Care sunt petele negre pe buzele și nasul pisicii mele portocalii?

Pisica portocalie cu lentigo

De obicei, un nou loc care apare pe animalul dvs. de companie este cauza de îngrijorare. În cazul unor pete plate maronii sau negre care apar brusc pe nasul, buzele și marginile pisicii dvs. portocalii, puteți să vă faceți griji față de nimic. Să aflăm ce sunt aceste pete și dacă ar trebui să fii îngrijorat.

De ce pisicile portocalii au pete negre?

Cel mai frecvent motiv pentru aceste pete întunecate este lentigo, o afecțiune genetică în care există o creștere a numărului de melanocite epidermice. Pe măsură ce aceste celule producătoare de pigment se înmulțesc, pe fața pisicii dvs. apar pete negre sau maro mici.

Pisicile portocalii nu sunt singura culoare afectată de lentigo. Petele negre pot apărea, de asemenea Tortoiseshell, stambă, Galben, și pisici de flacără. Mijlocul de vârstă la pisicile mai în vârstă sunt cele mai frecvent afectate, dar Lentigo poate apărea în pisici ca tineri ca și un an.

Care sunt semnele Lentigo la pisici?

Când Lentigo apare mai întâi la pisici, adesea apare pe buze ca mici puncte, înainte de a se răspândi în pleoape, gingii și nasul. Pe măsură ce pisica îmbătrânește, petele vor deveni mai răspândite și pot crește mai mari. Adesea, un mic cluster de pete va crește împreună pentru a forma un plasture mare de pigment.

Leziunile mici pot apărea aproape împreună, decolorarea unei zone mai mari. Leziunile sunt fie maro sau negre, mici în dimensiune și sunt de obicei plate, dar pot apărea ridicate. Cu o frontieră clar definită, nu există nici o roșeață sau alte schimbări de piele care înconjoară leziunile. Pisicile par a fi confortabile cu aceste "pistrui", deoarece nu par a fi mâncărime sau iritante.

Care sunt cauzele lentigo la pisici?

În timp ce pistrui sunt asociate cu expunerea la soare la oameni, cauza exactă a lentigo în pisici este necunoscută. Aspectul acestor pistrui de feline nu pare să coincidă cu expunerea la soare.

Indiferent de declanșatorul subiacent, locurile Lentigo rezultă din celulele producătoare de pigmenți numite melanocite care fac mai mult melanină decât pielea înconjurătoare. Se crede că gena care codifică culoarea stratului portocaliu este instabilă și revine la gena întunecată "non-portocalie", dar această teorie nu a fost confirmată.

Cum este diagnosticat și tratat lentigo la pisici?

Veterinarii diagnosticează adesea lentigo pe baza unui examen fizic aprofundat, semnele clinice de prezentare și prin verificarea oricărei alte condiții de sănătate. Ocazional, locurile Lentigo pot apărea similare cu melanomul, astfel încât medicul veterinar să poată lua o aspirație fină a unui loc suspicios pentru a căuta celule canceroase sub microscop.

Lentigo nu este o formă de cancer, nici nu va crește să devină cancer. Singura preocupare este că petele Lentigo pot masca petele de melanom, ceea ce face ca examenele de rutină veterinare critice pentru monitorizare. Dacă observați un punct negru ridicat pe pisica dvs., contactați medicul veterinar, deoarece spoturile ridicate tind să fie canceroase mai des decât pe spoturile plate.

Deoarece Lentigo este o condiție benignă, cosmetică, ca pistrui uman sau pete de vârstă, nu este nevoie de tratament - pur și simplu bucurați-vă de pistrui.

Ce alte condiții apar similare cu lentigo la pisici?

În timp ce punctele negre cauzate de lentigo pot fi uimitoare, ele sunt cele mai benigne condiție care apare ca puncte negre mici. Alte aspecte medicale similare care pot crea probleme de sănătate includ:

  • Fleas și murdărie de purici: Acești paraziți care sugerează sângele apar ca puncte negre mici în blana pisicii tale și pot fi dificil de detectat dacă este un groomer excelent. Pe măsură ce purici se hrănesc pe pisica voastră, vor trece sângele digerat, cunoscuți și sub denumirea de murdărie sau excremente de purici, care vor apărea ca minuscule Black Fleck pe pielea și blana animalului tău. Combingul pisicii dvs. cu un pieptene fine din fină este cel mai bun mod de a diagnostica o problemă de purici, deoarece aceste piepteni speciale sunt concepute pentru a trage purici, ouă și murdărie de pe animalul dvs. de companie.
  • Acnee feline: În timp ce cauza exactă a acneei feline este necunoscută, este o condiție destul de comună a pielii în pisici. Aplicând ca puncte negre pe bărbie, acnee feline poate, de asemenea, să progreseze spre roșu, pusttui inflamați care pot rupe și ooze. Igiena corectă este o necesitate pentru pisici cu acnee, în special în ceea ce privește mâncărurile alimentare și de apă. Evitați mâncărurile din plastic și comutați la ceramică, oțel inoxidabil sau sticlă în schimb. Acneea de felină poate fi o flacără ocazională sau o afecțiune cronică care necesită protocoale riguroase de igienă.
  • Melanom: Pisicile, spre deosebire de oameni, dezvoltă rar melanom din cauza expunerii excesive la soare. Melanomul se referă la melanina de pigment, care este produsă de anumite celule din organism. Cu forma malignă de melanom, aceste celule de pigment cresc din control și sunt cel mai probabil să afecteze pielea, ochii sau gura pisicilor. Mai multe caracteristici sunt comune printre pisicile cu melanom:
  • Melanomul poate apărea ca un plasture colorat întunecat, un loc, o bucată sau o zonă ridicată pe piele, gingii sau în ochi.
  • Site-urile afectate comune includ buzele, gingiile, limba, nasul, urechile și ochii.
  • În ochi, primul semn al melanomului poate fi colorarea și întunecarea irisului.
  • Melanomul este agresiv și se poate răspândi rapid la plămâni sau ficat, provocând dificultăți de respirație, lipsa apetitului și pierderea în greutate.

Dacă sunteți preocupat de un loc pe pisica dvs., mai ales dacă se schimbă în dimensiune sau este ridicat sau licitație, contactați medicul veterinar pentru a programa o întâlnire. Există o șansă bună ca locul negru al pisicii dvs. să fie pur și simplu lentigo, dar este mai bine să fii sigur decât să-ți pare rău.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care sunt petele negre pe buzele și nasul pisicii mele portocalii?