Pierderea auzului de pisici, surditatea și problemele urechii

Cat surd situată pe pat

Pisicile pot compensa gradele timpurii de pierdere a auzului, astfel încât uneori tovarășii lor umani nu sunt conștienți de problema până la finalizare surditate apare.

Simptomele surzeniei

Ochii ascuțiți pot observa simptome, atât la începutul și târziu:

  • Eșecul de a răspunde când vorbește sau se numește
  • Pisica este usor usor
  • Foarte plimbări puternice
  • Semne de amețeală sau dezorientare
  • Scuturarea capului sau ghearele la ureche (poate fi orientativă infecție a urechii sau acarieni.)
  • Puroi sau alte drenaj de la ureche
  • Miros neplăcut despre urechi
  • Zone roz sau scalabile la vârfurile urechilor (în pisici albe sau pisici cu urechi de culoare deschisă).
    Poate fi începutul unui cancer de piele numit carcinom de celule scuamoase, care este comună pisicilor albe și alte pisici cu urechi albe.

Tipuri de surditate:

Pierderea auzului în pisici se încadrează în două categorii generale:

  1. Conducerea surzeniei
    Cauzate de tumori și / sau de infecție (otită), surzenia conducției poate fi reversibilă prin tratarea cauzei rădăcinii
  2. Surdness nervos
    Poate fi congenital, ca în cazul Pisici albe cu ochi albastru, sau dobândite prin toxicitate (medicamente toxice pentru urechile pisicilor sau neoplazia (o creștere asemănătoare tumorii)

Cea de-a treia categorie de pierdere a auzului există la pisicile mai în vârstă și este o combinație a celor două, care rezultă din leziunile nervoase și fuzionarea oaselor urechii interne.

Diagnostic:

Probleme cu acarienii pentru urechi, Tumorile, sau infecția poate fi destul de ușor diagnosticată de medicul veterinar. Cu toate acestea, pentru pierderea auzului cauzată de îmbătrânire, poate fi necesară un test mai sofisticat, testul de răspuns auditiv autentic (Baer). Deoarece pierderea auzului datorată îmbătrânirii nu este reversibilă, puteți decide să vă ajutați pisica să compenseze pierderea sa.

Cum vă puteți ajuta:

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica senior să se adapteze la pierderea auzului.

  1. Evitați să-l uimiți
    Asigurați-vă că știe că sunteți în zonă înainte de a merge peste el. Un medic veterinar sugerează transformarea unei lumini și a unui rapid înainte de a intra într-o cameră.
  2. Puneți-vă mâna pe ea sau pe animalele de companie atunci când vorbiți și va "auzi" vibrația mâinii pe măsură ce vorbiți.
  3. Bateți-vă mâinile sau stomp pe podea pentru a-și atrage atenția
  4. Comunicați în ambele moduri verbale și non-verbale.
    Utilizați atingerea iubitoare sau "Te iubesc" lent clipește, în loc să vorbească cu voce tare. Puteți să șoptiți "Te iubesc" pe măsură ce clipește și va primi încă mesajul. Nu fi surprins dacă clipește înapoi

Deși nu toate formele de pierdere a auzului sunt reversibile, pisicile sunt extrem de rezistente și adaptate la infirmitățile lor. Îngrijirea și conducerea dvs. blândă vor merge mult timp în a le ajuta să se adapteze la viață fără sunet.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea auzului de pisici, surditatea și problemele urechii