân unii dintre cei mai de încredere prieteni. Și, destul de corect.

Afgan Hound

Houndul afgan este un câine unic care, evident, intră în Afganistan. Acolo, numele său fostul său pentru rasă era Tazi și se crede că sunt unul dintre ei, dacă nu , Cea mai veche rasă de câini în lume. Linia lor se crede că a început chiar înainte de 1 anunț și există o mare parte din dovezile ADN care să susțină acest lucru. Unii experți indică originile lor ca fiind la fel de departe ca 6000 î.Hr. Acesta este un incredibil acum 8000 de ani.

Ca o rasă, ele sunt dureroase caine de vanatoare care pot continua să meargă ore și ore. Ei vânează în principal prin vedere, nu miros și sunt vânători adepți datorită agilității și vitezei lor. Ei, prin urmare, au devenit cel mai bun prieten al omului din Afganistan, unde au fost folosiți atât în ​​deserturi, cât și în munți pentru a ajuta oamenii să găsească mâncare - fie că este cerb, capră sălbatică sau chiar zăpadă leopard sau lup de zăpadă.

Au fost admiși și recunoscuți de Clubul American Kennel în 1926.

Afgan Hound

Basenji

În timp ce juriul este încă în afara datei lor, Basenjis sunt, fără îndoială, cel puțin unu a celor mai vechi rase de câine din lume. De fapt, se crede că este Basenji care apare pe pereții Peșterilor din picturile de peșteră libiană. Aceste picturi datează înapoi la aproximativ 6000 î.Hr., deci dacă este Basenji că acești strămoșii timpurii au trăit și au fost vânați, sunt într-adevăr o rasă antică.

Caracteristica lor cea mai faimoasă este că sunt cunoscuți că nu latră, deși spun că nu fac un sunet este un pic înșelător. Ele sunt cu siguranță capabile să facă sunete ca mârâie și whining precum și țipătoare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune aplicații pentru a opri lătratul câinilor

Datorită coborârii de la câinii de vânătoare, Basenji este o rasă foarte energică care va necesita o mare plimbare în cazul în care o familie decide să cumpere una pentru casa lor. Ei vor avea nevoie de multe jocuri pentru a fi jucate cu ei, astfel încât acestea să nu prezinte niciun comportament distructiv negativ.

De asemenea, fiți avertizați, acești câini pot urca. Dacă aveți un gard de sârmă de lanț, ele pot urca cu ușurință pe unul dintre aceștia.

În legătură cu o postare: Cel mai bun gard de câine electric

Basenji

Akita inu

Acest câine pufos inițial pornește din Japonia, prin urmare numele lor japonez de sunet. Un Akita este, de fapt, câinele național al Japoniei și pot trăi până la 15 ani de vârstă. În ceea ce privește cât de vechi este rasa reală, sunt considerate până în prezent înainte de epoca creștină și ar putea fi chiar urmărite înapoi la aproximativ 8000 î.Hr., cu unul dintre strămoșii săi numiți Matagi inu. Akitas înșiși au fost crescuți pe scară largă în Japonia pentru a lucra câini - fie în spatele unei sanie, fie ca un urs sau vânători de cerbi. În epoca modernă de astăzi, ele sunt cunoscute ca fiind excelente Poliția și câinii militari.

Ei, prin urmare, ca o rasă, sunt extrem de protejați și sunt unul dintre acei câini care sunt foarte fericiți să încerce să spună cine este șeful. Pentru ei, dominația este esențială. În ceea ce privește alte trăsături, ele sunt cunoscute ca fiind foarte inteligente, precum și loial și afectuos.

Faimos, a fost Helen Keller care a adus mai întâi o Akita din Japonia în SUA. În zilele noastre, după mai multe importuri Akita în prima jumătate a secolului al XX-lea, există două rase de Akita cunoscută - Akita japoneză Inu și Akita americană.

Akita inu

Lhasa Apso

Această canină drăguță este numită după orașul său de origine, Lhasa, în Tibet. Ca o rasă, ei au o haină extrem de groasă, care ar fi putut să-l păstreze calde când a început să facă o apariție la aproximativ 800 î.Hr. Tibet suferă, de asemenea, de căldură extremă, iar haina lui este capabilă să-l țină se răcească și în lunile de vară.

Ca o rasă, călugării tibetani au crezut că câinele a fost sacru și că, dacă proprietarul unui APSO Lhasa a murit, sufletul trebuia să treacă în corpul câinelui său Lhasa Apso. Din acest motiv, Lhasa APSO au fost deținute vreodată de călugări sau de nobilime.

Indiferent de fundalul lor, aceste zile Lhasa APS sunt menite să fie câini prietenoși care pot fi asertivi uneori. Ele sunt, de asemenea, inteligente și distractive pentru a fi în jur și astfel din acest motiv sunt foarte populare animale de companie domestice. Ei au nevoie de o pregătire timpurie pentru a fi foarte receptivi la ordinele de masterat, dar odată învățate, acești câini sunt loiali unui vină.

Lhasa Apso

Chow Chow

Aceste câini uriași de urs sunt considerați că au venit din China și sunt legate într-un fel la Shar Pei. Cel mai vechi exemplu cunoscut al acestora este considerat că a fost în jur de 150 -200 î.Hr. Ei sunt cunoscuți pe scară largă înțeleasă, de asemenea, un strămoș de rase populare, cum ar fi Keeshond și Pomerania. Oricum, când au fost crescuți pentru prima dată în orice grad real, a fost pentru forța și natura lor de protecție. Au reușit să fie puse să lucreze ca vânători și păstori, pentru a trage o sanie de-a lungul și de a lucra ca câini de pază.

Proprietarii Chow Chow Chow includ Sigmund Freud și Elvis Presley, dar sunt, de asemenea, cunoscuți astăzi pentru limba unică albastru-negru, care se poate extinde la colorarea buzelor lor albastre. Ele sunt o rasă incredibil de loială atunci când sunt socializate destul de devreme, astfel încât să poată face bine adăugări la o casă care este dispusă să pună în câteva ore de formare a acestei rase inițial.

Ei au sosit mai întâi în vest pe țărmurile engleze la sfârșitul anilor 1800 și se crede că numele lor occidental (în China sunt numiți Songshi Quan, ceea ce înseamnă câine de leu puffy), este pur și simplu o formă de pidgin englez. La doar anii 1900, clubul american Kennel a recunoscut-o ca o rasă.

Chow Chow

Alaskan Malamute

Malamutul din Alaska își ia privirea de la strămoșii săi, lupul arctic. Wolful Arctic a fost domesticat pentru a deveni un câine de sanie nordică de către eskimosul Mahlemut, care a folosit puterea incredibilă a câinelui de a-și muta încărcările oriunde le-a luat căile lor nomade. Tribul le-a folosit, de asemenea, pentru a ajuta la vânarea animalelor mai mari pentru alimente. Având în vedere că tribul Mahlemut este de aproximativ 2 până la 3 mii de ani, cel mai devreme malamute din Alaskan se crede că a fost crescut în jur de 1000 î.Hr.

Această rasă, remarcabil, mii de ani mai târziu, este încă folosită pentru roluri similare astăzi. Ei pot fi încă văzuți că îi ajută pe oameni să cuprindă cantități uriașe de încărcătură în jurul părților mai reci ale lumii, precum și pur și simplu pentru săraci pentru distracție. Sunt un câine incredibil de iubitor care iubește compania umană, astfel încât acestea fac o adăugare fantastică pentru orice familie care le poate da un cantitatea corespunzătoare de exerciții fizice. Având în vedere că sunt obișnuiți să ruleze mile în fiecare zi, sunt foarte greu de obosit complet.

Alaskan Malamute

Saluki

Acești câini sunt rapizi, nu fac nici o greșeală. Dacă dețineți unul sau căutați să dețineți unul, dacă ei vin de pe plumb și găsesc un miros, veți fi puternic împins să vă prindeți. Acest lucru nu este rău pentru una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. Ei au fost primii datați înainte de epoca creștină, deși unele surse le-au dat naștere la fel de departe de 2100 î.Hr. Datorită lui Saluki ca imagini găsite în mormintele egiptene. Alte surse vor spune că au fost înființate mai întâi în aproximativ 330 î.Hr.

Ele sunt numite după orașul lor de origine, Saluki, care a făcut parte din vechiul Egipt. Ei au fost folosiți de mulți vânători în zona care a mers la fel de curcan. Ele sunt fantastice la vânătoarea veverițelor, vulpilor, cerbului și chiar șerpilor. Acest lucru este adesea în jos la viteza lor, care a fost înclinată la orice până la 35 de mile pe oră. Ele sunt strâns legate de câinele afgan și fac animale de companie fantastice iubitoare - deși cele care au nevoie de o mulțime de exerciții pentru a fi obosite.

Saluki

Chineză Shar-Pei

Chinezii Shar Pei poate fi datat înapoi la aproximativ 200 î.Hr., datorită imaginilor că sunt recunoscute pe scară largă ca fiind descrise pe vechea ceramică chineză și, de asemenea, ca figurine din China Clay. Când este tradus, numele lor Shar Pei devine piele de nisip, care se referă la stratul lor scurt. Înapoi în China antică, au fost puse lucrează la ferme pentru herding și protectie, precum și familii în sine.

Astăzi, ei pot fi un câine independent care este neobișnuit pentru canini care iubesc atât de des să fie în jurul oamenilor. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu fac mare tovarășii Pentru oricine trăiește singuri sau familii care au copii mai mari. Aspectul lor nu poate fi pentru toată lumea, dar asta nu a fost în detrimentul reproducerii lor în masă. De fapt, ele sunt una dintre cele mai populare rase din SUA în acest moment.

Chineză Shar-Pei

Samoyed

Samoyed inițial vine din Siberia și poate acum de așteptat să trăiască până la aproximativ 14 ani. Ele au fost folosite de tribul de samoyede din Siberia ca mijloc de a trage sanie, precum și să-i ajute să vâneze și să-i deaseră pe reni. Se crede că se vor întoarce până la 1000 î.Hr. Ele sunt una dintre rasele rare și vechi ale câinilor de lucru care nu au mai puțină genetică de lupi în ADN-ul lor. În schimb, ei sunt cunoscuți că au un machiaj genetic foarte asemănător pentru câinele primitiv.

Astăzi, ei sunt încă mult iubiți de familii și fac prieteni mari. Ele sunt loiale, precum și afectuoase și jucăușă. Cu fundalul de vânătoare și de vânătoare, ei au, de asemenea, o cantitate echitabilă de inteligență, care ajută în continuare capacitatea lor de a face prieteni cu membrii familiei lor.

Samoyed

pechinez

Acești câini cu părul lung au fost crescuți pentru prima dată în China în urmă cu aproximativ 2000 de ani și astfel putem număra cu ușurință Pekingese ca una dintre cele mai vechi rase care există în prezent. Ele sunt o dimensiune a câinelui de jucărie și sunt, de asemenea, cunoscuți ca câini de leu peking, spanioli chinezi și pelchies. Numele lor oficial, Pekingese, vine din orașul lor de origine, cu toate acestea, Peking. Acesta a fost primul nume al Beijingului și ca o rasă, ei au fost permise doar de a fi deținute de redevență.

pechinez

A fost la mijlocul anilor 1800, pewingese a început să sosească pe țărmurile occidentale precum Anglia. Ei au fost inițial adusi ca un trofeu în timpul războiului de opiu, iar numerele lor au început să crească de acolo când contrabandiștii au început să-și vadă valoarea. Ei au fost văzuți doar ca o rasă stabilită în SUA la începutul anilor 1900.

Ei rămân un Lapdog loial până în ziua de azi și, în timp ce aspectul lor nu poate fi pentru toată lumea, natura lor iubitoare câștigă adesea inima tuturor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Cele mai vechi rase de câine din lume