Neosporin pe pisici: ce trebuie să știți?

Neosporin pe pisici

Dacă vă mențineți un cabinet de medicament bine stocat în casa dvs., acesta conține probabil un tub de Neosporin®. Având în vedere cât de des puteți folosi acest unguent pe propriile tăieturi și zgârieturi, s-ar putea să vă simțiți tentați să utilizați și neosorină pe rana sau abcesul pisicii dvs. Cu toate acestea, există riscuri unice asociate cu utilizarea neosorinei în pisici, făcând această opțiune slabă pentru rănile feline.

Ce este Neosporin?

Neosporina este un unguent antibiotic supra-contra, care este utilizat în mod obișnuit pentru a trata rănile superficiale. Neosporina este adesea denumită unguent triplu antibiotic, deoarece conține trei antibiotice separate: neomicină, polimixină B și bacitracină. În unele formulări, neosorina conține, de asemenea, un medicament suplimentar pentru ameliorarea durerii - clorură de hidrogen pramoxină.

Neosporina este utilizată pentru a trata tăieturi minore, abraziuni, răni de puncție și alte răni. Antibioticele prezente în neosporină ajută la prevenirea infecției bacteriene și pot fi chiar eficiente la tratarea infecțiilor ușoare. La om, aceste antibiotice sunt sigure și bine tolerate, oferind beneficii antibacteriene cu un risc foarte scăzut de efecte secundare.

Este Neosporin în condiții de siguranță pentru pisici?

Pericole de neosorină pentru pisici

În timp ce Neosporinul este sigur pentru oameni, vine cu unele riscuri pentru pisici. Pisicile se mirează ei înșiși, ceea ce înseamnă că pot ingera neosporină aplicată pielea și haina lor.

Pisicile nu tolerează neosporina, precum și proprietarii lor umani. Deși există cu siguranță scenarii în care pisicile primesc neosporină fără efecte negative, pot apărea efecte secundare grave în unele pisici care sunt tratate cu neosporină.

Când rămâne pe pielea pisicii tale, neosporina este relativ sigură. Unele pisici pot avea o reacție alergică ușoară la ingrediente, dar aceste reacții sunt relativ neobișnuite cu aplicația topică. Neomicina și polimixina B sunt mai frecvent asociate cu alergii decât bacitracina.

Din păcate, neosporina rareori rămâne pe piele în pisici.

Pisicile iubesc să se mireze, mai ales când găsesc un unguent lipicios pe piele și în haina lor. Aceleași antibiotice care pot provoca o reacție alergică ușoară (neomicină și polimixină B) pot provoca o reacție alergică mult mai severă atunci când sunt ingerate.

În timp ce majoritatea pisicilor care ingerău neosporinul suferă doar o supărare gastro-intestinală ușoară, un procent mic de pisici poate avea o reacție alergică semnificativă. În unele pisici, această reacție poate include șoc anafilactic și poate fi chiar fatală.

Riscul de reacții care amenință viața conduce majoritatea medicilor veterinari să recomande împotriva utilizării neosorinei la pisici.

Efectele neosorinei pe pisici

O pisică care se confruntă cu o reacție topică la neosporină va arăta semne de iritare a pielii, limitată în zona în care a fost aplicată neosorină. Pielea poate deveni roșie, umflată și mâncărime, provocând linsuri excesive în zona afectată.

Dacă vedeți că oricare dintre aceste semne se dezvoltă, ar trebui să încercați să spălați orice neosorină care a fost aplicată pisicii dvs., folosind un șampon de companie blând. În plus, ar trebui să evitați utilizarea neosorinei pe pisica dvs. în viitor. Dacă semnele unei reacții alergice nu se rezolvă cu îndepărtarea medicamentelor, este posibil să fie necesar să vedeți medicul veterinar pentru medicamentele pe bază de prescripție medicală pentru a trata reacția alergică.

Dacă pisica dvs. a ingerat neosorină, ar trebui să vă monitorizați îndeaproape pisica. Se poate produce un scurt episod de vărsături, deși acest lucru va rezolva de obicei relativ repede. Dacă experiența dvs. de pisică a continuat vărsături, diaree sau refuzul de a mânca, contactați medicul veterinar pentru îndrumare.

De asemenea, trebuie să contactați medicul veterinar dacă observați alte semne ale unei reacții severe, cum ar fi letargia, slăbiciunea sau dificultăți de respirație.

Alternative la neosporină pentru pisici

Alternative la neosporină pentru pisici

În loc să folosiți neosorină pe zgârieturi minore sau alte răni, curățați ușor zona cu săpun și apă ușoară.

Antibioticele topice pot prezenta o provocare semnificativă la pisici, deoarece pisicile sunt atât de fastidice în îngrijirea lor. Orice unguent topic pe care îl aplicați este probabil să fie lins înainte de a putea oferi mult beneficii.

În plus, o pisică care încearcă să lingă neosorină sau un alt unguent de pe piele sau de haină poate face de fapt mai multă deteriorare a plăgii subiacente decât dacă rana pur și simplu a fost lăsată netratată.

Dacă pisica dvs. are o rană de piele pe care vă îngrijiți, se poate infecta, cea mai bună opțiune este să curățați bine rana cu săpun și apă ușoară.

Dacă rana devine infectată, în ciuda acestui prim ajutor de bază, săriți neosporina și programați o întâlnire cu medicul veterinar. Medicul veterinar poate prescrie antibiotice orale care vor fi mult mai eficiente la tratarea unei infecții a plăgii decât un unguent topic.

Concluzie

Deși neosporina este foarte sigură pentru utilizare la om, poate prezenta riscuri semnificative de sănătate atunci când sunt utilizate la pisici. În timp ce puteți auzi rapoarte despre proprietarii de pisici care au folosit acest medicament în pisicile lor fără incident, pot apărea probleme cu amenințărea pe viață. Având în vedere că pisicile tind să lingă acest medicament în curând după ce se aplică, beneficiile neosporinului nu depășesc riscurile.

întrebări frecvente

Ce unguent antibiotic este sigur pentru pisici?

Spre deosebire de câini, pisicile pot avea reacții alergice care amenință viața la antibiotice care sunt în mod obișnuit incluse în unguente antibiotice topice. Din acest motiv, este mai bine să evitați unguentele antibiotice la pisici și să solicitați îngrijirea veterinară pentru rănile infectate.

Ce pot pune pe rana pisicii mele?

Dacă pisica dvs. dezvoltă o nouă rană a pielii, curățați-vă bine rana folosind un săpun și apă ușoară. Evitați să puneți unguent topic pe rană, deoarece aceste unguente încurajează adesea pisicile să lingă la rană și să provoace alte probleme cu vindecarea. În schimb, curățați și monitorizați rana, căutând îngrijire veterinară dacă observați semne de infecție.

Puteți folosi Neosporin pe o pisică?

Neosporinul nu este recomandat pentru utilizarea în pisici. În timp ce majoritatea pisicilor pot tolera relativ foarte bine neosporină topică, unele pisici pot avea o reacție alergică care pune viața în pericol.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Neosporin pe pisici: ce trebuie să știți?