Poate o pisică și chinchilla trăiesc împreună pașnic?

Chinchilla

Dacă aveți o pisică și vă uitați la obținerea unui animal de companie Chinchilla, S-ar putea să doriți să determinați dacă doriți să întrerupeți echilibrul în casă. Chinchillas sunt rozătoare și pisicile sunt prădători naturali ai celor mai mulți rozătoare.

Care a spus că asta nu înseamnă că pisica ta va reveni la starea sa de sălbăticie. Ca și în cazul oricăror alte animale de companie (chiar și de aceeași specie), determinând compatibilitatea a două animale de companie depinde de personalitățile particulare ale celor două animale de companie. Două animale din orice specie, dacă sunt ridicate împreună, pot crește sau accelera să trăiască împreună.

Dacă credeți că cele două ar fi o potrivire bună, puteți încerca întotdeauna să vedeți dacă cele două ochiuri pe o bază de încercare. Dar este important să aveți un plan de contingență dacă lucrurile nu iese și experimentul dvs. de coabitare nu reușește.

Ce sunt chinchillas?

Chinchillasul provin din regiunile montane din nordul Chile, unde locuiesc în grupuri mari de până la 100 într-un grup. Ca creaturi sociale, ei doresc compania, dar de obicei din propria lor specie. O altă problemă care afectează compatibilitatea este aceea Chinchillas sunt creaturi nocturne, astfel încât au nevoie de pace și liniște în timpul orelor de zi.

Evaluarea personalităților

O pisică și o chinchilla poate coexista pașnic în aceeași gospodărie în anumite circumstanțe. Dacă aveți deja o pisică, trebuie să luați în considerare cu atenție personalitatea pisicii. Mulți oameni au pisici și chinchillas, dar acei proprietari vă vor spune că relația funcționează cel mai bine cu pisici moale care nu-i pasă prea mult de chinchilla.

Dacă pisica dvs. este mai pusă înapoi sau moale, și nu-i pasă prea mult de vânătoare, atunci aveți o șansă mult mai bună a pisicii ignorarea chinchilla. Dacă pisica ignoră chinchilla, atunci se va obișnui să se obișnuiască cu prezența pisicii și să nu fie prea stresată.

Dimpotrivă, dacă pisica ta este un vânător activ, apoi adăugând a Chinchilla la amestec poate să nu funcționeze bine. Chiar și atunci când chinchilla este în cușcă, o pisică determinată ar putea teroriza o chinchilla, ajungând prin barele de cușcă sau a privit-o pe chinchilla. O pisică care îi place să vâneze este probabil să ia în considerare prada ta de chinchilla.

Observație atentă

Primele câteva zile sunt foarte bune. Ar trebui să supravegheați îndeaproape o pisică în jurul unei cuști de chinchilla (sau cușcă de orice rozătoare) în primele câteva zile până când vă simțiți încrezător că pisica nu are nici un interes în chinchilla. Vrei să te simți sigur că știind că pisica nu va merge după chinchilla.

Cand Chinchilla are timp liber din cușcă, pisica ar trebui să fie pusă într-o altă cameră sau restrânsă. Și, chiar și cu cea mai ușoară pisică, nu lăsați niciodată o chinchilă din cușcă nesupravegheată cu o pisică.

Desigur, dacă aveți spațiu și timp, puteți face o pisică de vânătoare și chinchilla docile trăiesc împreună prin păstrarea mereu a chinchilla și a pisicii separate. Evident, acest lucru necesită mult mai multă grijă și jonglerie de nevoile de animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate o pisică și chinchilla trăiesc împreună pașnic?