De ce pisica ta se rostogolește pe spate

Dans Musubi

Când vă vedeți caderea pisicii la pământ și rotiți-vă pe spate, poziția Pet-urilor vă poate spune ceva. Uneori acest lucru este însoțit de frecarea capului pe podea în timp ce meowing. Este posibil ca pisica ta să aibă o mancarime out-of-the-way sau vrea doar o întindere bună, dar această mișcare este adesea un semnal pozitiv de la pisica ta. Rularea în mod obișnuit semnalează că pisica se simte în siguranță și poate dorește o atenție de la tine.

Siguranță și securitate

O pisică nu se rostogolește pe spate decât dacă se simte în siguranță și sigură. De fapt, o pisică se rostogolește pe spate când este la starea cea mai relaxată. Gândiți-vă la modul de tip Kitty Zen. Dacă o pisică se rostogolește în fața dvs., este un semn bun. Aceasta este modul tău de a spune: "Am încredere în tine.Expunerea pieselor de burtă și / sau sensibile este un moment foarte vulnerabil pentru pisica dvs., care este o oportunitate pentru a vă lega.

Căutarea atenției

Luați în considerare momentul, locația și circumstanțele care pot avea rularea pisicii pe spate. De exemplu, dacă pisica dvs. se învârte în fiecare dimineață și chiar în fața dvs., pe măsură ce vă pregătiți pentru această zi, acesta este un semn că dorește o atenție. Petreceți un timp de calitate cu pisica dvs., dacă îl vedeți că se rostogolește pe partea de sus a spatelui, picioarelor sau podelei.

Oferind pisicii dvs. că atenția "plătește" pisicile dvs. pentru rulare - restrângerea pozitivă a comportamentului. Astfel, pisica ta va repeta mișcarea de rulare din nou data viitoare mai multă atenție. Pisicile iubesc rutina, astfel încât odată ce un model este stabilit, rulmentul devine un ritual reconfortant.

Marcarea comportamentului

Rularea pe teren poate răspândi Pisica pisicii. Deoarece pisicile comunică în primul rând prin modul în care cineva sau ceva miroase, își folosesc glandele de miros pe obraji, labe și flancuri pentru a pune un miros personal pe el. Acest comportament este văzut atât la pisicile domestice, cât și în pisicile mari.

Când pisica îți freacă capul și obrajii de pe podea, poate să-și lase marcatorii de miros în casă și peste picioarele tale. Aceasta spune și alte pisici că au fost acolo, și-au revendicat locul și v-au marcat deja (astfel încât alte pisici trebuie să se retragă). Marcajul este folosit ca o modalitate de a păstra orice potențial dușmani sau rivali.

Multe pisici simt o dorință instinctivă de a-și marca teritoriul prin frecare și zgâriere. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. marchează teritoriul cu urină, veți dori Învățați-vă pisica cum să se oprească.

Împerechere și catnip

Dacă ați dat vreodată pisicii dvs. unele catnip, ați observat un comportament similar de rulare. catnip Herbul incitează de obicei o reacție puternică la pisici. Compusul său activ Nepetalactonă este un miros puternic care declanșează dorințele sexuale ale pisicii. Aceasta este ceea ce îi face să se bucure de rulare pe pământ după inhalare.

Veți găsi, de asemenea, că mulți Pisicile feminine Rulați-vă și frecați-vă împotriva lucrurilor când sunt în căldură sau după împerechere. Este probabil legată de hormoni și ovulație. Orice mișcări frenetice pot însemna, de asemenea, pisica dvs. încearcă să elimine mirosul unei pisici masculine înainte de a se deplasa o altă pisică masculină.

Nu sunt supuse ca câinii

Mulți Câinii se rostogolesc pe spate ca semn de deferență sau de depunere, spre deosebire de pisici. Când pisicile se rostogolesc, de obicei este mai mult o solicitare de atenție decât depunerea. Dacă aveți un alt animal în casă, ca un câine, pisica dvs. poate face o rolă din spate când celălalt animal de companie nu este în jur, astfel încât să știți că vrea o dragoste.

Nu presupuneți niciodată că pisica dvs. solicită o frecare de burtă ca câinii să facă atunci când se răstoarnă. În caz contrar, mâna dvs. poate fi apucată și lovită în depunere. Majoritatea pisicilor iubesc o zgârietură în spatele urechilor, așa că este mai bine să conducă cu asta în schimb.

Posibilitati nelimitate

Pot exista și alte motive pentru care pisica dvs. se rostogolește pe pământ. Din moment ce pisicile au o temperatura mai mare a corpului, probabil vor placa sau sa dormi in apropierea unui incalzitor. Din acest motiv, pisicile pot fi ușor copleșiți de senzație și trebuie să se răcească. Aceasta include consumul de apă, odihnindu-se în locuri răcoroase și frecarea pe podele răcoritoare. Pisica ta ar putea, de asemenea, să-și protejeze sistemul digestiv prin rularea în jurul murdăriei, îmbrăcându-și blana cu bacterii și ingestindu-l prin lingerea hainei sale. Oricare ar fi pisica ta, este probabil pentru un motiv bun.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisica ta se rostogolește pe spate