Pisicile și ochii lor foarte unici

Pisică într-un spital veterinar

Există o serie de lucruri pe care le puteți învăța prin privirea în ochii pisicii voastre, la fel ca și în cazul oamenilor. Elevii pisicii ar trebui, în mod normal, să aibă aceeași dimensiune. O modificare a dimensiunii elevului într-un singur ochi poate indica o serie de condiții, variind de la ușoară la gravă. Acestea includ:

  • Inflamația ochiului
  • Sindromul Horner (a Tulburări neurologice)
  • Felv (poate provoca spasme pupilare)
  • Tumorile
  • Leziuni ale sistemului nervos central

"A treia pleoapă"

Pisicile au o pleoapă interioară, cea de-a treia, numită a Membrana nictare (de asemenea, a scris "nictiting"), care servește la protejarea ochiului de uscăciune și / sau deteriorări. Când o pisică este bolnavă, a treia pleoapă se va închide parțial, care este un semnal pentru a-l duce imediat la veterinar în cazul în care alte simptome prezente. Curios suficient, foarte mult Pisica fericita va arăta, de asemenea, că membrana de nictare.

Ochii moody

"Ca multe alte caracteristici fizice ale pisicii, starea lui sunt reflectate de ochii lui", scrie proprietarul "Ce face ca pisicile să funcționeze."Schimbările de dimensiuni ale elevilor sunt indicii: o pisică furioasă va avea elevii înguste, în timp ce o pisică excitată sau înspăimântată va avea ochi larg deschise, cu elevi mari. O ochi dulci și fericiți ai pisicii vor apărea uneori o umbră mai întunecată decât normală. Nu pot explica asta - este doar o observație."

Boli și condiții ale ochiului

Pisicile sunt supuse unui număr de aceleași condiții pe care le avem uneori, inclusiv Cataractă, glaucom și conjunctivită (ochi roz). Acesta din urmă, dacă este cauzat de Chlamydia bacterii, poate fi contagioasă pentru oameni.

Din moment ce ochii pisicilor sunt atât de importanți pentru bunăstarea lor generală, este esențial ca tu Luați pisica la un medic veterinar La primul semn de necaz. Multe condiții pot fi tratate cu ușurință dacă pot fi prinse în timp, dar pot duce la luni de cheltuieli veterinare și, eventual, chiar și orbire, dacă sunt ignorate.

Viziunea de noapte a pisicilor

Viziunea nocturnă a pisicilor este mult mai mare decât cea a oamenilor. În timp ce nu pot vedea în întuneric total, ei pot vedea cu o singură șasea din iluminarea pe care trebuie să o vedem. În felină, mușchii irisului care înconjoară elevii sunt construite într-un mod care permite ochiului să se îngroaie la o fantă verticală în lumină puternică și să se deschidă complet într-o lumină foarte slabă pentru a permite iluminarea maximă.

În plus, un strat reflectorizant în spatele retinei pisicii, numit Tapetum Lucidum, reflectă lumina de intrare și o lovește înapoi de la conuri, făcând mai multă utilizare a luminii existente. Tapetumul este probabil responsabil pentru orbs verde strălucitor pe care îl vedeți când o cantitate mică de lumină lovește o ochi de pisică noaptea.

Aceste caracteristici de feline speciale s-au dezvoltat probabil pentru scopuri de supraviețuire, deoarece pisicile sălbatice sunt nocturne și fac o mare parte din vânătoarea lor noaptea.

Testarea ochilor pisicilor pentru a ajuta oamenii

În 2000, o echipă de oameni de știință de la Universitatea din California din Berkeley au folosit pisici pentru a afla mai multe despre viziunea umană. În timpul experimentului controversat, echipa, condusă de Yang Dan, profesor asistent de biologie moleculară și celulară, a anestezat pisicile și apoi implantați electrozi în creierul lor și le-a arătat imagini. Ei au reușit să înregistreze răspunsurile pisicilor la lumină și întuneric și să folosească o ecuație matematică, au transformat semnalele în imagini.

Din moment ce ochii pisicilor sunt atât de asemănători cu oamenii, echipa spera să răspundă la o serie de întrebări despre modul în care ochiul și creierul lucrează împreună pentru a captura, codifica și reasambla imaginile.

Pisici ochi trivia

  • Pisicile nu pot vedea direct sub nasul lor. Puteți testa acest lucru oferind kitty un tratament. El poate mirosi, dar dacă o aruncați direct sub nas, va trebui să rădăcină puțin înainte de ao găsi.
  • Zvonuri deoparte, pisicile nu sunt orbii de culoare. Abilitatea lor de a vedea culoarea nu este la fel de îmbunătățită ca a noastră, dar pot vedea câteva culori.
  • Dacă viziunea omului normal este de 20/20, atunci cea a pisicii este de 20/100. Are o viziune dornică pentru obiecte departe, dar lucrurile în apropiere pot apărea fuzzy sau neclară. Poate că acesta este motivul pentru care pisicile fac testul de miros atunci când felicitați prietenii.
  • Majoritatea pisicilor cu ochi albe sunt Surd. O pisică albă cu ochi ciudați (un albastru și un verde sau aur) va fi cel mai adesea surd pe partea cu ochiul albastru.
  • Pisicile "sărut" cu ochii lor. Desigur, o ciocnire pe nas este și modul lor de a da un sărut. Dacă vrei să-ți arăți pisica pe care o iubiți, dați-i un Kitty Kiss dreapta înapoi. Nu pe nas. Dați-i doar o privire lungă și clipește încet și vedeți ce se întâmplă.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile și ochii lor foarte unici