Anisocoria în pisici

Close-up de o pisică leneșă

Cei mai mulți proprietari de pisici iubesc culorile ochiului izbitoare pe care le posedă prietenii felini. Greens strălucit, blues înghețat și ambienții de aur sunt doar un lucru care face ca pisicile să stea în afară de tovarășii noștri canini. Deci, dacă pisica ta are un singur ochi cu un elev care este o dimensiune drastic diferită de celălalt ochi pe care îl vei putea spune imediat. Majoritatea proprietarilor vor ști imediat că ceva nu este corect, dar ceea ce ar putea merge? Ce poate provoca un elev mai mare decât celălalt?

Ce este aniscoria?

Anisocoria, în timp ce o gură, este termenul medical atunci când elevii sunt două dimensiuni diferite. Anisocoria, în sine, nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al unei stări subiacente. Există o varietate de motive pe care pisica ta o poate avea elevi care au diferite dimensiuni.

  • Ulcerul cornean / rănirea
  • Un creier sau tulburări neurologice care afectează nervii specifici care rulează la ochiul pisicii tale (i.E. Sindromul Horner)
  • Glaucomul (ochiul afectat va avea o presiune crescută în ochi și va fi dilatată)
  • Sindromul elevului spastic (poate fi un simptom al virusului leucemiei feline
  • Degenerativ schimbat în țesutul iris care se poate întâmpla cu îmbătrânirea
  • Trauma capului
  • Expunerea la substanțe chimice sau toxine

În funcție de cauza de bază, este posibil să nu vedeți alte simptome sau puteți vedea simptome oculare diferite, însoțitoare. Pisicile cu anisocoria pot avea, de asemenea, sclere înrădăcinate, o cornee întunecată sau albastră (stratul exterior al ochiului), descărcarea ochilor, o pleoapă droopie, un ochi ciudat sau să se frece / pasăre la ochiul afectat. Pisica ta poate fi, de asemenea, mai puțin activă decât normală.

Indiferent de cauza, dacă anisocoria pisicii dvs. are o debut brusc, este o urgență care necesită o îngrijire veterinară imediată. Eșecul de a vă îngriji de pisica imediat poate deteriora permanent viziunea pisicii în ochiul afectat.

Diagnosticarea motivului pentru anisocoria pisicii tale

Majoritatea lucrărilor de ochi vor începe cu trei teste de bază: un test de lacrimă Schirmer, pete fluoresceină și un test de presiune intraoculară. Un test de lacrimă Schirmer va verifica capacitatea ochilor pisicii dvs. de a crea lacrimi. Există anumite procese de boală care vor inhiba producția de lacrimi. Ochii pisicii tale vor încerca de fapt să compenseze, dar în loc de lacrimi pot produce o descărcare groasă și lipicioasă. Toate acestea de spus, puteți crede că pisica dvs. are doar lacrimi funky când, în realitate, are lipsa lor! Colorarea ochiului cu vopsea fluoresceină poate ilumina orice ulcere pe corneea pisicii. Pata se va colecta în ulcer în sine, astfel încât, chiar și atunci când pata excesivă este spălată din ochi, pata va fluoresa sub o lumină neagră. Verificarea presiunilor intraoculare a pisicii dvs. pot verifica glaucomul, precum și uveita. Dacă pisica ta are glaucom într-unul sau ambii ochi, ei vor avea presiuni mai mari decât cele normale. Dacă pisica ta are uveită într-unul sau ambii ochi, ei vor avea presiuni mai mici decât cele normale. Asigurați-vă că medicina veterinară nu verifică presiunile oculare cu testul "Air Puff", care este comun în oftalmologia umană.

Dacă cele trei teste de ochi standard nu dezvăluie nimic din normă, VET dvs. poate dori să efectueze mai multe teste specializate. Eșantioanele blânde de răcire ale conjunctivei pisicii dvs. pot fi trimise la un laborator extern pentru histopatologie, unde un specialist veterinar va privi probele sub microscop. Din aceasta pot determina dacă există celule anormale prezente care ar putea indica o creștere benignă (sau malignă). VET dvs. poate dori să verifice un panou sanguin pentru a exclude orice boli sistemice. Ei pot dori, de asemenea, pisica ta să obțină radiografii de craniu, un RMN sau chiar să fie văzute de un oftalmolog veterinar.

Tratarea anisocorului pisicii tale

Cât de bine să tratați anisocoria pisicii dvs. depinde în întregime de ceea ce provoacă anisocoria pisicii dvs. Un tratament specific se va baza pe boala specifică. Dacă anisocoria pisicii dvs. provin dintr-o expunere chimică sau de toxină, îndepărtarea substanței poate inversa anisocoria. Unele cauze, cum ar fi sindromul lui Horner, sunt auto-limitatoare, iar anisocoria se poate rezolva pe ea proprie. Pentru alte cauze, cum ar fi condițiile degenerative, anisocoria pisicii dvs. nu poate fi niciodată mai bună. Unele cauze ale anisocorului pot necesita, de asemenea, medicamente pe termen lung. Dacă viziunea pisicii dvs. este afectată din cauza aniocoriei, viziunea lor nu se poate întoarce niciodată la normal.

Indiferent de motivul pentru anisocoria pisicii tale, căutând o atenție veterinară imediată este vitală pentru viziunea pisicii dvs. și sănătatea ochilor. Indiferent dacă vedeți un medic veterinar de urgență sau veterinarul dvs. obișnuit, vă pot ajuta să vă dați seama ce cauzează simptomele ochilor pisicii dvs. și cât de bine să abordăm problema.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anisocoria în pisici