Poți să radeți o pisică? Tot ce trebuie să știți

Poți să radeți o pisică

Cu excepția cazului în care pisica dvs. este una dintre rasele naturale fără păr, cum ar fi a sphynx, Probabilitatea este că are un strat gros de blană. Îți poți rade blana? Ar trebui să-și rade vreodată blana? În primul rând, trebuie să înțelegem mai multe despre blănurile pisicii tale și despre scopul său.

De ce pisicile au blană? Blana de pisici servește multe scopuri, inclusiv;

  • La Păstrați pisica caldă: Blana pisicii acționează ca un strat suplimentar pentru a-și păstra corpul izolat și cald, așa cum am purta un jumper.
  • Pentru a păstra pisica rece: Ca un balon termos, blana de pisică poate păstra o pisică răcoroasă, precum și caldă! Când temperaturile sunt foarte calde, stratul de aer prins în haina de fapt ajută la Păstrați pisica rece.
  • Pentru a păstra pisica uscată: Orice apă de suprafață de pe haina pisicii poate fi scuturată și uscată înainte de a ajunge la pielea mai sensibilă a pisicii.
  • Pentru a proteja pielea pisicii de leziuni: O blană a pisicii acționează ca un strat protector pentru a preveni rănirea pielii sensibile de dedesubt.
  • Pentru a proteja pielea pisicii de la arsurile solare: Arsurile solare pot fi foarte dureroase pentru pisici și poate duce, de asemenea, la anumite tipuri de cancer.
  • A comunica: De exemplu, o pisică furioasă sau defensivă va ridica blana lor pentru a lăsa o altă pisică (sau umană!) nu știu să se apropie.

pisica situată pe masă fiind rasă de un veterinar

Deci, dacă blana unei pisici este atât de utilă, de ce ați vrea vreodată să o radeți?

Uneori, bărbierea blană a pisicii este o necesitate. Pisicile cu răni și unele boli de piele poate beneficia de a fi ras, deoarece rasul face mai ușor aplicarea medicamentelor în zona afectată și, de asemenea, facilitează menținerea zonei și prevenirea infecției. Din motive similare, pisicile au adesea unele dintre blănurile lor ramane înainte de orice intervenție chirurgicală.

Pisicile sunt în mod natural fastidioase auto-groomers și, de obicei, se va asigura că ei se păstrează curat. O combinație de auto-îngrijire și periere de către proprietar va ajuta la eliminarea părului și prevenirea dezvoltării covorașelor incomode. Cu toate acestea, unele pisici sunt mai puțin capabile să se păstreze curate, iar unele sunt mai puțin tolerante de a fi îngrijite. Dacă aveți probleme cu păstrarea hainei pisicilor, un groomer profesionist de pisică va fi capabil să ajute. Ei pot fi capabili să-ți trimită haina pisicii, astfel încât să fie mai ușor de gestionat, dar mai oferă pisica ta protecția pe care o are nevoie.

Ce zici de căldură? În zilele fierbinți, ar fi pisica dvs. să fie mai confortabilă dacă ar fi ras? Răspunsul este ... probabil nu. Dacă pisica ta este o pisică interioară numai, ar trebui să poată găsi undeva destul de rece pentru a se odihni, departe de soarele direct. Dacă pisica voastră se aventurează, ei pot găsi mai greu să găsească un loc de odihnă umbroasă, așa că în zilele foarte calde, ar putea fi meritat să le țineți în considerare în interior. În zilele fierbinți, este, de asemenea, foarte important să vă asigurați că pisica dvs. are acces la apă rece. Împărțirea pisicii dvs. într-o zi fierbinte poate crește de fapt șansa de a supraîncălzi în loc să o reducă, deoarece corpul lor devine mai expus căldurii și soarelui. Dacă observați dvs Pisica de pisică, vărsături, saliva Sau arătând orice alte simptome neobișnuite, pot fi supraîncălziți și ar trebui să căutați un tratament veterinar urgent.

Cum să radeți o pisică

Dacă decideți că trebuie să vă radeți pisica, cum ar trebui să o faceți? Cu grija!

Pielea pisicii nu este netedă și este puțin probabil ca pisica voastră să stea în continuare în timp ce îl radeți astfel încât rasul nu va fi o sarcină ușoară. Ai putea să-ți rănești pisica și pe tine însuți. Există, de asemenea, zone sensibile, inclusiv gleznele, labele, gâtul, coada și în jurul fundului, care sunt mai bine tăiate decât ras. Pisicile de bărbierit pot duce la nick-uri pe piele sau pe firele de păr atunci când începe să crească înapoi, ceea ce poate duce la infecții ale pielii și la un strat anormal. Prin urmare, este foarte important ca orice ras să se facă foarte atent și numai atunci când este absolut necesar. În mod ideal, orice bărbierit ar trebui să fie efectuată de un groomer profesionist de pisică sau un personal veterinar calificat.

Dacă intenționați să vă distrugeți pisica pentru motive pur cosmetice, ar putea fi mai bine să luați în considerare un guler diferit sau un jucării noi sau de așternut.

Postări asemănatoare: Cele mai bune gulere de pisici și Cele mai bune jucării pentru pisici

Dacă sunteți preocupat de calitatea blană a pisicii dvs., este mai important să se asigure că acestea beneficiază de o nutriție de bună calitate pentru a se asigura că acestea produc suficiente uleiuri naturale esențiale pentru a-și menține haina sănătoasă și că sunt îngrijiți în mod regulat pentru a-și păstra în mod regulat haina și instare buna.

Poți să rade o pisică?

Da, deși nu este o sarcină ușoară și poate provoca vătămări pentru tine sau pisica. Este, prin urmare, mult mai sigur pentru tine și prietenul tău felin dacă întrebi un profesionist veterinar sau un groomer profesionist să o facă.

Ar trebui să rade vreodată o pisică?

În cele mai multe cazuri, nu, nu ar trebui să radeți o pisică. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. are deja probleme cu pielea sau blana, poate fi necesar să o radeți. În aceste cazuri, trebuie să vă consultați întotdeauna cu veterinarul dvs. pentru a planifica cel mai bun mod de a face acest lucru. VET-ul dvs. vă poate ajuta, de asemenea, să luați pașii necesari pentru a preveni alte probleme care apar ca urmare a pisicii dvs. fiind ras, cum ar fi arsurile solare sau condițiile pielii suplimentare și pentru a preveni orice alte probleme de acoperire care apar în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poți să radeți o pisică? Tot ce trebuie să știți