Cum să vă deplasați cu atenție pisica

Dacă sunteți proprietar de pisici, îl doriți să fie sănătoși. Știind ce arată o pisică sănătoasă, simte și chiar mirosuri, cum ar putea ajuta la fața locului, care pot necesita o atenție veterinară. Examinarea pisicii dvs. sănătoase de la cap până la picioare ajută la stabilirea unei linii de bază. Este important să subliniem că o "handicap", cum ar fi un membru amputat, orbire sau pierdere a auzului nu exclude în mod automat să fie sănătoasă. De exemplu, o pisică orb activă poate fi mult mai sănătoasă decât o pisica obeze Cu o viziune excelentă. O verificare aprofundată a capului pisicii dvs. (și toate elementele de pe cap) este un loc bun pentru a începe.

Înainte de a începe

Veți dori pisica dvs. într-un stat relaxat pentru a începe examenul de la domiciliu. Un cap de pisică sănătos și observat va da, de obicei, o impresie de vigilență. Cu excepția situațiilor particulare (atunci când dormi sau pe prowl, de exemplu) capul va fi transportat ridicat.

De ce ai nevoie

Nu sunt necesare instrumente, dar ar putea fi util să păstrați notele împreună cu data examenului. În cazul în care descoperiți ceva, veți avea o înregistrare atunci când ar fi început.

  • Caiet
  • Pix
  • Lanternă

Verificați pielea pentru anomalii

Rulați-vă mâinile peste capul pisicii, de-a lungul liniei maxilarului și a obrajilor și în jurul gâtului. Să știi ce toate bucățile și loviturile de pe capul pisicii tale sunt într-o stare sănătoasă. Împingeți blana, astfel încât să puteți verifica pielea pentru scabie, roșeață, purici, etc. Dacă simțiți sau vedeți ceva nou sau neobișnuit, consultați-vă cu medicul veterinar.

Examinați urechile pisicii

Cu excepția pliului scoțian și a curbei americane, urechile unei pisici vor fi triunghiulare în formă. Stratul de ureche exterior este foarte scurt și, de regulă, oarecum spargere decât părul pe restul corpului pisicii. Din acest motiv, Pisicile albe și alte pisici cu urechi de culoare deschisă sunt susceptibile la carcinomul de celule scuamoase, o formă de cancer care tinde să atace sfaturile urechii și nasul roz al acestor pisici. Orice indicație a rănilor sau a scabilor sau a unui aspect "crud", care nu reușește să se vindece în mod normal ar trebui să declanșeze o vizită la medicul veterinar.

Urechile ar trebui să fie curate, fără semne de acarieni de urechi, mase anormale sau infecții. Deși urechile unei pisici pot arăta în mod normal o cantitate mică de ceară, nu ar trebui să existe miros murdar sau un puroi vizibil sau drenaj, care ar putea duce la pierderea auzului. O pisică cu urechi sănătoase nu ar trebui să-și scuture capul și nici laba la urechi. Oricare dintre aceste semne sunt un steag roșu pe care pisica trebuie văzută imediat de un medic veterinar.

Uită-te la ochii pisicii tale

Ta ochii pisicii ar trebui să fie clar, luminos și alertă în împrejurimi. Elevii pot fi înguste sau largi, în funcție de cantitatea de lumină care trece prin ele, dar ar trebui să aibă aceeași dimensiune. Albii ochilor ar trebui să fie albi, fără nici o dovadă de îngălbenire sau roșeață. Deși puteți vedea mici vase de sânge pe suprafața albului ochiului, apariția sângelui în camera de ochi poate fi o urgență veterinară. Squinting sau clipește de un ochi ar putea, de asemenea, să indice o vătămare a ochiului, cum ar fi materia străină sau o zgârietură de la o altă pisică. Acestea sunt, de asemenea, indicații că trebuie consultat un medic veterinar. Înroșirea membranei roz care liniile este văzută cu conjunctivită, care uneori poate fi dificil de tratat. Niciuna dintre aceste condiții nu răspunde la tratamentul la domiciliu DIY. Oricare dintre ele ar putea duce în cele din urmă la probleme serioase și orbire dacă este lăsată netratată.

Verificați nasul pisicii

Un sentiment de miros de pisică sănătos este mult mai puternic decât un om, care nu este surprinzător, de la pisica nasului poate fi unul dintre cele mai valoroase active. Pisicile depind foarte mult cu privire la simțul mirosului pentru a localiza alimentele sub formă de pradă, mirosi de dușmani (prădători, câini, alte pisici) sau cercetaș pentru un partener. Pisicile își folosesc propriile glande de miros pentru a-și marca teritoriul, care poate varia de câteva mile în sălbăticie. Ei folosesc organul lor vaomeronazal (Jacobson`s) în nas, pentru a identifica feromonii - substanțe chimice importante pentru comunicarea dintre indivizi.

Pielea nasului pisică poate fi de orice culoare, inclusiv negru și roz, sau chiar o combinație de culori. S-ar putea să observați câteva locuri negre numite lentigo simplex pe nas și față. Acestea sunt, de obicei, normale, dar consultați cu medicul veterinar dacă cresc sau se schimbă rapid.

Nările ar trebui să fie libere de mucus și nu "curge."Deși o pisică poate uneori strănut din cauza alergiilor sau a prafului, continuu, strănut severă poate fi o indicație că au un corp străin încorporat într-un pasaj nazal, o tumoare nazală, acarieni nazali sau o altă problemă potențial gravă de sănătate. Așa este o pasăre de pisică la nas? Acest lucru este mai frecvent cu pisicile permise în aer liber, care ar fi putut inhalat o lamă de foxtail sau o mare de iarbă. Acest lucru necesită o atenție veterinară imediată.

Dă-ți pisica un examen dentar

Ca și nasul, o gură sănătoasă și buzele pot fi roz sau negru. Uneori, ca epocă a pisicilor, buzele lor roz anterioare pot dezvolta pete de pigment negru, care este normal. Culoarea normală a gingiilor pisicii sănătoase și acoperișul gurii este un "bubblegum" roz. Gingii foarte palide sau roz întuneric până la gingiile roșii, iritate, în special în tandem cu alte simptome, ar trebui să fie verificate de un medic veterinar imediat.

Ca un carnivor obligat, dinții pisicilor sunt proiectați nu numai pentru a ucide prada, ci pentru a rupe și a îmbrăcat carnea pentru înghițire. Dinții de pisici sunt, de asemenea, o armă importantă defensivă. O pisică adultă are 30 de dinți, 16 pe partea de sus și 14 în partea de jos:

  • 12 incisivi: Folosit pentru îngrijirea și răzuirea bucăților de carne din osul pradă.
  • 4 dinți canini (AKA "Fangs"): Folosit în cea mai mare parte pentru apărare și ucidere pradă.
  • 10 pre-molari: Utilizat împreună cu molarii.
  • 4 molari: Spre deosebire de oameni, pisicile nu-și folosesc molarii să "mănânce" mâncarea. În schimb, ei lucrează într-un fel de operație "felie-and-dice", oarecum ca un fel de carne electric de carne.

Dinții de pisici sunt în mod normal albi, cu puțin, dacă există o clădire tartan. Ele sunt înrădăcinate în siguranță în maxilarul pisicii. Orice semne de roșeață în gingiile dinților sau slăbirea dinților ar trebui investigate de un medic veterinar. În urma unui plan obișnuit de îngrijire dentară, vă va ajuta să asigurați dinți sănătoși și gingii.

Localizați toate mușchii de pisici

Deși mușchii lungi deasupra buzelor superioare de pe fiecare parte a nărilor sunt cele pe care le gândim în mod obișnuit ca niște mușchi, pisicile au, de asemenea, mușchi deasupra sprâncenelor, înapoi pe obraji și pe cele mai scurte pe spatele picioarelor din față.

Sunt chemați aceste fire de păr foarte puternice Vibrissae, sau părul tactil, și sunt cel puțin de două ori mai groase ca părul obișnuit al pisicii, cu rădăcini care merg de trei ori mai adânc, înconjurate de nervi și vase de sânge. Vibrissae nu ar trebui să fie niciodată tăiată, deoarece acestea sunt un instrument necesar pentru pisici. Ei vor cădea ocazional, la fel ca și cum aruncați firele obișnuite, dar înlocuirea vor crește.

Un mușchi de pisici sunt atât de sensibili încât pot simți cea mai mică șoaptă a brizei. Whiskers lor sunt de neprețuit în judecarea vitezei și direcției vântului, care ajută atât pentru protecția împotriva auto-protecție, cât și pentru identificarea localizării pradă potențială.

Prevenirea problemelor în timpul unei examinări ale capului

Dacă pisica dvs. începe să se rătăcească la examen, faceți o pauză. Veți dori să fiți amănunțiți, dar nu există niciun motiv pentru a vă provoca suferința de pisică. Dați pisicii ceva timp și apoi ridicați unde ați rămas. Examenul poate fi efectuat în câteva ore sau zile, dar asigurați-vă că îl finalizați și datează notele corect.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă deplasați cu atenție pisica