Ureche acarieni în pisici

Pisica zgârierea la ureche

Dacă vă vedeți câinele sau pisica, zgârierea la urechi și scuturarea capului, șansele sunt bune încât pot avea acarieni de urechi. Acești paraziți sunt obișnuiți în pisicile în aer liber și sunt foarte contagioase (deși nu afectează de obicei oamenii).

Nu sunt, de obicei, acarienii care amenință viața poate face viața mizerabilă pentru animalul dvs. de companie. Acarienii de urechi poate provoca blocaje ale canalului urechii animalului și uneori poate provoca zgârierea animalului dvs. de companie atât de mult încât vasele de sânge din ruptura urechii, care necesită o intervenție chirurgicală.

Ce sunt acarienii urechii?

Acarienii urechii sunt paraziți mici care își trăiesc ciclurile de viață mai ales în interiorul canalului urechii. Ele sunt destul de comune și pot provoca iritații severe și mâncărime ale urechilor. Cea mai obișnuită acarienă a urechii pisicile este Otodectes Cynotis, și, prin urmare, o infestare cu acarienii urechii este uneori numită "otectic mange."

Pachetele de urechi trăiesc în principal în canalul urechii, unde se hrănesc cu resturile de piele. Prezența lor provoacă inflamație și poate duce, de asemenea, la infecțiile urechii secundare. Ouăle sunt așezate în ureche și durează aproximativ trei săptămâni ca ouăle să se ridice și să se dezvolte în acarii adulți care pot reproduce.

În timp ce acarienii urechii sunt în general găsiți în urechi, ei pot, de asemenea, să se rătăcească pe corp, provocând iritarea și mâncărimea pielii.

Simptomele acarienilor urechii la pisici

Nu este dificil să recunoașteți acarienii urechii pe baza comportamentului și aspectului animalului dvs. de companie. Acarienii însăși sunt, în general, prea mici pentru a vedea cu ochiul liber. Cele mai frecvente semne ale acarienilor urechii dintre pisici includ:

  • Capul tremurând
  • Zgârierea la urechi
  • Descărcarea de descărcare de ceară închisă sau crustă din urechi (arată un pic ca terenurile de cafea)
  • Iritarea altor părți ale corpului rezultând o cantitate neobișnuită de zgârieturi

Transmiterea acarienilor urechii

Pisicile sunt afectate în mod obișnuit de acarienii urechii care sunt răspândiți în cea mai mare parte prin contact direct cu un alt animal care are condiția. Ele sunt deosebit de frecvente la animalele tinere.

Diagnosticarea acarienilor urechii

Diagnosticul acarienilor urechii este confirmat atunci când acarienii se găsesc într-o probă a descărcării urechii examinate sub microscop. Uneori, acarienii pot fi chiar văzuți ca niște scurgeri albe care se mișcă în ureche (atunci când folosesc o amprentă de amprentă pentru a examina urechea).

Confirmarea prezenței acarienilor este necesară pentru a distinge acarienii urechii de la alții infecții ale urechii, Deci, nu încercați să diagnosticați la domiciliu. Consultați întotdeauna un medic veterinar înainte de a începe orice curs de tratament.

Tratament și prevenire

Există mai multe alternative pentru tratarea acarienilor urechii, iar medicul veterinar va recomanda un protocol de tratament pentru animalul dvs. de companie. De-a lungul contra-medicamente sunt adesea mai puțin eficiente sau necesită timpi de tratament extins comparativ cu medicamentele prescrise de VET dvs. De fapt, unele medicamente mai noi necesită doar o singură cerere care să fie eficientă.

În primul rând, aprofundat curățarea urechilor poate ajuta la curățarea descărcării pentru a calma iritarea și a elimina unii dintre acarieni. Acest lucru poate fi urmat într-unul din mai multe moduri:

  • Tratamentele unice de medicație aplicate urechii pot avea succes.
  • Tratamentele unice aplicate pe piele sunt utilizate în mod obișnuit ca medicamente lunare de control parazite - o singură doză are grijă de o infecție a urechii, dar puteți lua în considerare utilizarea lor lunară pentru a preveni reinfectarea și controlul altor dăunători.
  • Tratamentele repetate de medicamente aplicate la ureche ar putea fi necesare.
  • Injectabilă ivermectin poate fi de asemenea folosit - aceasta este o utilizare în afara etichetei pentru acarienii pentru urechi.

Este important să urmați cu strictețe programul de dozare recomandat al veterinarului pentru tratamentul cu succes al acarienilor urechii (de obicei, tratamente de două ori pe zi timp de o săptămână sau mai mult). Deși consumând mai mult timp să se aplice, există unele medicamente care pot calma inflamația și trata infecțiile bacteriene sau drojdii secundare.

Toate animalele de companie din casă ar trebui tratate în același timp, chiar dacă nu prezintă simptome.

Acarieni și oameni

Acarienii pentru urechi nu supravietuiesc mult timp pe oameni, astfel incat nu provoaca infectii pe termen lung in oameni. Foarte rar, cu toate acestea, acarienii pentru urechi se pot petrece în mod tranzitoriu pe brațe sau extremități - și să producă o erupție tranzitorie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ureche acarieni în pisici