Cum să opriți pisoii de zgârieturi și mușchi

Close-up de femeie cu pisoi

Pisoi iubesc să joace, dar când devin supraexcitați, adesea zgâriește și mușcă. Acest comportament este natural pentru pisici și nu este un semn de ostilitate sau frică (de cele mai multe ori), dar dacă este lăsată necontrolată, poate deveni o problemă serioasă. Acest lucru este valabil mai ales atunci când playma pisicilor dvs. este un copil mic. Din fericire, în majoritatea cazurilor, este destul de ușor să se antreneze pisoi și să evite acest comportament.

De ce pisicile zgârieturi și mușcă?

În majoritatea cazurilor, pisoi zgârierea și Bite în Joaca. Acesta este modul în care ei învață să socializeze cu frații lor, de granițele de testare și să se distreze. Ocazional, totuși, zgârierea și mușcătura poate fi un semn că pisoiul tău este înspăimântat, furios sau în durere. Pentru a fi sigur că acest lucru nu este cazul:

  • Dacă cineva altul decât tine se plânge de comportamentul pisoiului, urmăriți-vă să vedeți interacțiunea dintre acea persoană și pisoi. Unii copii mici nu sunt încă capabili să înțeleagă că pot răni un animal de companie și pot juca din greșeală prea aproape cu pisoiul.
  • Evitați să atingeți fața, labele și stomacul pisicilor. În timp ce unii pisoi sunt confortabili cu a fi atinși pe orice parte a corpului, alții sunt protejați de aceste locuri sensibile.
  • Examinați-vă pisoiul ușor prin mângâierea pe tot parcursul. Dacă acesta răspunde în mod constant negativ la o atingere blândă într-o anumită locație, există o șansă bună să rănească. Dacă acest lucru este cazul, o excursie la veterinar este în ordine.
  • Asigurați-vă că comportamentul pisoiului dvs. nu este legat de ceva pe care îl găsește înfricoșător. De exemplu, se zgârie numai în anumite locații din casă, cu anumiți oameni sau în jurul anumitor animale? Dacă acest lucru este cazul, este posibil să doriți să investigăm posibilitatea de frică.
  • Când aveți îndoieli că cauza mușcării și zgârietului pisicilor, faceți o întâlnire cu medicul veterinar.

Cum să opriți zgârierea și mușcarea

Când pisoii zgârieturi și mușcă, este probabil că au fost încurajați să facă acest lucru la un moment dat în trecut. Acest lucru este deosebit de obișnuit dacă tu sau copiii tăi ai crezut că comportamentul a fost drăguț când pisoiul a fost foarte mic. Este foarte important să nu "rugați" cu pisoiul dvs. și le permite să muște sau să zgârie la orice vârstă. Acest lucru învață pisica că mâinile sunt jucării, o lecție care va fi mai greu de rupt mai târziu. Încercați să înlocuiți jucăriile de pisici pentru degetele dvs. atunci când vă jucați și salvați degetele pentru a mângâia blând. Asigurați-vă că toți membrii familiei (și vizitatorii) sunt conștienți de aceste orientări, astfel încât pisica să primească un mesaj consistent.

Ați verificat și ați verificat și sunteți sigur că mușcătura și zgârierea pisicilor nu este un semn al unei probleme fizice, ați redus la minimum cu mâinile goale, dar vă înfășurați cu zgârieturi și nips. Iată câteva sfaturi pentru gestionarea problemei și instruirea pisoiului dvs. pentru a opri acest comportament.

Îndepărtați ghearele

Transpirarea ghearelor, Spre deosebire de declarare, nu vă răniți pisica și trebuie făcută în mod regulat. Nu utilizați foarfece - în schimb, achiziționați un cipper conceput pentru pisici sau utilizați clipi de unghii ascuțite, umane. VET dvs. vă poate arăta tehnica de lungime și tăiere corespunzătoare.

Yell "Ouch"

Spuneți "Ouch" cu voce tare și clar. În timp ce aveți atenția pisicii dvs., îndepărtați încet mâna din ghearele sale. Nu-l iau departe sau pisoiul va crede că piesa este pornită și vor încerca să o apucă din nou. În schimb, trageți ușor mâna din capacul pisicii.

Dați pisoiului un "time-out"

Puteți să părăsiți camera, fie să vă luați pisoiul într-o mică cameră liniștită și lăsați-o acolo cu ușa închisă. Felina dvs. poate fi doar overstimulat și care are nevoie de o recuperare liniștită. Deschideți ușa după 15 minute. Dacă pisoiul este adormit, care este adesea cazul, lăsați-l singur pentru o vreme. Dacă este treaz, pisica poate avea nevoie de o atenție îndrăgită. Uitați de joc pentru acum: doar să-ți petreci pisoiul și să-i spui cum este iubit.

Redirecționați atenția pisoiului

Adesea mușcătura jucăușă de mâini sau picioare apare pur și simplu pentru că pisica ta este plictisită și caută un obiect de joc. Dă-ți Kitten 15 minute de joc activ de mai multe ori pe zi cu un Jucărie interactivă. Da pasăre sau alte jucării de teaser sunt o alegere excelentă. În mod alternativ, încercați o jucărie de tip laser-fasciculul că pisicile pot urmări și să pună în picioare sau chiar să fie disponibile în comerț "mănuși" cu degetele foarte lungi "."Odată ce ați învățat atât pe voi și pe pisica voastră, că mâinile nu sunt jucării, sesiunile de joc ar trebui să fie mai plăcute pentru amândoi.

În plus față de piesa activă, un post de zgâriere (sau două) reprezintă o adăugare pozitivă a casei dvs. La pisoi, acestea sunt acum locuri în care zgârierea este încurajată. Încercați atât posturile orizontale cât și cele verticale, cu texturi diferite pentru a găsi tipul de pisoi care vă place cel mai bine.

Pasii urmatori

Dacă tu și familia ta ați rămas consecvenți și ați încercat aceste tehnici, iar pisoiul dvs. este încă zgâriere sau mușcă, este timpul să vorbiți cu un veterinar sau să obțineți ajutorul unui specialist de comportament felin. Acești experți pot veni adesea la casa ta, a se vedea cum se manifestă situația și oferă sfaturi și soluții concrete pentru pisica, situația dvs. și stilul dvs. specific.

De ce trebuie să socializați un pisoi
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți pisoii de zgârieturi și mușchi