De ce pisicile își înfruntă capul împotriva ta?

De ce pisicile își înfruntă capul împotriva ta

S-ar putea să fi observat pisica ta să-și bată capul, picioarele, fața, mâna sau orice altă parte din tine poate ajunge. Oamenii se referă de obicei la acest lucru ca și în jos, dar acest termen nu este de fapt corect. Termenul real este "bâzâitul capului", dar de ce fac pisicile? Au câteva motive.

Ești o parte a familiei

S-ar putea să observați că pisica voastră îi place în mod deosebit să se îndrepte spre cap după ce vii acasă după ce a ieșit din casă pentru o vreme.

Lumea unei pisici este plină de mirosuri și în timp ce ei vedere este foarte bun, de asemenea, ei tind să se bazeze pe simțul mirosului. Acesta este motivul pentru care ei vor să-și marcheze teritoriul. Bâzâitul capului este similar, dar este, de asemenea, puțin diferit. Bâzâitul capului este de a crea un miros comun, astfel încât fiecare membru al coloniei să împărtășească același miros. Aceasta înseamnă că o pisică poate spune imediat cine aparține familiei sale și cine nu.

Când vii acasă de la serviciu, pisica ta va cap de multe ori bont ca parte a ritualurilor sale de legare socială. El este parțial spunându-vă că te iubește, Dar, de asemenea, vă spune că mirosul comun a fost purtat și el trebuie să-l intensifice. Va elibera feromoni de la glanda mirosului de pe cap. Aceste glande sunt deasupra ochiului și sub ureche. S-ar putea să observați acest loc să arătați mai subțire decât restul hainei pe care le îmbătrânește.

Pisicile își înfruntă capul împotriva ta

Te iubesc

Precum și crearea unui miros comun în colonie sau familială. Pisica ta este bâzâitul capului pentru a vă oferi un mesaj direct.

S-ar putea să observați că se apropie de tine, sau ar putea să se culce de câteva ori pe care-l face la tine. Ar trebui să observați că comportamentul său este relaxat și poate fi purtător. Ochii, mușchii și urechea vor fi relaxați și nu înțepați ca ei ar fi dacă ar fi vanat. El poate alterna între bâzâitul capului tău și mănâncă obrazul împotriva mobilierului.

În timp ce gunoiul de frecare este adesea mai mult despre marcajul mirosului și pretindeți proprietatea, acesta oferă un mesaj diferit atunci când este combinat cu bâzâitul capului. Pisica ta îți spune, și alții, că există o relație între tine și că are o mare afecțiune pentru tine.

Statut social

Dacă aveți mai mult de o pisică, va exista un statut social pentru a determina ce pisică este responsabilă pentru a vă asigura că fiecare membru al coloniei împărtășește mirosul comunitar. Acest lucru nu înseamnă că celelalte pisici nu se vor îndrepta cu tine, dar s-ar putea să observați o bâzâire a capului de pisici mai mult decât ceilalți. Sau ați putea observa că există o pisică care inițiază comportamentul capului de bâzâi mai mult decât ceilalți.

Burting este o metodă mai importantă de a trimite un mesaj decât alte comportamente cum ar fi marcarea urinei. Acesta este un motiv pentru care este mai comun comportament pentru pisica dominantă. O pisică supusă se poate cap cu tine când e singur, dar este puțin probabil să-l vezi inițierea bâzâitului capului cu ceilalți pisici.

Ce să faceți atunci când vă coboară capul

Pe măsură ce bâzâitul capului este în primul rând un comportament social, este o mare oportunitate pentru dvs. să vă dezvoltați, aprofundați și să vă îmbogățiți relația cu pisica voastră. Ar trebui să vă uitați la bâzâitul capului ca un compliment. Pisicile vor coborî doar bont cu animale și oameni pe care ei îl consideră a fi familia, deci sunteți unul dintre puținele privilegiate. Poate fi chiar singura persoană care pisica ta va cap cu bont.

Cum îți vei depinde de pisica ta și cât de bine îl cunoști. Unele pisici nu sunt confortabile și nu doresc nici un fel de răspuns de la dvs. Trebuie să existe o legătură și încredere înainte de a vă reciproc. Dacă nu sunteți sigur, atunci trebuie să lucrați încet și să permiteți timp pentru relația dintre dvs. pentru a ajunge la acea etapă. Când se îndreaptă bine, îi poți oferi mâna ta. Dacă se simte confortabil cu asta, atunci puteți lucra până la alte modalități de a reciproc.

Unii proprietari se vor îndrepta înapoi sau își vor oferi pur și simplu fruntea. Alții se vor zgâria sub bărbie. Depinde într-adevăr de ceea ce îi place pisica ta și cât de aproape este relația ta. Dacă legătura dvs. nu a ajuns la stadiul bâzâitului capului, atunci există încă alte modalități de a vă întări legătura. Îl poți îngriji, încuraja să joci și să-i dai trata.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

Alte comportamente

Există două comportamente pe care pisicile le vor angaja în acest lucru poate arăta puțin ca bâzâitul capului. Ele sunt diferite, și este important să vă cunoașteți pisica. Trebuie să fii conștient de ceea ce este și nu este normal pentru el.

Marcajul teritoriului

Marcajul de teritoriu poate arăta ca bâzâitul capului, mai ales dacă pisica dvs. folosește glandele de arcuri, dar este diferită. Este un comportament relativ normal, dar poate fi motiv pentru îngrijorare dacă pisica ta marină prea mult. Poate fi un semn că se simte nesigur, sau că există ceva rău în lumea sa.

Presa de presare

Presa de presare a capului este atunci când pisica îți presează capul pe pereți sau mobilier. El poate fi vocal și probabil va fi câștigat. Presarea capului înseamnă că are dureri în cap, și caută o ușurare. Dacă observați pisica dvs. să facă acest lucru, atunci ar trebui să-i numiți medicul veterinar pentru sfaturi.

Pisicile vor cap doar de bont atunci când sunt fericiți. Ei trebuie să fie relaxați și să aibă afecțiune și încredere pentru persoana sau animalul cu care se angajează. Așa că atunci când capul tău se îndoaie cu tine, ce spune cu adevărat este că te iubește.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile își înfruntă capul împotriva ta?